• 1 Μαΐου 2024,

Διαρροές υπάρχουν , πρόοδος υπάρχει , συμφωνία δεν υπάρχει !

 Διαρροές υπάρχουν , πρόοδος υπάρχει , συμφωνία δεν υπάρχει !

Διαρροές υπάρχουν , πρόοδος στις συζητήσεις

(και καλά) υπάρχει αλλα συμφωνία δεν υπάρχει και αυτό είναι πρόβλημα.

Έχουν συμφωνήσει όλες οι εμπλεκόμενες πλευρές στην δύσκολη αυτή διαπραγμάτευση οτι θα πρέπει να υπάρξει συμφωνία αλλα συμφωνία ακόμα και μέχρι σήμερα δεν έχουμε.

Λίγο οι κόκκινες γραμμές της ελληνικής πλευράς , λίγο οι κόκκινες γραμμές των δανειστών συμφωνία δεν υπάρχει και τα λεφτά στα ταμεία του κράτους τελειώνουν.

Κάποιος υπουργός της ελληνικής κυβέρνησης δήλωσε κάπου οτι ο Τσίπρας έστειλε μήνυμα στην Μέρκελ οτι τα λεφτά που έχει πλέον το ελληνικό κράτος στα ταμεία του φτάνουν για τις επόμενες 15 ημέρες .

Μετά αρχίζουν τα γουρλώματα …

Για τον λόγο αυτό και τρέχουν να προλάβουν να συμφωνήσουν για να μπορέσουν να εκταμιεύσουν μέρος της δόσης πριν αδειάσουν τα ταμεία εντελώς.

Μάλιστα σύμφωνα με το ρεπορτάζ η ελληνική κυβέρνηση αλλάζει στρατηγική και εγκαταλείπει την επιδίωξη μας ενδιάμεσης συμφωνίας ζητώντας πλέον οριστική συμφωνία οχι μόνο για την εκταμίευση της δόσης αλλα και την επόμενη μέρα που περιλαμβάνει και την μετάβαση στην ομαλή χρηματοδότηση της χώρας μας μέχρι και τον Αύγουστο.

Αυτή είναι καλή εξέλιξη γιατί μια συμφωνία συνολική για όλα τα θέματα που μας απασχολούν θα μας γλυτώσει απο παρόμοιες καταστάσεις στο μέλλον.

Πλέον στόχος όλων είναι να βρεθεί λύση και να υπάρξει συμφωνία μέχρι τέλη Μαϊου.

Το τριήμερο της πρωτομαγιάς στην Καβάλα είχαμε πολύ κόσμο και κυρίως τουρίστες και απο Βουλγαρία και απο Τουρκία.

Ολα τα ξενοδοχεία γεμάτα και η αγορά δούλεψε και το Σάββατο και την Κυριακή που ήταν ανοιχτή.

Πολύ κόσμος πέρασε και απένατι στην Θάσο όπου σε πάρα πολλές ξενοδοχειακές μονάδες υπλήρχε πληρότητα 100%.

Αυτά είναι καλά σημάδια οτι μάλλον και φέτος η κίνηση του τουρισμού θα είναι ικανοποιτική και θα συνεχιστεί το σερί των καλών καλοκαιρικών σαιζόν απο άποψη άφιξης τουριστών.

Μακάρι γιατί μόνο ο τουρισμός μπορεί να βοηθήσει αυτή την χώρα που την έχουν εγκαταλείψει όλοι !

Στο στρατόπεδο “ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΥ” γιόρτασαν αρκετοί Καβαλιώτες την πρωτομαγιά με τσιτσί στα κάρβουνα και άφθονη ρετσίνα αλλα ΄θα έπρεπε ο Δήμος να έχει μεριμνήσει να βάλει και καμμιά τέντα γιατί η ντάλα σακάτεψε τους περισσότερους που μετά απο λίγη ώρα ψάχνανε να βρούνε δέντρο για να βάλουν το κεφάλι τους απο κάτω.

Οταν γίνονται τέτοιους είδους χάπενινγκ άνοιξη ή καλοκαίρι διοργανωτικά θα πρέπει να ξεκινάμε απο τον τρόπο με τον οποίο θα πρέπει να προσφέρουμε σκιά για τους παρευρισκόμενους που μετά απο μια ώρα κάτω απο τον ήλιο άρχισαν να τζατζεύουν και να βλέπουν μέσα στα εγκαταλελειμμένα στρατόπεδα άρματα μάχης και στάγιερ.

Μόνο αναφορά λόχου δεν έγινε εκεί γύρω στις 12 που φούντωσε για τα καλά το πράμα.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ ο καιρός αυτής της εβδομάδας θα είναι πολύ καλύτερος απο ότι την προηγούμενη εβδομάδα και αν όλα πάνε έτσι όπως μας τα λέει η ΕΜΥ το Σαββατοκύριακο ίσως να κάνουμε και τις πρώτες μας βουτιές στην θάλασσα που έχει γλυκάνει και μας καλεί.

Με 25 και 26 βαθμούς θερμοκρασία δεν θέλει και πολύ να κάνεις την βουτιά.

Λοιπόν λεβέντες αυτά και για σήμερα.

με το 1 με το 2 μς το 3 :

ΑΛΟΡΑ !

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης