Δόξα Δράμας- ΑΟΚ 2-1: Μισό βήμα πριν το γκρεμό

 Δόξα Δράμας- ΑΟΚ 2-1: Μισό βήμα πριν το γκρεμό

Γράφει ο Τάσος Πατσίδης

Τα πράγματα όσον αφορά την παραμονή, έγιναν πολύ πιο δύσκολα για τον ΑΟΚ, μετά την ήττα στη Δράμα. Πλέον βρίσκεται μισό βήμα πριν το γκρεμό.

Πρέπει να κάνει την υπέρβαση στη συνέχεια.

Το ντέρμπι στη Δράμα που ξεκίνησε με 20 λεπτά διακοπή, λόγω των κακών καιρικών συνθηκών, κρίθηκε στη δύναμη και στο πάθος. Σε βαρύ αγωνιστικό χώρο, οι παίκτες της Δόξας πήγαιναν πρώτοι στη μπάλα, κέρδισαν τις περισσότερες μονομαχίες. Απλά τα πράγματα. Ο ΑΟΚ δε μπήκε μέσα στο γήπεδο στα πρώτα 30 λεπτά. Ηταν αλλού. Αυτό το πλήρωσε σε πολύ μεγάλο βαθμό.

Η Δόξα προηγήθηκε με 2-0 και πήρε σοβαρό προβάδισμα στα πρώτα 45 λεπτά.

Ο ΑΟΚ ανέβασε την απόδοση του, στο β` μέρος, αλλά ήταν πολύ δύσκολο σε τέτοιο γήπεδο να αλλάξει πολλά πράγματα. Μείωσε στο 72` με πέναλτι και έχασε μια καλή ευκαιρία στο 77`. Αυτά ήταν όλα. Η Δόξα ήταν πιο αποτελεσματική και ουσιαστική. Στο β` μέρος οι Δραμινοί με τα πολλά οικονομικά προβλήματα, δεν έχασαν ευκαιρίες. Βέβαια με κακό αγωνιστικό χώρο, ήταν πολύ δύσκολο να υπάρχουν πολλές φάσεις μπροστά στις δυο εστίες.

Αρκετοί παίκτες δεν στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων. Από την άλλη , ο Νατσούρας έκανε ένα πολύ σπουδαίο παιχνίδι. Ο έμπειρος αμυντικός των Δραμινών, ήταν ο κορυφαίος του γηπέδου. Επίσης φάνηκε η εμπειρία του Ρούτση, του Θεοδωρέλη και του Στόικου.

Ο Ιορδανίδης ξεκίνησε με τερματοφύλακα τον Γιαννίκογλου. Δεξιά στην άμυνα τον Ρεβυθόπουλο και αριστερά τον Βαλεριάνο.

Δύο στόπερ ο Πόπτσης(καλύτερος του ΑΟΚ) και ο Γκαρακλίδης. Αρχικά στην ενδεκάδα ήταν ο Χόρτσας που ένιωσε ενοχλήσεις στο ζέσταμα και δεν μπόρεσε να ξεκινήσει. Πήρε τη θέση του ο Πόπτσης. Δυο αμυντικοί μέσοι ο Ντουτσαρίδης και ο Κουρέλλας. Ελεύθερος στον κάθετο άξονα ο Αρτσε και δυο πλάγιοι ο Καρλόπουλος και ο Πάλλας.

Στην επίθεση και στη θέση του σέντερ φορ ο Καπνίδης. Στην επανάληψη ο Αρτσε έμεινε στα αποδυτήρια, μπήκε ο Παπαργυρίου πλάγια στα αριστερά και ο Καρλόπουλος έπαιξε ελεύθερος στον κάθετο άξονα. Αυτή η αλλαγή ωφέλησε τον ΑΟΚ, που πάντως έχασε δίκαια.

Πλήρωσε το πολύ κακό ξεκίνημα που είχε στο παιχνίδι.

Το φιλμ του αγώνα

26` Απο σέντρα του Μοσχάκη, ο Διαμαντόπουλος με κεφαλιά το 1-0.

