• 4 Μαΐου 2024,

Δοκίμαζαν τα ΑΤΜ νωρίς το πρωί

 Δοκίμαζαν τα ΑΤΜ νωρίς το πρωί

Ακόμη και σήμερα το πρωί συμπολίτες έσπευσαν στα ΑΤΜ, στα τραπεζικά καταστήματα στο κέντρο της πόλης προκειμένου να κάνουν αναλήψεις. Στην πραγματικότητα δοκίμασαν τη λειτουργία τους, μπας και γίνει η έκπληξη και πάρουν από αυτά χρήματα.

Αργά το βράδυ της Κυριακής έπαψαν να λειτουργούν τα τρία τελευταία ΑΤΜ, ενώ από τα τραπεζικά καταστήματα στην πόλη της Καβάλας, δηλαδή στην Τράπεζα Πειραιώς στο Φάληρο, στο κεντρικό κατάστημα της Εθνικής Τράπεζας και στο Ταχυδρομικό ταμιευτήριο.

Χθες το πρωί η κατάσταση ήταν ιδιαίτερα ήσυχη, αλλά σε ΑΤΜ , σε διάφορες τράπεζες έβλεπες πολίτες να βάζουν την κάρτα τους προσπαθώντας να κάνουν ανάληψη.

Χαρακτηριστική είναι η αντίδραση που μας περιέγραψε συμπολίτης που έφυγε άπρακτος από το ΑΤΜ. Όποιο ποσό και να βάλεις λέει ότι έχεις υπερβεί το όριο, μας είπε φεύγοντας απογοητευμένος. Κανένα μηχάνημα δεν είχε ενημερωτική ανακοίνωση, για το πότε θα δουλέψει και θα δώσει χρήματα, ενώ το κατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στην οδό Βενιζέλου στη στάση «Παπαστράτου», είχε κυριολεκτικά κατεβάσει «τα ρολά» υπό  την έννοια ότι είχε κρύψει και τα μηχανήματα ΑΤΜ που μέχρι την Κυριακή εξυπηρετούσαν τους πολίτες.

Οι ενδιαφερόμενοι ήταν συνεχώς στην τηλεόραση περιμένοντας τα νέα από την κυβέρνηση για να κινηθούν γρήγορα στα ΑΤΜ και να πάρουν τα χρήματα που δικαιούνται.

Αργά το βράδυ της Κυριακής ειδικά στο κατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στην πλατεία Ελευθερίας, ο συνωστισμός ήταν ιδιαίτερα μεγάλος. Ξαφνικά χθες το πρωί δημιουργήθηκαν ουρές και σε καταστήματα καυσίμων, βενζινάδικα δηλαδή στο κέντρο της πόλης, ενώ οι πρατηριούχοι εξηγούσαν ότι η ανησυχία για τα καύσιμα είναι  αδικαιολόγητη, αφού τουλάχιστον καύσιμα υπάρχουν.

 

Διαβάστε επίσης