Εβδομαδιαία δραστηριότητα Βουλευτή Νίκου Παναγιωτόπουλου

 Εβδομαδιαία δραστηριότητα Βουλευτή Νίκου Παναγιωτόπουλου

Συνάντηση εργασίας με το Δ/ντη του γραφείου του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη πραγματοποίησε την Τρίτη 11 Μαρτίουο βουλευτήςπροκειμένου να υποστηρίξει το αίτημα την αστυνομικής Δ/νσηςΚαβαλάς για ενίσχυση της υπηρεσίας με έμψυχο δυναμικό κατά την επερχόμενη θερινή περίοδο.

Ο κ. Παναγιωτόπουλος έλαβε τη διαβεβαίωση ότι θα ενισχυθεί το έμψυχο δυναμικό στο αεροδρόμιοΜέγαςΑλέξανδρος, ενώ σε δεύτερη φάση, θα υπάρξει και ενίσχυση στην υπόλοιπη περιοχή με ιδιαίτερη έμφαση στο νησί της Θάσου, όπου η ελλείψεις είναι πιο σημαντικές.

Την Τετάρτη 12 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον πρέσβη του Αζερμπαϊτζάν στην Αθήνα κ. RahmanMustafayev.

Στην άτυπη,αυτή, τετ α τετ συνάντηση, ο βουλευτής έθεσε υπόψη του κυρίου πρέσβη τους προβληματισμούς του για την διέλευση του TAP από τα τενάγη των Φιλίππων, και ζήτησε τη συνδρομή του στην επίλυση του προβλήματος, αφού ως γνωστόν, η κυβέρνηση του Αζερμπαϊτζάν είναι αυτή που προωθεί το μεγάλο αυτό έργο.

Ο πρέσβηςενημέρωσε τον κ Παναγιωτόπουλο , ότι γνωρίζει καλά το θέμα που έχει προκύψει με την αρχικήχάραξη για διέλευση του αγωγού από τα τενάγη. Τον διαβεβαίωσε ότι βρίσκεται σε επικοινωνία με την κατασκευάστρια εταιρία έτσι ώστε να μην υπάρξει κανένας αιφνιδιασμός ενώ δήλωσε πως προτίθεται να επισπευτεί τη Καβάλατο προσεχές διάστημα για να συμμετάσχει στη διαβούλευση.

 

Σύντομη συνάντηση με το Υπουργό Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κ Βρούτσηπραγματοποίησε ο βουλευτής κ Παναγιωτόπουλος την Πέμπτη 13 Μαρτίου.

Στη συνάντηση συζητήθηκε το φλέγον θέμα της ασφάλισης των ελευθέρων επαγγελματικών στο ΟΑΕΕ, σε συνάρτηση με τα μεγάλα προβλήματα του ταμείου και τις προτάσεις που έχει διατύπωσε η ΓΣΕΒΕΕ.

Τροπολογία που ζητά επιστροφή στο παλιό καθεστώς της υποχρεωτικής εγγραφής των επιχειρήσεων στα επιμελητήρια, υπέγραψε τη Πέμπτη 13 Μαρτίου ο βουλευτής σε συνεννόηση με τον πρόεδρο της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος κ Μίχαλο.

Υπενθυμίζεται ότι από 01/01/2014 ισχύει η μη υποχρεωτική έγγραφή των επιχειρήσεων, καθεστώς που βρίσκει αντίθετες τις διοικήσεις και των 59 επιμελητηρίων της χώρας αφού τα έσοδα από αυτές τις συνδρομέςείναι αυτά που στηρίζουν την βιωσιμότητάς τους

Τηντροπολογία στηρίζει μεγάλος αριθμόςβουλευτών όλων των κομμάτων, και εκτιμάται, ότι υπάρχει περιθώριο να εγκριθεί και να επανέλθει έτσι η υποχρεωτικότητα της εγγραφής.

Στη σύσκεψη που οργανώνει η Ομοσπονδία Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων Καβάλαςτη Δευτέρα 17 Μαρτίου,θα παραστεί ο βουλευτής, ανταποκρινόμενος στη πρόσκληση που έχει λάβει. Στην σύσκεψη θα παραβρεθεί και οπρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ κ ΓεώργιοςΚαββαθάς. Τους δύο άνδρες, συνδέει σχέση ουσιαστικήςσυνεργασίας από τη θητεία του κ Παναγιωτόπουλου στο Υπουργείο Εργασίας.

Στοπρόγραμματης Δευτέρας, υπάρχει και επίσκεψη στα πλημυρισμένα τενάγη των Φιλίππων προκειμένου να διαπιστώσει τη πραγματική διάσταση του προβλήματος, και να δρομολογήσει ενέργειες για την επίλυσή του.

 

 

 

Διαβάστε επίσης