Δωρεά 12.000 Ευρώ στη δημοτική βιβλιοθήκη

 Δωρεά 12.000 Ευρώ στη δημοτική βιβλιοθήκη

Τον προηγούμενο μήνα επισκέφτηκαν το δήμαρχο Καβάλας δύο συμπολίτες και του γνωστοποίησαν την απόφασή τους να προχωρήσουν σε μεγάλη δωρεά ενισχύοντας τη λειτουργία της Δημοτικής Βιβλιοθήκης.
Κάπως έτσι η διαδικασία συνεχίστηκε και στις 30 Ιουνίου ο Δήμος Καβάλας παρέλαβε σχετικό γραπτό αίτημα, της Λουιζας Κολαρίδου και του συζύγου της Μιλτιάδη Μελέτιου Χατζηανδρέου. Με την αίτησή τους γνωστοποιούν την πρόθεσή τους για πραγματοποίηση δωρεάς χρηματικού ποσού 12.000 ευρώ, προς το Δήμο Καβάλας, με συγκεκριμένο όμως σκοπό τον εξοπλισμό της δημοτικής βιβλιοθήκης, δηλαδή την αγορά βιβλίων και άλλου απαραίτητου εξοπλισμού. Όπως ράφια κ.λ.π.
Ταυτόχρονα ζητούν να αναγραφούν τα ονόματά τους σε επιγραφή αναρτημένη σε κάποιο σημείο της βιβλιοθήκης.
Για την αποδοχή της δωρεάς των 12.000 ευρώ προς τη δημοτική βιβλιοθήκη, συνεδριάζει σήμερα η οικονομική επιτροπή του Δήμου Καβάλας.
Το ίδιο ζευγάρι εχει πει προφορικά στον κ. Σιμιτσή, ότι εξετάζει το ενδεχόμενο να προβεί και σ΄ άλλη δωρεά.
Είναι μια από τις λίγες φορές που υπάρχουν δωρητές, για συγκεκριμενοποιημένη όμως απόφαση να ενισχύσουν τη δημοτική βιβλιοθήκη, η οποία από τότε που μπήκε η χώρα σε περίοδο οικονομικής κρίσης, έπαψε δε ταυτόχρονα να είναι και ξεχωριστό νομικό πρόσωπο του Δήμου Καβάλας, υστερεί σε θέματα ενίσχυσης τόσο από πλευράς εξοπλισμού, κυρίως όμως ως προς την αγορά καινούριων βιβλίων.

 

Διαβάστε επίσης