• 7 Μαΐου 2024,

Είμασταν πάνω στο άλογο και μας κατεβάσανε !

 Είμασταν πάνω στο άλογο και μας κατεβάσανε !

Δεν τα βρήκανε στο Eurogroup της Τρίτης όσο αφορά τα θέματα της Ελλάδας γιατί δεν θέλανε να προσθέσουν και άλλο αέρα στον αέρα που είχε ήδη πάρει η χώρα μας μετά τις τελευταίες πληροφορίες για εκταμίευση της δόσης μαμούθ και την πραγματικής λύσης στην κρίση χρέους.

Είμασταν πάνω στο άλογο και μας κατεβάσανε για να πάρουμε μερικές ανάσες πρίν απο το Eurogroup της Δευτέρας που ελπίζουμε να δώσει λύση στα δύο μεγάλα θέματα που απασχολούν την Ελλάδα και δεν είναι άλλα απο την δόση και την οριστική λύση στο χρέος μας.

Απόφαση θα παρθεί σίγουρα την Δευτέρα γιατί δεν μπορούν να κάνουν αλλιώς αλλα το θέμα είναι αυτή η λύση να είναι υπέρ της Ελλάδας και να ξεκαθαρίζει μια και καλή το τοπίο γύρω απο την χώρα μας.

Δεν μπορούμε να ζήσουμε άλλο κάτω απο το καθεστώς της αμφισβήτησης που σε πολλές περιπτώσεις καλλιέργησαν και συντήρησαν αυτοί που θέλουν να μας σώσουν.

Είπαμε καλή η σωτηρία της Ελλάδα αλλα καλά και τα κέρδη απο αυτήν την επιχείρηση σωτηρίας.

Και εκεί πάνω , στα κέρδη είναι που τα τσουγκρίσανε οι Γερμανοί με την Λαγκάρντ που είπε εντάξει παιδιά οτι βγάλατε βγάλατε καιρός να βάλουμε τέλος στην ταλαιπωρία των ελλήνων και να γυρίσουμε σελίδα.

Αυτήν την ριμάδα την σελίδα δεν θέλουν με τίποτα να την γυρίσουν οι Γερμανοί αφού ξέρουν οτι δεν θα ξαναβρούνε τέτοια ευκαιρία.

Και κύρηγμα να μας κάνουν ώς οι καλοί του χωριού και λεφτά να βγάζουν απο την δική μας την καζούρα.

Τέτοια ευκαιρία δεν θα τους παρουσιαστεί ξανά και για τον λόγο αυτό δεν θέλουν να γυρίσουν σελίδα.

Αν θεραπευτούν οριστικά οι πληγές της Ελλάδας και σταματήσει η οικονομική της αιμορραγία μετά με ποιούς θα ασχολείται ο Σόϊμπλε και η παρέα του ;

Οπως ο τυφώνας Σάντι έδωσε την νίκη στον ΟΜΠΑΜΑ στις πρόσφατες εκλογές των ΗΠΑ έτσι και η Ελλάδα θέλουν οι Γερμανοί να δώσει την νίκη στην παράταξη της Μέρκελ που θα πάει στους Γερμανούς πολίτες και θα πεί εν όψει των εκλογών οτι εγώ παλληκάρια απο την κρίση έβγαλα λεφτά για την χώρα μας.

Οταν οι άλλοι δεν είχανε ψωμί για να φάνε το τυρί εμείς τρώγαμε προσούτο.

Ολη η προεκλογική καμπάνια της Μέρκελ θα βασιστεί πάνω στα κέρδη που έβγαλε η Γερμανία εκμεταλευόμενη με τον καλύτερo τρόπο την ΄σωτηρία (;) της χώρας μας.

Και επειδή αυτό το σχέδιο σωτηρίας έχει λεφτά δεν θέλουν εύκολα να το εγκαταλείψουν όπως τους ζητά επίμονα η Λαγκάρντ που στην ουσία τους λέει:

Εντάξει ρε παιδιά βγάλατε πολλά τόσα χρόνια αλλα μήπως ήρθε η ώρα να δώσουμε μια οριστική λύση στους έλληνες ;

Και μου την δίνει περισσότερο απο κάθε άλλο ο παθητικός ρόλος των ελλήνων που μπροστά σε αυτές τις εξελίξεις δεν κάνουν τίποτα και απλά περιμένουν.

Αντί να μπουκάρει μέσα ο Σαμαράς και να χτυπήσει το χέρι στο τραπέζι κάθεται και μας μιλά για το χρέος των εταίρων όταν εμείς κάναμε το δικό μας.

