• 18 Μαΐου 2024,

Εγκρίθηκε το σχέδιο του προϋπολογισμού

 Εγκρίθηκε το σχέδιο του προϋπολογισμού

Στην Κομοτηνή ταξίδεψαν το πρωί ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Αρχέλαος Γρανάς και ο αντιπεριφερειάρχης τουρισμού – πολιτισμού και ανάπτυξης Γιώργος Γερομάρκος. Συμμετείχαν στη συνεδρίαση της εκτελεστικής επιτροπής της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, με λίγα θέμα στην ημερήσια διάταξη, το κυριότερο από τα οποία ήταν η έγκριση του σχεδίου του προϋπολογισμού της περιφέρειας για το 2015.
Και για την περιφερειακή αυτοδιοίκηση, ισχύουν ότι για την αυτοδιοίκηση του Α΄ βαθμού. Υπάρχει δηλαδή οδηγία του υπουργείου εσωτερικών, παρά το ότι επίκειται αλλαγή διοίκησης στην περιφέρεια, η διαδικασίες να ξεκινήσουν κανονικά. Χθες λοιπόν η εκτελεστική επιτροπή της περιφέρειας ΑΜΘ ενέκρινε το σχέδιο προϋπολογισμού του 2015. Το ίδιο σχέδιο θα πρέπει να εγκριθεί κι από την οικονομική επιτροπή της περιφέρειας, όπως επίσης κι από την αποκεντρωμένη διοίκηση Μακεδονίας Θράκης.
Την πιο ουσιαστική απόφαση για το νέο προϋπολογισμό της περιφέρειας θα λάβει το καινούριο περιφερειακό συμβούλιο το φθινόπωρο του 2014.
Κάποια πράγματα όμως πρέπει να γίνουν τώρα από την απερχόμενη διοίκηση του Άρη Γιαννακίδη. Σημειώνουμε ότι αντίγραφο του σχεδίου του προϋπολογισμού, στάλθηκε στον αντιπεριφερειάρχη Καβάλας Θοδ. Μαρκόπουλο από τον απερχόμενο αντιπεριφερειάρχη Αρχ. Γρανά.
Χθες στη συνεδρίαση της εκτελεστικής επιτροπής παραβρέθηκαν μόνο εν ενεργεία αντιπεριφερειάρχες.

 

Διαβάστε επίσης