31` Φάουλ του Μοσχάκη, με κεφαλιά ο Κάσσος το 2-0. Ο Γιαννίκογλου διαμαρτυρήθηκε ότι η μπάλα δεν πέρασε τη γραμμή, αλλά η φωτογραφία δυστυχώς δεν το δικαιώνει.

34` Λάθος υπολογισμός της μπάλας από τον Γιαννίκογλου, πλασέ από πλάγια του Διαμαντόπουλου, σώζει με αυτοθυσία ο Πόπτσης.

38` Ο Καπνίδης γίνεται απειλητικός, αποφεύγει την έξοδο του Δαύκου, αλλά τον προλαβαίνει ο

72` Ο Μπουτζίκος σπρώχνει τον Καρλόπουλο μέσα στην περιοχή και σφυρίζεται πέναλτι. Εκτελεί ο Καπνίδης για το 2-1.

77` Σέντρα του Καζαντζίδη, κεφαλιά του Καπνίδη άουτ.

Ο διαιτητής Κατσικογιάννης, έδειξε κίτρινες κάρτες στους: Στόικο, Μπουτζίκο, Θεοδωρέλη, Γελαδάρη , Γκαρακλίδη, Καρλόπουλο, Ρεβυθόπουλο, Πόπτση.

Οι συνθέσεις των δυο ομάδων.

Δόξα Δράμας: Δαύκου, Κασσός, Σμίλιανιτς, Στόικος, Ρούτσης, Μπουτζίκος 78` Γελαδάρης, Διαμαντόπουλος 84` Ετόφ, Μοσχάκης 88` Κίκοφ, Στεργιανός, Νατσούρας, Θεοδωρέλης.

ΑΟΚ: Γιαννίκογλου, Αρτσε 46` Παπαργυρίου, Πάλλας 57` Καζαντζίδης, Γκαρακλίδης, Βαλεριάνος, Καρλόπουλος, Κουρέλλας 84` Μαυρίδης, Πόπτσης, Καπνίδης, Ρεβυθόπουλος.

Στον πάγκο για τον ΑΟΚ κάθισαν οι: Χόρτσας, Ντομί, Τιγγιρίδης, Παπαδόπουλος. Περίπου 150 Καβαλιώτες βρέθηκαν στο γήπεδο της Δράμας και συμπαραστάθηκαν τον ΑΟΚ.

 

*Η συνέντευξη τύπου

Ο Μιχάλης Ιορδανίδης είπε μετά το τέλος του αγώνα στη συνέντευξη τύπου, ότι ο ΑΟΚ θα παλέψει από εδώ και πέρα μέχρι εσχάτων για να παραμείνει στην κατηγορία. Από την άλλη ο Γιώργος Κουδούνης χαρακτήρισε δίκαιη τη νίκη της ομάδας του.

Αναλυτικά.

*Μιχάλης Ιορδανίδης(προπονητής ΑΟΚ: « Ξέραμε ότι θα είχαμε να αντιμετωπίσουμε ένα δύσκολο αντίπαλο, σε ένα κρίσιμο παιχνίδι. Οι δυο ομάδες είχαν από ένα ημίχρονο. Η Δόξα είχε περισσότερο πάθος από εμάς και κέρδισε δίκαια. Από την πλευρά μας θα δώσουμε τη μάχη παραμονής, μέχρι εσχάτων. Σίγουρα δεν ξεχνιέται η παρουσία μου, στο στρατόπεδο της Δόξας, που είναι ένας μεγάλος σύλλογος».

*Γιώργος Κουδούνης(προπονητής Δόξας Δράμας): « Είχαμε μια πολύ δύσκολη εβδομάδα. Συζητήσαμε με τα παιδιά και είπαμε ότι πρέπει να κερδηθεί το ματς, πάση θυσία. Τα 2 γκολ που πετύχαμε προήλθαν από δημιουργικές φάσεις. Σίγουρα ο κακός αγωνιστικός χώρος, ήταν εμπόδιο για τους 22 ποδοσφαιριστές. Είναι τιμή για μένα που είμαι προπονητής στη Δόξα. Η ευθύνη είναι πολύ μεγάλη».

 

 

Διαβάστε επίσης