• 7 Μαΐου 2024,

Δύο συγκεντρώσεις χθες βράδυ στην Καβάλα – Άλλοι «ναι», άλλοι «όχι»

 Δύο συγκεντρώσεις χθες βράδυ στην Καβάλα – Άλλοι «ναι», άλλοι «όχι»

Με δύο παράλληλες ως προς το χρόνο πραγματοποίησης τους, παρόμοιες ως προς τη συμμετοχή των πολιτών συγκεντρώσεις ολοκληρώθηκε χθες βράδυ στη πόλη της Καβάλας η σύντομη προ του δημοψηφίσματος περίοδος. Στην παραλία συγκεντρώθηκαν οι υποστηρικτές του «όχι». Άνθρωποι προερχόμενοι από τον ΣΥΡΙΖΑ και τους Ανεξάρτητους Έλληνες και όχι μόνο. Εργαζόμενοι, εργαζόμενοι ειδικότερα στα Πετρέλαια της Καβάλας, νέοι άνθρωποι και πολλοί άλλοι. Η έκπληξη της συγκέντρωσης ήταν ο χαιρετισμός που απεύθυνε στους συγκεντρωμένους εκπρόσωπος των Podemos της Ισπανίας. Κατά τις πληροφορίες βρέθηκε στη Θάσο για διακοπές, δήλωσε το ενδιαφέρον του για τις κινητοποιήσεις υπέρ του «όχι». Ήρθε στην Καβάλα, δήλωσε συμπαράσταση στην κυβερνητική πλευρά. Στην ίδια συγκέντρωση μίλησε και ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Παναγιώτης Σγουρίδης. Μίλησαν επίσης οι τρεις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας. Προβλήθηκε η ομιλία του Πρωθυπουργού στο Σύνταγμα, ακολούθησε η συναυλία του συγκροτήματος του Δ. Πουλικάκου.

Στην πλατεία Καπνεργάτη οι ομιλητές ήταν 3. Ο Πασχάλης Πασχαλίδης από την Ε.Ε. Ο καθηγητής Νομικής του ΔΠΘ Μιχάλης Χρυσομάλλης και ο πρόεδρος των Βιομηχάνων της Ανατολικής Μακεδονίας Κώστας Παπακωνσταντίνου. Οι συγκεντρωμένοι κρατούσαν ελληνικές σημαίες, σφύριζαν με σφυρίχτρες, ζήτησαν να ψηφιστεί το «ναι» στο αυριανό δημοψήφισμα. Αισθητή έκαναν την παρουσία τους εκπρόσωποι της τοπικής ΝΔ. Ήταν επίσης στελέχη του ΠΑΣΟΚ, της ΔΗΜΑΡ, του κόμματος Το Ποτάμι.

Ανάμεσα στις δύο συγκεντρώσεις (ειδικά στην περιοχή της στρατιωτικής λέσχης) υπήρχαν αστυνομικές δυνάμεις. Προληπτικά. Την ίδια ώρα χθες βράδυ τα μέλη του ΚΚΕ Καβάλας έκαναν ενημέρωση των πολιτών με διανομή εντύπων. Βρίσκονταν στην παραλία, απέναντι ακριβώς από τα παλιά τους γραφεία.

Νωρίτερα χθες το απόγευμα έδωσε συνέντευξη τύπου για το αυριανό δημοψήφισμα ο κ. Παναγιώτης Σγουρίδης. Ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων βρέθηκε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Διοικητηρίου «Νικόλαος Μάρτης». Εκεί εκτός από τους δημοσιογράφους τον περίμεναν αρκετά στελέχη των ΑΝΕΛΛ της Καβάλας. Ανάμεσα σε αυτούς και το προεδρείο του σωματείου των εργαζομένων στα Πετρέλαια. Στη συνέντευξη τύπου που ακολούθησε ο κ. Σγουρίδης είπε ότι το αυριανό δημοψήφισμα είναι μέρος της διαπραγμάτευσης εντός του ευρώ. Τόνισε ότι πάντα η Ε.Ε. σέβεται το αποτέλεσμα των δημοσκοπήσεων. Κι έφερε ως παράδειγμα προηγούμενες δημοσκοπήσεις στην Πορτογαλία, την Ιρλανδία ακόμη και την Κύπρο (για το σχέδιο Ανάν). «Ο λαός πρέπει να ψηφίσει όχι» είπε ο κ. Σγουρίδης που δεν παρέλειψε να στηλιτεύσει και να απαντήσει στην παραπληροφόρηση.

Τέλος χθες το μεσημέρι δόθηκε συνέντευξη τύπου και από τους 3 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας.

Διαβάστε επίσης