• 25 Απριλίου 2024,

Δώστε λύση οριστική τώρα …

 Δώστε λύση οριστική τώρα …

Και μόλις πέρασαν τα μέτρα του τρίτου ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ έστω και με οριακή ψηφοφορία αφού πολλοί λακίσαν την ώρα της ψήφου έρχεται ο γνωστός Σόϊμπλε να μας πεί οτι για να πάρουμε τα λεφτά της δόσης θα περάσουν αρκετές ακόμα εβδομάδες αφού η εκταμίευση της δόσης θα πρέπει να συνοδεύεται και μια οριστική λύση για το ελληνικό χρέος που θα πρέπει να γίνει ρεαλιστικά βιώσιμο αλλιώς γιατί να μας δώσουν τα 31,5 δις ;

Σε αυτό δεν έχουν άδικο και για τον λόγο αυτό τέλη του μήνα να περιμένετε κούρεμα στα επιτόκια προκειμένου τα νούμερα να έρθουν εκεί που θέλουν και το χρέος μας να γίνει εύκολα διαχειρίσιμο.

Λεφτά υπο αυτές τις συνθήκες δεν έχει και αυτό είναι καλό γιατί η απόφαση που θα παρθεί για το ελληνικό χρέος προς τα τέλη του μήνα θα είναι θετική για την Ελλάδα και τους έλληνες που όμως έχουν ακόμα μπροστά τους αρκετά δύσκολα χρόνια αφού μπορεί η Ελλάδα έστω και απο το 2014 να μπεί σε τροχιά ισχνής ανάπτυξης αλλα οι έλληνες με τα μέτρα αυτά θα τραβάνε κουπί για αρκετά ακόμα χρόνια.

Και είναι σίγουρο οτι αυτοί που θα αντέξουν θα συνεχίσουν να ζούνε σε ένα πιο υγιές περιβάλλον και ένα κράτος πιο οργανωμένο και ανθρώπινο.

Σίγουρα έπρεπε να αλλάξουμε απο μόνοι μας και πρίν απο χρόνια αρκετά χρόνια αρκετά πράγματα .

Δεν το κάναμε και έρχεται τώρα αυτές τις αλλαγές να μας τις επιβάλει η τρόϊκα με βάρβαρο τρόπο και κοντά σε αυτές και ένα σωρό άλλες που είναι άδικες αλλα απαραίτητες για αυτούς προκειμένου να βγούμε απο το αδιέξοδο.

Θα μπορούαμε να συζητάμε για μέρες ολόκληρες τις επιλογές που είχαμε για βγούμε απο την κρίση και αν τελικά αυτή που επιλέξαμε ( η ευρωπαϊκή) είναι η καλύτερη.

Την θέλουμε την Ευρωπαϊκή προοπτική αλλα δεν αντέχουμε άλλο να ζούμε υπο αυτές τις συνθήκες που έχουν διαμορφώσει τα απανωτά χαράτσια.

Οι έλληνες δεν θέλουν χάρες αλλα ίση μεταχείριση με άλλες χώρες της ευρωζώνης που έχουν το ίδιο και ίσως μεγαλύτερο πρόβλημα απο το δικό μας αλλα ΄βλέπουμε οτι οι ισχυροί της ευρωζώνης τους αντιμετωπίζουν με μεγαλύτερη ευαισθησία και κατανόηση.

Για το αν τελικά επιλέξαμε τον σωστό δρόμο για να βγούμε απο την κρίση αυτή θα το κρίνει η ιστορία.

Λεβέντες αυτά και για σήμερα.

Να είστε καλά μέχρι το πρωί της Δευτέρας που θα τα ξαναπούμε και να προσέχετε γιατί οι καιροί εκτός απο δύσκολοι είναι πονηροί.

ΑΛΟΡΑ !

 

Διαβάστε επίσης