• 19 Μαΐου 2024,

Εγκατέλειψαν πιτ μπουλ επειδή ήταν άρρωστο!

 Εγκατέλειψαν πιτ μπουλ επειδή ήταν άρρωστο!

Με ανάρτησή του στο διαδίκτυο ο σύλλογος «Αίσωπος», φιλοζωϊκός σύλλογος Καβάλας, γνωστοποίησε στο τέλος της προηγούμενης εβδομάδας ένα ενδιαφέρον περιστατικό. Πρόκειται για ένα ταλαιπωρημένο, εγκαταλελειμμένο σκυλί, πίτπουλ, ηλικίας οκτώ μηνών περίπου, που βρέθηκε σε περιοχή στο περιαστικό δάσος της πόλης.

Περαστικοί είδαν το σκυλί, δεμένο και ταλαιπωρημένο, ειδοποίησαν την ελληνική αστυνομία. Με τη σειρά της αυτή ειδοποίησε τον «Αίσωπο». Οι έρευνες που έκανε ο Αίσωπος, είχαν αποτέλεσμα. Στο περιστατικό του ταλαιπωρημένου και δεμένου σκυλιού εμπλέκονται δύο ιδιώτες, οι οποίοι κλήθηκαν από τον φιλοζωϊκό σύλλογο να δώσουν εξηγήσεις. Αν οι εξηγήσεις δεν πείσουν τον Αίσωπο, τότε με καταγγελία τους στην ελληνική αστυνομία, θα οδηγήσει την υπόθεση στην δικαιοσύνη.

Η εκτίμηση των μελών της διοίκησης του Αισώπου είναι ότι το σκυλί αφέθηκε στην τύχη του, ταλαιπωρήθηκε αφού ήτανε δεμένο, όταν αυτός ή αυτοί που το είχαν στην ιδιοκτησία τους, διαπίστωσαν ότι ήταν άρρωστο.

Η ανάρτηση του συλλόγου στην ιστοσελίδα του στο διαδίκτυο αναφέρει τα ακόλουθα:

 

Ένα ζήτημα εγκατάλειψης και κακοποίησης κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν σήμερα ο Αίσωπος και το Α.Τ. Καβάλας μετά από ενημέρωση ευαίσθητου συμπολίτη μας, τον οποίο ευχαριστούμε πάρα πολύ που ενδιαφέρθηκε (και έδωσε και νεράκι) για ένα ζώο δεμένο σε βράχο κάτω από τον περιφερειακό δρόμο, κοντά στις κεραίες. Το άτυχο σκυλάκι είναι σε άθλια κατάσταση και μεταφέρθηκε στον χώρο του κυνοκομείου. Εάν κάποιος ενδιαφέρεται να προσφέρει οικογένεια στην μικρή αυτή πιτμπουλίνα (περίπου 8 μηνών) ας μας ενημερώσει. Ο Αίσωπος θα κινηθεί νομίμως εναντίον κάθε εμπλεκόμενου.

Διαβάστε επίσης