• 2 Μαΐου 2024,

Δύσκολος , κρίσιμος και ιστορικός ο Ιούλιος που φεύγει ….

 Δύσκολος , κρίσιμος και ιστορικός ο Ιούλιος που φεύγει ….

Ένας απο τους πιο δύσκολους , κρίσιμους και ιστορικούς Ιούληδες ετοιμάζεται να περάσει στην ιστορία και να υποδεχτούμε τον Αύγουστο , τον κατεξοχήν καλοκαιρινό μήνα όπου ξεκινάνε τα μπάνια του λαού.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μετά την ψήφιση των προαπαιτούμενων μέτρων που ζητούσαν άμεσα οι δανειστές είναι έτοιμος για σύναψη συμφωνίας πρίν τις 20 Αυγούστου και για να αποφύγει ένα νέο δάνειο γέφυρα αλλα και για να τελειώνει οριστικά με τους εταίρους για να δεί τι θα γίνει και στο εσωτερικό της χώρας όπου υπάρχουν πολλά και ανοιχτά θέματα μετά την διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ που είναι προ των πυλών και καταλαβαίνετε οτι θα προκαλέσει εξελίξεις και ίσως να φέρει και πρόωρες εκλογές.

Για να γίνουν όμως όλα αυτά θα πρέπει πρώτα να υπογράψουμε με τους δανειστές το τρίτο ΜΝΗΜΟΝΙΟ που μπορεί να μας ζορίσει είναι αλήθεια  αλλα παράλληλα θα μας διατηρήσει και στην ζώνη του Ευρώ.

Το σήριαλ Βαλαβάνη συνεχίζεται αφού σύμφωνα με δημοσιεύματα του Αθηναϊκού τύπου εκτός απο την μητέρα της πρώην αναπληρώτριας υπουργού Νάντιας και δύο ακόμα συγγενείς της, ένας ξάδελφος και ένας ανιψιός της δύο μέρες πριν κλείσουν οι τράπεζες “σηκώσανε” απο τις τράπεζες μεγάλα χρηματικά ποσά.

Και αυτοί χωρίς να έχουν καμμία πληροφορία απο την υπουργό που και με αυτούς έχει να μιλήσει χρόνια.

Λέτε και αυτοί να είδανε την προηγούμενη κανα όνειρο ή να ακούσανε καμμιά φωνή  όπως και η μητέρα της Βαλαβάνη ;

Πάντως η πρώην υπουργός υποστηρίζει και είναι σταθερή σε αυτό τον ισχυρισμό της οτι με την μάνα της πρίν το κλείσιμο των τραπεζών είχε να μιλήσει μήνες και με τους συγγενείς της χρόνια.

Η γυναίκα έγινε υπουργός και τους έκοψε όλους μαχαίρι αφού ΄άφησε να εννοηθεί οτι κυρίως απο την υπουργοποίηση της και μετά τους έκοψε όλους και μιλούσε μόνο με τους συνεργάτες της.

Πάντως είναι το λιγότερο περίεργο πως δύο μέρες πρίν απο το κλείσιμο των τραπεζών όλο το σόΙ Βαλαβάνη σήκωσε τα λεφτά του απο τις τράπεζες τις ελληνικές ενώ δεν είχανε καμμιά ενημέρωση απο την υπουργό.

Οι εκπρόσωποι των δανειστών πάντως απο την Κυριακή είναι στην Αθήνα και απο σήμερα Τρίτη, αυτή την δροσερή Τρίτη που ξημέρωσε ο θεός για την Ελλάδα θα ξεκινήσουν και επίσημα οι διαπραγματεύσεις με σκοπό να υπογραφεί συμφωνία πριν απο τις 20 Αυγούστου και να τελειώνουμε.

Αν δεν προλάβουμε να υπογράψουμε πριν τις 20 του μήνα θα πρέπει να πάμε σε νέο δάνειο γέφυρα που όπως καταλαβαίνετε και εσείς θα συνοδεύεται απο νέα μέτρα κάτι δεν υπάρχει στο μυαλό του Τσίπρα που είναι αποφασισμένος να υπογράψει πριν απο το τέλος Αυγούστου.

Οσο αφορά την ΕΜΥ μας έχει κρατημένες για αυτή την εβδομάδα τις καλύτερες θερμοκρασίες.

Στην Καβάλα και καλά αύριο το θερμόμετρο θα φτάσει τους 39 βαθμούς κάτι που δεν έχει γίνει ποτέ στο παρελθόν.

Στην Καβάλα ποτέ δεν είχαμε 39 βαθμούς.

Το ταβάνι είναι οι 34 άντε 35.

Βέβαια για άλλη μια φορά σας λέω οτι το πρόβλημα δεν είναι η θερμοκρασία αλλα τα υψηλά ποσοστά υγρασίας.

Προχθες το βράδυ της Κυριακής με 39 βαθμούς στάζαμε γιατί τα ποσοστά υγρασίας πέρνανε κεφάλια.

ΘΕΡΜΟΚΗΠΙΟ καραμπινάτο η κατάσταση.

Δυστυχώς αυτό που φοβόμασταν αυτό συνέβη φέτος το καλοκαίρι που μπορεί να μην έχουμε τόσο υψηλές θερμοκρασίες αλλα έχουμε μπόλικη υγρασία.

Το χειρότερο απο όλα είναι οτι η πρόβλεψη για τον καύσωνα αυτής της εβδομάδας είναι οτι ήρθε για να μείνει και αυτό είναι πρόβλημα.

Έχω την εντύπωση οτι τα capital controls θα μας συνοδεύουν μέχρι τέλος του χρόνου αφού δεν νομίζω να απαλλαγούμε απο αυτά πιο νωρίς.

Μπορεί τα όρια των αναλήψεων να μεγαλώσουν αλλα η ολοκληρωτική τους άρση θα αργήσει.

Για τον λόγο αυτό κάνετε τα κουμάντα σας και βγάλτε κάρτες και εσείς οι πιο αισιόδοξοι που πιστεύατε οτι τα capital controls είναι θέμα μόνο μερικών εβδομάδων.

Το δεύτερο εξάμηνο του 2015 όπως φαίνεται θα κάνουμε χρόνια να το ξεχάσουμε πέρα του οτι θα μείνει στην ιστορία ώς το εξάμηνο που η Ελλάδα φλέρταρε σοβαρά με την έξοδο της απο το ευρώ και τον οικονομικό της αφανισμό.

Αυτό θα σήμαινε η έξοδος απο το ευρώ που ευτυχώς όμως δεν ζήσαμε.

Κατά τα άλλα πάμε καλά και συνεχίζουμε καλοκαιρινά με πολλές βουτιές και πολύ  παραλία.

Στην παραλία και περνάς καλά και δροσίζεσαι και λεφτά δεν τρώς.

Για τον λόγο αυτό έχω την εντύπωση οτι οι περισσότερες παραλίες κάθε απόγευμα μέχρι αργά το βράδυ είναι γεμάτες.

Να είστε καλά να έχετε το νού σας και να λάβετε τα μέτρα σας τώρα με το καύσωνα.

Περιορίστε τις μετακινήσεις σας , ελαφριά ρούχα σε ανοιχτά χρώματα και πολλύ υγρά λένε οι γιατροί.

Καλημέρα σας.

με το 1 με το 2 με το 3 :

ΑΛΟΡΑ !

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης