• 19 Μαΐου 2024,

Δώρο βάρκα στο Δήμο Καβάλας

 Δώρο βάρκα στο Δήμο Καβάλας

Σύντομη με οριακή απαρτία και ομόφωνες αποφάσεις ήταν και χθεσινή 24η στη σειρά, συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής του Δήμου Καβάλας.

Το πρώτο και μοναδικό έκτακτο θέμα αφορούσε ένσταση για το έργο αποκατάσταση και ανάδειξη των παραδοσιακών γεφυριών περιοχής Λεύκης.

Εταιρία που δεν αναδείχθηκε ανάδοχος κατέθεσε ένσταση όμως η επιτροπή την απέρριψε ακολουθώντας τις οδηγίες της νομικής υπηρεσίας του Δήμου Καβάλας.

Στην 16η αναμόρφωση προϋπολογισμού του Δήμου Καβάλας δόθηκαν επιπλέον 10.000 ευρώ στην προγραμματική σύμβαση για τις εκδηλώσεις του φεστιβάλ Φιλίππων.

Στις ίδιες φετινές εκδηλώσεις γνωστοποιήθηκε χθες ότι θα χρησιμοποιηθεί ποσό 30.000 ευρώ που εγκρίθηκε από το πρόγραμμα λίντερ, μια πρόταση που κατατέθηκε πριν από δύο χρόνια στο πρόγραμμα από το δήμο Καβάλας.

Με την ίδια αναμόρφωση προϋπολογισμού διατίθενται 10.000 ευρώ προκειμένου να γίνει προμήθεια μεγάλων μπάζων για τα μπάζα οι οποίοι κάδοι θα χρησιμοποιηθούν στη δημοτική ενότητα Φιλίππων.

Ομόφωνα η επιτροπή ενέκρινε τον απολογισμό οικονομικού έτους 2014 με την παρατήρηση του αντιδημάρχου Δημοσθένη Τουλκίδη ότι ο Δήμος Καβάλας το προηγούμενο οικονομικό έτος εισέπραξε αρκετά λιγότερα χρήματα για το ΕΣΠΑ απ΄ ότι περίμενε.

Τα μέλη της οικονομικής επιτροπής δέχθηκαν δωρεά από τη Δημωφέλεια μία βάρκα. Ειδικότερα μία ναυαγοσωστική λέμβος. Πρόκειται για μία απόφαση που πήρε το καλοκαίρι του 2014 η τότε διοίκηση της Δημωφέλειας να δωρίσει την ναυαγοσωστική λέμβο την οποία η Δημωφέλεια αγόρασε το 2008. Ουδείς από τα μέλη της επιτροπής γνώριζε αναλυτικότερα το θέμα, το οποίο χειρίζεται η αντιδήμαρχος Κορίνα Χιώτη Πρασσά, που απουσίαζε από τη συνεδρίαση.

Τα μέλη της οικονομικής επιτροπής ομόφωνα αποδέχτηκαν την δωρεά εκφράζοντας πάντως την απορία τους για το πώς θα χρησιμοποιηθεί η βάρκα – η ναυαγοσωστική λέμβος.

Εγκρίθηκαν οι νέοι όροι διακήρυξης ανοιχτού πρόχειρου διαγωνισμού για την προμήθεια υπηρεσιακών εντύπων. Η προηγούμενη διαδικασία ακυρώθηκε λόγω του ότι δεν έγιναν δεκτές οι προτάσεις που υπήρξαν.

Εγκρίθηκαν οι νέοι όροι για την διακήρυξη ανοιχτού πρόχειρου επαναληπτικού διαγωνισμού για την προμήθεια φαρμακευτικού – παραφαρμακευτικού υλικού για τις ανάγκες του Δήμου Καβάλας.

Στην προηγούμενη διαδικασία δεν προσήλθε κανείς ενδιαφερόμενος.

Ο Δήμος Καβάλας αποφασίστηκε και χθες, θα διαθέσει 40.000 ευρώ για ν΄ αγοράσει και να εγκαταστήσει μια μη μόνιμη βοηθητική διάταξη για να μπορούν τα άτομα με ειδικές ανάγκες να κάνουν μπάνιο στη θάλασσα.

Πρόκειται για ένα πιλοτικό πρόγραμμα στο οποίο εντάσσεται ο Δήμος Καβάλας, η δε βοηθητική διάταξη – η πρώτη που θ΄ αγοράσει ο Δήμος Καβάλας – θα εγκατασταθεί στην ακτή «Γλάστρες» του Παληού.

Τέλος εγκρίθηκαν η διενέργεια και οι όροι διακήρυξης και οι τεχνικές προδιαγραφές της μελέτης για την προμήθεια κάδων απορριμμάτων . Ο Δήμος Καβάλας διαθέτει ποσό 70.000 ευρώ περίπου για ν΄ αγοράσει 320 καινούριους κάδους.

 

Διαβάστε επίσης