• 18 Μαΐου 2024,

Εγκαίνια έκθεσης Εργαστηριακού Κέντρου

 Εγκαίνια έκθεσης Εργαστηριακού Κέντρου

Το απόγευμα της Τρίτης εγκαινιάστηκε στο σχολικό συγκρότημα του Περιγιαλίου η καθιερωμένη έκθεση του Εργαστηριακού Κέντρου Καβάλας. Φέτος η έκθεση με κατασκευές και εργασίες μαθητών Επαγγελματικών Λυκείων φιλοξενείται στο σχολικό κτηριακό συγκρότημα του Περιγιαλίου, αντί του συνήθους χώρου, του αμφιθεάτρου του διοικητηρίου. Ο λόγος είναι ότι στο Αμφιθέατρο του Διοικητηρίου πραγματοποιούνται άλλες εκδηλώσεις, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει κατάλληλη ημερομηνία προς διάθεση των μαθητών των επαγγελματικών λυκείων. Το γεγονός μικρή σημασία έχει, μπροστά στην πετυχημένη έκθεση, όλων των εργασιών των μαθητών του 1ου, 2ου, 4ου ΕΠΑΛ Καβάλας. Παρόμοιες εκδηλώσεις έκαναν ή θα κάνουν στην Ελευθερούπολη και στη Χρυσούπολη, οι μαθητές των εκεί ΕΠΑΛ.

Μεταξύ των εκθεμάτων βρίσκουμε καινοτομία, από τους μαθητές των ΕΠΑΛ, δημιουργίες που αφορούν ένα τρίκυκλο, ακόμη και βιολογικά προϊόντα.

Επικεφαλής της έκθεσης και της προσπάθειας που γίνεται μία φορά κάθε χρόνο, είναι ο Διευθυντής του Εργαστηριακού Κέντρου Καβάλας, Στέφανος Ναλμπάντης. Πρωταγωνιστές είναι οι μαθητές των Επαγγελματικών Λυκείων στους οποίους συμπαρίστανται οι Διευθυντές αυτών κι όλοι οι εκπαιδευτικοί.

Στην τελετή των εγκαινίων επικράτησε εορταστική ατμόσφαιρα. Η τελετή έγινε παρουσία του Θ. Μαρκόπουλου και της κας Τσανάκα. Τα εκθέματα θα είναι ανοιχτά στο κοινό μέχρι το τέλος της εβδομάδας, Έχει δε προγραμματισθεί να τα επισκεφθούν μαθητές Γυμνασίων για να διαφημιστεί σε αυτούς, ειδικά αυτούς τελειώνουν το γυμνάσιο, η επαγγελματική εκπαίδευση.

Τη σχολική περίοδο που διανύουμε 2015 – 2016, στα επαγγελματικά λύκεια Καβάλας σημειώθηκε μικρή αύξηση των μαθητών.

 

Διαβάστε επίσης