Απο τέτοιου είδους δηλώσεις δεν παίρνουν χαμπάρι οι εταίροι και σωτήρες μας.

Θέλουν πιο δυναμικές παρεμβάσεις.

Ο Σαμαράς θα πρέπει τις μέρες που μεσολαβούνε μέχρι την Δευτέρα που θα επαναληφθεί το Eurogrouop να τους τρίξει τα δόντια μην λακίσουν και την Δευτέρα και μετά αρχίσουν να δακρύζουν τα μάτια.

Μέχρι και την Δευτέρα μας παίρνει τσίτα ο χρόνος αλλα απο την Δευτέρα και μετά αν δεν ληφθεί απόφαση θα πρέπει να αρχίσουμε να ψάχνουμε λουκέτο γιατί η χώρα θα κατεβάσει ρολά.

Μετά την αδυναμία λήψης απόφασης την Τρίτη ήδη έχουμε πάει μια εβδομάδα πίσω όσο αφορά την εκταμίευση της δόσης και το 5 Δεκεμβρίου γίνεται 10 και να δούμε.

Καταλαβαίνετε οτι για ευνόητους λόγους θα πρέπει τα λεφτά να έρθουν πρίν τα Χριστούγεννα και μάλιστα αρκετές μέρες για να μπορέσουμε να τα διοχετεύσουμε εκεί που πρέπει.

Οι έλληνες θα πρέπει να πάρουν ανάσες πρίν απο τις γιορτές γιατί αλλιώς δεν την βγάζουμε.

Έχει κλατάρει η αγορά της Καβάλας !

Η αγορά της Καβάλας έχει περίπου 1 μήνα που έχει καταρρεύσει πραγματικά αφού δεν κυκλοφορεί άνθρωπος.

Υπάρχει πρόβλημα και στην αγορά το μόνο που ακούγεται είναι ένα βόγγηγμα.

Οι υποχρεώσεις τρέχουν αλλα ποιός μπορεί να τις ακολουθήσει όταν οι τζίροι είναι μηδενικοί ;

Και που να δείτε τι έχει να γίνει μετά τις γιορτές που θα αρχίσουν να σκάνε και οι επιταγές αφού όλοι οι μαγαζάτορες τις έχουν βάλει τότε αφού θεωρητικά θα έχουν δουλέψει και θα τις έχουν βγάλει πρίν απο τιος γιορτές.

Παπάρια λάχανα …

Εδώ δεν μπορούν να βγάλουν το ενοίκιο τους θα βγάλουν τις επιταγές τους ;

Υπάρχει πρόβλημα και μάλιστα σοβαρό στην αγορά της Καβάλας που μέχρι τώρα κουτσά – στραβά την πάλευε.

Εχει 1 μήνα τώρα που δεν κουνιέται φύλλο.

Πάντως εγώ για να γυρίσω και πάλι στο Eurogroup της Τρίτης θέλω να πω οτι εκτός όλων των άλλων αποδείχθηκε οτι και ο υπουργός Οικονομικών που έχουμε δεν κάνει.

Μπορεί το παληκάρι να έχει καλές προθέσεις αλλα μόνο οι προθέσεις δεν φθάνουν.

Αποδείχθηκε οτι και τον Στουρνάρα δεν τον υπολογίζει κανείς σε εκείνα τα στέκια τα Ευρωπαϊκά αφού χωρίς ιδιαίτερο μαράζι μας μεταθέσανε για την άλλη φορά.

Είναι η Ελλάδα και οι έλληνες με ΄όλα αυτά που έχουν τραβήξει για την άλλη φορά ;

Εδώ φτύνουμε και φτύσαμε αίμα για να περάσουν τα μέτρα του ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ part iii και αυτοί μας λένε την άλλη φορά ;

Αν τους λέγαμε και εμείς την άλλη φορά τι θα γινότανε ;

Αν και εμεί δεν ψηφίζαμε τα μέτρα και τους λέγαμε δεν πειράζει την άλλη φορά τι θα γινότανε ;

Θα μας είχανε καθαρίσει με δυό κινήσεις.

Αλλα ποιόν να φοβηθούνε ;

Τον Στουρνάρα ;

Λοιπόν λεβέντες αυτά και για σήμερα.

Να είστε καλά.

Με το 1 με το 2 με το 3 :

ΑΛΟΡΑ !

 

 

Διαβάστε επίσης