cialis Online φαρμακείο Farmakeio Trikala με τις καλύτερες τιμές στην Ελλάδα. keybank login

Διαπίστωση του Ηλία Παπαδόπουλου: «Ο Κ. Σιμιτσής πλήρωσε το κόστος της ευγένειας & του δικαίου»

 Διαπίστωση του Ηλία Παπαδόπουλου: «Ο Κ. Σιμιτσής πλήρωσε το κόστος της ευγένειας & του δικαίου»

Πέρα από την εμπειρία που διαθέτει σε πολιτικό κι εκλογικό επίπεδο, ο πρώην βουλευτής Ηλίας Παπαδόπουλος στάθηκε φέτος πλησίον του απερχόμενου δημάρχου Καβάλας Κωστή Σιμιτσή στηρίζοντας τον αγώνα της παράταξης «Ανοιχτή Πόλη». Το πρωί της Τρίτης από τη ραδιοφωνική συχνότητα της ΠΡΩΙΝΗΣ μας μετέφερε τις εντυπώσεις του από την προεκλογική περίοδο κι ερμήνευσε το αποτέλεσμα της 25ης Μαΐου. Σύμφωνα λοιπόν με την εκτίμηση του Ηλία Παπαδόπουλου, ο Κωστής Σιμιτσής έχασε τη μάχη των δημοτικών εκλογών όχι γιατί δεν παρήγαγε έργο τη στιγμή μάλιστα που ακόμη και η αντίπαλός του αναγνώρισε την υλοποίηση τουλάχιστον 48 έργων, αλλά έχασε εξαιτίας της υπερβολικής ευγένειας που τον διακρίνει ως άτομο. Έχασε επίσης κι εξαιτίας της υπερβολικής του τυπολατρίας, ώστε να μη ξεφύγει στο ελάχιστο από τις βασικές αρχές της αξιοκρατίας που έπρεπε να εφαρμόσει. Στοιχεία που προφανώς δεν άντεξε η τοπική κοινωνία της Καβάλας.
Χωρίς να γνωρίζει τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της νέας δημάρχου, ο Ηλίας Παπαδόπουλος θα αναμένει την εκ μέρους της άσκηση διοικήσεως προκειμένου να διαπιστώσει κατά πόσο και η δική της ευγένεια θα επηρεαστεί από το βάρος των πολιτικών της καθηκόντων. Ο κ. Παπαδόπουλος παραδέχθηκε ότι οι δημότες απαιτούσαν την επίλυση των προβλημάτων της καθημερινότητας, αγνοώντας ίσως τη δραματική περικοπή των δημοτικών πόρων και τις τεράστιες ελλείψεις του προσωπικού. Γεγονός που σημαίνει ότι ο κ. Σιμιτσής πλήρωσε και το «μάρμαρο» της γενικευμένης κρίσης που μάστισε τη χώρα.
Ακόμη και η προεκλογική στρατηγική του κ. Σιμιτσή, κατά τα λεγόμενα του Ηλία Παπαδόπουλου, ήταν εναρμονισμένη στις βασικές αρχές του και στην ευγένεια του χαρακτήρα του. Σε καμία περίπτωση δεν επέτρεψε τον επηρεασμό οποιουδήποτε δημοτικού υπαλλήλου, σεβόμενος τα υπηρεσιακά καθήκοντα που ασκούσε το προσωπικό. «Ωστόσο, οι δημοτικοί υπάλληλοι ήταν συνηθισμένοι στα γαμωσταυρίδια των προηγούμενων δημοτικών αρχών, κάτι αδιανόητο για τον Κωστή Σιμιτσή που όμως αποδείχθηκε και η αδυναμία του», επεσήμανε ο κ. Παπαδόπουλος.
Ο πρώην βουλευτής αποδέχθηκε τη διαπίστωση ότι η επιθετική διαφημιστική γραμμή που υιοθετήθηκε μεταξύ των δύο εκλογικών γύρων λειτούργησε τελικά εις βάρος της εικόνας του κ. Σιμιτσή. Ο απερχόμενος δήμαρχος μάλιστα δε δίστασε να ζητήσει δημόσια συγνώμη για το όποιο λάθος έγινε από το βήμα της κεντρικής προεκλογικής του ομιλίας. Σαφώς όμως ο κ. Σιμιτσής δεν ευθυνόταν για τη φωτογραφία που αποθανατίζει κάθε πρόσωπο.
Η ιστορία πάντως κατέγραψε τις δύο θητείες της διοικήσεως Σιμιτσή, όπως κατέγραψε την πηγαία ευγένειά του και τη δίκαιη αντιμετώπιση όλων. Αποφεύγοντας να αποκαλύψει όνομα, ο Ηλίας Παπαδόπουλος αναφέρθηκε σε συγκεκριμένο άτομο το οποίο στήριζε τον Κωστή Σιμιτσή πιέζοντας παράλληλα προκειμένου να «βολέψει» πρόσωπο του στενού του περιβάλλοντος. Όταν εισέπραξε την άρνηση του απερχόμενου δημάρχου, τότε ο εν λόγω κύριος έσπευσε να ενταχθεί σε αντίπαλο ψηφοδέλτιο και μάλιστα η συγκεκριμένη περίπτωση δεν ήταν η μοναδική. Έχασε κοντολογίς ένα σύμμαχο και κέρδισε έναν αντίπαλο επειδή προτίμησε να παραμείνει πιστός στη αξιοκρατική διαδικασία και στη δίκαιη αντιμετώπιση όλων. Αυτές οι αρχές όμως, κατά την άποψη του Ηλία Παπαδόπουλο, ήταν τελικά οι αιτίες που ανάγκασαν τον Κωστή Σιμιτσή να πληρώσει το κόστος των επιλογών του.

=

 

Διαβάστε επίσης