• 22 Μαΐου 2024,

Δώστε για να πάρετε αφού δεν υπάρχει μία !

 Δώστε για να πάρετε αφού δεν υπάρχει μία !

Σύμφωνα με τις δηλώσεις Τσίπρα μετά το τέλος της συνόδου Κορυφής η πρώτη μέρα της άνοιξης για την Ελλάδα δεν θα αργήσει να ξημερώσει αφού τουλάχιστον σε θεωρητικό επίπεδο για άλλη μια φορα τα βρήκανε σε όλα και άμεσα θα εκταμιευτούν περίπου 2 δίς γιατί ξαφνικά στην Ελλάδα όλα  θα γίνουν σωστά και στον σωστό χρόνο.

Ακόμα και η Μέρκελ εμφανίστηκε αισιόδοξη οτι στο τέλος όλα καλά θα πάνε αφού είδε τον έλληνα πρωθυπουργό να δεσμεύεται μπροστά της για την τήρηση των υποχρεώσεων.

Ο Τσίπρας που γνώριζε την κρισιμότητα της συνάντησης Κορυφής των Βρυξελών εμφανίστηκε προετοιμασμένος και μοίρασε σε όλους όσους ήταν παρών στο ραντεβού απο ένα φάκελο που περιείχε τις μεταρρυθμίσεις που είναι έτοιμη να κάνει η κυβέρνηση σε πρώτο χρόνο μάλιστα προκειμένου να μπορέσει να οδηγήσει σε εκταμίευση μέρους της επόμηνης δόσης που θα δώσει τέλος στο πρόβλημα ρευστότητας που αντιμετωπίζει η χώρα.

Φαίνεται ο Τσίπρας “πατάει” καλύτερα σε αυτό το Ευρωπαϊκό γήπεδο και έχει τον τρόπο τουλάχιστον σε θεωρητικό ακόμα επίπεδο να τα κάνει όλα να μοιάζουν πιο εύκολα.

Δεν είναι τυχαίο οτι πριν απο την σύνοδο Κορυφής το μάτι μας έπεφτε και στην πόρτα εξόδου και μετά απο αυτή είμαστε το πουλέν της Ένωσης .

Λέμε τώρα ….

Πάντως η ψυχολογία είναι διαφορετική μετά το ραντεβοιύ της Πέμπτης και πλέον είναι στο χέρι μας να κάνουμε αυτά που υποσχεθήκαμε για να πέσει το χρήμα να λυθεί το πρόβλημα της ρευστότητας που έχει αρχίσει και μας αγχώνει επικίνδυνα και να προχωρήσουμε παρακάτω στην αξιολόγηση, στο κλείσιμο του προγράμματος αν όλα πάνε καλά , και την επόμενη μέρα.

Ο Τσίπρας έχει πάρει χαμπάρι οτι για να πάμε στην επόμενη μέρα θα πρέπει να περάσουμε απο κάποια στάδια ακόμα που ίσως να είναι δυσάρεστα και για τον λόγο αυτό  επιχειρεί με τις παρεμβάσεις αυτές να τα κάνει πιο ανώδυνα για την χώρα και κατ ‘ επέκταση τους έλληνες φορολογούμενους πολίτες.

Η προσέγγιση του προβλήματος και γενικότερα της διαδικασίας των διαπραγματεύσεων με τους δανειστές μας είναι σαφώς καλύτερη απο την πλευρά του έλληνα πρωθυπουργού όχι μόνο λόγω θέσης αλλα ικανότητας και κυρίως αντίληψης της κατάστασης.

Ο Τσίπρας μέχρι σήμερα έχει δείξει οτι αντιλαμβάνεται πλήρως τι γίνεται και για τον λόγο αυτό οι κινήσεις που κάνει είναι σωστές.

Αυτό που θα πρέπει να γίνει απο εδώ και μετά είναι να μείνουμε στις δεσμεύσεις της συνόδου Κορυφής και να δουλέψουμε πάνω σε αυτές για να έχουμε γρήγορα αποτελέσματα.

Η σύνοδο Κορυφής της Πέμπτης θα πρέπει να αποτελέσει την αφετερία της νέας Ευρωπαϊκής πορείας της χώρας που θα μας οδηγήσει στην μετά ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ ΕΠΟΧΗ.

Τα μάτια μας 54 όλοι απο εδώ και στο εξής.

Κατά τα άλλα πάμε καλά και μετά απο ένα καλό καιρικά Σαββατοκύριακο μπαίνουμε σε μια εβδομάδα που ο καιρός θα είναι περίπου ανοιξιάτικος αλλά και βροχερός απο την Τετάρτη και μετά.

Το καλό είναι οτι ανεβαίνει λίγο η θερμοκρασία και επιτέλους θα κάνουμε λίγο οικονομία στα ξύλα και το πετρέλαιο.

Απο τις μαρτυρίες ανθρώπων που ΄ξέρουν την λίμνη των Ιωαννίνων ο άτυχος Βαγγέλης Γιακουμάκης ήτανε σε ένα σημείο που θα έπρεπε να τον βρούνε πιο εύκολα αλλα δεν τον βρήκανε γιατί φαίνεται οτι οι έρευνες γινότανε όσο οι κάμερες οι τηλεοπτικές ήτανε ανοιχτές.

Οσο οι κάμερες των καναλιών γράφανε όλοι ψάχνανε τον Βαγγελάκη με μανία.

Μόλις τα φώτα σβήνανε σταματούσανε και οι έρευνες.

ΑΛΟΡΑ !

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης