• 16 Μαΐου 2024,

Διαμαρτυρία του ΠΑΜΕ

 Διαμαρτυρία του ΠΑΜΕ

Μέλη του ΠΑΜΕ Καβάλας, στην πλειοψηφία τους εκπαιδευτικοί συγκεντρώθηκαν το μεσημέρι στην είσοδο του διοικητηρίου και διαμαρτυρήθηκαν έντονα για τα όσα αλλάζουν στην εκπαίδευση. Η διαμαρτυρία αναφέρεται στη συγχωνεύσεις σχολείων, που αφορούν και τα σχολεία του νομού Καβάλας και στα άλλα προβλήματα, με πιο πρόσφατο και πιο έντονο τον τρόπο που δίνουν εξετάσεις οι μαθητές της Α΄ τάξης λυκείου.
Σύμφωνα με τους εκπαιδευτικούς του ΠΑΜΕ υπάρχουν δυσάρεστες εκπλήξεις, που άλλες θα γίνουν γνωστές τώρα στους γονείς, και τους μαθητές, άλλες το Σεπτέμβριο που τα σχολεία θα επαναλειτουργήσουν.
Ο Αχιλλέας Καπετάνιος, μέλος της διοίκησης της ΕΛΜΕ Καβάλας, είπε τα εξής: «Ήρθαμε εδώ ως ΠΑΜΕ γενικότερα – όχι μόνο εκπαιδευτικών – επειδή τα ζητήματα της εκπαίδευσης αφορούνε όλη την εργατική τάξη, αφορούνε όλες τις λαϊκές οικογένειες, τα παιδιά των λαϊκών οικογενειών, τα οποία όσο περνά ο καιρός δυσκολεύονται όλο και περισσότερο, ν΄ ανταπεξέλθουνε στις ανάγκες τις οποίες απαιτεί η σύγχρονη εκπαίδευση.
Η σημερινή διαμαρτυρία έγινε με αφορμή το κλείσιμο των σχολείων, όπου ένα γυμνάσιο στην Καβάλα, το γυμνάσιο Κρυονερίου συγχωνεύεται μαζί με του Αμυγδαλεώνα, προς το παρόν, γιατί ακόμα νωρίς είναι ακόμη, μπορεί – απ΄ ότι υποπτεύομαι κι εγώ – να υπάρξει και συνέχεια. Επίσης κι αρκετά δημοτικά στην Καβάλα, τα οποία είτε συγχωνεύονται, είτε κλείνουν, είτε υποβαθμίζονται. Με αφορμή την τράπεζα θεμάτων, όπου είδαμε τι πάθανε οι μαθητές της Α΄ λυκείου, κι από του χρόνου και της Β΄ και Α΄ και παραχρόνου όλου του κύκλου εκπαίδευσης, θέματα τα οποία ήταν ασαφή, δύσκολα, ήτανε περίεργα, κάνουμε αυτή τη διαμαρτυρία σήμερα».

 

Διαβάστε επίσης