• 3 Μαΐου 2024,

Διαμαρτυρία στο υπεραστικό ΚΤΕΛ

 Διαμαρτυρία στο υπεραστικό ΚΤΕΛ

Από τις αρχές Αυγούστου έχουν αλλάξει τα δρομολόγια το πρωί του υπεραστικού ΚΤΕΛ από Καβάλα για Αθήνα και το αντίστροφο, με αποτέλεσμα τα δρομολόγια για να φτάνουν πιο γρήγορα στην πρωτεύουσα, ν΄ ακολουθούν εξ αρχής την Εγνατία οδό, παρακάμπτοντας τα χωριά της επαρχίας Παγγαίου.
Χθες λάβαμε διαμαρτυρία των κατοίκων του Ποδοχωρίου, που υπογράφουν 80 περίπου κάτοικοι της περιοχής, διαμαρτυρόμενοι γι΄ αυτή την αλλαγή και ουσιαστικά καταγγέλλουν το υπεραστικό ΚΤΕΛ ότι προκειμένου να κινηθεί στην Εγνατία οδό και να εξυπηρετήσει τους κατοίκους των χωριών του Παγγαίου, κάνει στάση επί τη Εγνατίας οδού.
Διέψευσε κατηγορηματικά την καταγγελία ως προς το μέρος αυτό ο πρόεδρος του υπεραστικού ΚΤΕΛ κ. Τσεντεμεΐδης Παναγιώτης, που ισχυρίστηκε ότι όταν πρόκειται ν΄ αποβιβασθούν επιβάτες του λεωφορείου, το λεωφορείο βγαίνει από την Εγνατία οδό, από την έξοδο της Γαληψού, κι εφόσον δηλώσει ο επιβάτης ότι τον περιμένει αυτοκίνητο, να τον μεταφέρει στα χωριά του Παγγαίου, τότε μόνο ο επιβάτης αποβιβάζεται μακριά από την Εγνατία οδό.
Η διαμαρτυρία των κατοίκων που προαναφέραμε του Ποδοχωρίου, κοινοποιήθηκε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης, στον αντιπεριφερειάρχη, στον δήμαρχο Παγγαίου και στην τροχαία Καβάλας. Υπογράφεται κι από τον πρόεδρο του τοπικού συμβουλίου Δημήτρη Τράικο. Το κείμενο αναφέρει τα εξής:

Διαμαρτυρόμεθα για την από 5/8/2014 διακοπή ημερησίων δρομολογίων ΚΑΒΑΛΑΣ – ΑΘΗΝΩ & ΑΘΗΝΩΝ – ΚΑΒΑΛΑΣ, παρακάμπτοντας τα χωριά μας: Γαληψός, Κοκκινοχώρι, Ποδοχώρι, Πλατανότοπο, Ακροπόταμο, Μεσορόπη, μ΄ αποτέλεσμα την ταλαιπωρία των αναφερόμενων επιβατών – κατοίκων των συγκεκριμένων χωριών, την έκθεσή τους στις καιρικές συνθήκες και θέτοντας σε κίνδυνο την σωματική τους ασφάλεια αναγκάζοντάς τους να περπατούν εν μέσω οδού και δη στην έξοδο Γαληψού μέχρι να καταλήξουν στους προορισμούς τους.
Παρακαλούμε την Τροχαία Καβάλας να μην επιτρέπει στην έξοδο της Γαληψού την στάση σε οδό ταχείας κυκλοφορίας και χωρίς στέγαστρο στάσης, ούτως ώστε να αποφευχθεί οποιαδήποτε πρόκληση ατυχήματος. Πως θα φθάσει ένας ηλικιωμένος, μία μητέρα με ανήλικο παιδί π.χ. 25/8 εκτεθειμένη στις καιρικές συνθήκες. Ελπίζουμε στην κατανόηση, έλεγχο και διευθέτηση του υπάρχοντος προβλήματος προς ανακούφιση των ταξιδιωτών.

Ο Πρόεδρος Τ.Κ. Ποδοχωρίου
ΤΡΑΪΚΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

 

Διαβάστε επίσης