• 3 Μαΐου 2024,

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΝΕΣΤΟΥ Κ. ΤΣΟΜΠΑΝΟΠΟΥΛΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ

 ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ  ΔΗΜΑΡΧΟΥ  ΝΕΣΤΟΥ  Κ. ΤΣΟΜΠΑΝΟΠΟΥΛΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ

Την Τρίτη 11-11-2014, στην οικονομική επιτροπή, εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία η αύξηση του τέλους χρήσης πεζοδρομίου από 5 ε  σε 7,5 ε ανά τετραγωνικό  μέτρο και το  τέλος  καθαριότητας από 1 ε σε 1,10 ε ανά τετραγωνικό. Επίσης καθιερώθηκε τέλος τέλεσης πολιτικών γάμων 20 ε για τους δημότες μας και 100 ε για τους ετεροδημότες.

Την Τετάρτη 12-11-2014, ο Δήμαρχος Νέστου, παραβρέθηκε στην λαϊκή συνέλευση των κατοίκων του Ν. Ξεριά, συνοδευόμενος από τον αντιδήμαρχο κ. Παπαθεοδώρου Κ. την πρόεδρο και αντιπρόεδρο του νομικού προσώπου κ. Κοσμίδου Λ. και Αργυρέλη Ε. αντίστοιχα, τον πρόεδρο της Αναπτυξιακής κ. Βαλσαμίδη Ν. και τον αντιπρόεδρο της ΔΕΥΑΝ κ. Τουμπεκτσή Δ. προκειμένου να ακούσουν τα προβλήματα που απασχολούν τους κατοίκους του χωριού. Δόθηκε λύση στο χρόνιο πρόβλημα της στέγασης του Ιατρείου, το οποίο θα μεταφερθεί στο νέο κτήριο πολλαπλών χρήσεων, το οποίο θα στεγάσει και τον πολιτιστικό σύλλογο του χωριού. Σύντομα θα διευθετηθεί και η μετεγκατάσταση του ΚΑΠΗ του Ν. Ξεριά.

Την Πέμπτη 13-11-2014, ο Δήμαρχος Νέστου, μετέβη εκτάκτως στην Αθήνα, μετά από πρόσκληση του Γ.Γ. Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων κ. Καλογερόπουλου Δ. όπου παραβρέθηκε σε σύσκεψη            για την Διαχείριση Στερεών Αποβλήτων στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, που έλαβε χώρα στο γραφείο της Γενικής Γραμματέως του ΥΠΕΚΑ , στις 15.00. Συμμετείχαν εκτός των δύο παραπάνω γενικών γραμματέων, ο Δήμαρχος Δράμας κ. Μαμτσάκος Χ. Ο Δήμαρχος Ξάνθης κ. Δημαρχόπουλος Χ. ο Δήμαρχος Τοπείρου κ. Μίχογλου Θ. ο κ. Αιβαλιώτης Π. Διευθυντής ΣΔΑΝΞ, Ο κ. Λιόγκας Β. συνεργάτης Υπουργού ΠΕΚΑ.            Μεταξύ των άλλων που συζητήθηκαν, ο Δήμαρχος Νέστου τόνισε την άμεση ανάγκη να εφαρμοστεί η ΚΥΑ που προβλέπει την μεταφορά των σκουπιδιών του Δήμου Νέστου στον ΧΥΤΑ της Ξάνθης. Προτάθηκε από  την πολιτική ηγεσία η σύναψη προγραμματικής σύμβασης μεταξύ Δήμου Νέστου και ΣΔΑΝΞ για την μεταφορά των αποβλήτων του Δ. Νέστου στο ΧΥΤΑ Ξάνθης για 8 μήνες, τηρώντας τους όρους που περιγράφηκαν στην σχετική ΚΥΑ. Μεταξύ αυτών θα υπάρξει καταβολή τέλους εισόδου 20 ευρώ/ τόνο από τον Δήμο Νέστου στον ΣΔΑΝΞ.

Την Παρασκευή 14-11-2014, το πρωί , ο Δήμαρχος Νέστου, μετέβη στην Θεσσαλονίκη, στο γραφείο του Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης, όπου τον ενημέρωσε για την μετακίνηση των 17 υπαλλήλων του Δήμου, του ζήτησε την μεταφορά της πολεοδομίας, λόγω έλλειψης μηχανικών , όπως προβλέπεται, στον Δήμο Καβάλας και απαίτησε διαχειριστικό έλεγχο της δευτεροβάθμιας σχολικής επιτροπής, του Δήμου.

Στις 11π.μ. ο Δήμαρχος Νέστου, συνοδευόμενος, από τους αντιδημάρχους τουρισμού κ. Χατζηγερακούδη Ι.  ,  τεχνικών έργων κ. Παπαθεοδώρου Κ. και την δημοτική σύμβουλο κ. Χατουτσίδου  Ε. επισκέφθηκαν την τουριστική έκθεση στον χώρο της διεθνούς εκθέσεως στην Θεσσαλονίκη. Περιηγήθηκαν πολλά περίπτερα και παραβρέθηκαν στο περίπτερο της περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, συζητώντας με επισκέπτες , προωθώντας τουριστικό υλικό του Δήμου μας.

Σήμερα το πρωί 17-11-2014, ο Δήμαρχος Νέστου, συνοδευόμενος από τους αντιδημάρχους τεχνικών έργων κ. Παπαθεοδώρου Κ. και οικονομικών κ. Σαββαίδη Λ. επισκέφθηκαν το ΚΗΦΙ, το ΚΕΠ, το γραφείο πρόνοιας, χώρο των υπαλλήλων της καθαριότητας ,την ΔΕΥΑΝ όπου συζήτησαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι. Παραβρέθηκαν στο έργο του κόμβου των σφαγείων, όπου συζήτησαν την εξέλιξη του έργου με τον ανάδοχο εργολάβο καθώς και τον επιβλέποντα μηχανικό.

Το μεσημέρι δέχθηκε στο γραφείο του, την πρόεδρο του συλλόγου εμπόρων κ. Καχέλου Ε. όπου συζήτησαν για τις εορταστικές εκδηλώσεις του Δήμου και πως αυτές θα βοηθήσουν την τόνωση της αγοράς, ενόψει των εορτών.

Στην συνέχεια παρακολούθησε το διοικητικό συμβούλιο της Αναπτυξιακής του δήμου, αναφέρθηκε στο πόσο σημαντικό εργαλείο, αποτελεί για τον Δήμο, στα τεράστια χρέη που έχει και στις ανείσπρακτες για χρόνια απατήσεις. (Άλλωστε μεταξύ των θεμάτων ήταν και ο διαχειριστικός έλεγχος που θα ζητηθεί για όλες τις χρήσεις της εταιρείας).

Αύριο 18-11-2014, ο Δήμαρχος Νέστου , θα συναντηθεί στις 9.30π.μ. στην Κομοτηνή, με τον Περιφερειάρχη κ. Παυλίδη, προκειμένου να του εκθέσει επείγοντα θέματα του Δήμου.

Το απόγευμα στις 18.00μμ, θα παραβρεθεί σε  λαϊκή συνέλευση στο Ερατεινό, προκειμένου να ενημερώσει, για την πορεία του έργου της Γεωθερμίας.

 

 

Διαβάστε επίσης