Εδώ που φτάσαμε έχουμε μπλέξει άσχημα έτσι και αλλιώς …

 Εδώ που φτάσαμε έχουμε μπλέξει άσχημα έτσι και αλλιώς …

Την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος δεν είναι γνωστό αφού είμαστε ακόμα στην διαδικασία της ψηφοφορίας.

Ο κόσμος πήγαινε να ψηφίσει το ΝΑΙ ή το ΟΧΙ σε μια συμφωνία που έτσι και αλλιώς θα έρθει αφού αυτό ομολογεί και η κυβέρνηση που θέλει πρωτίστως να σωθεί και εν συνεχεία να περάσει μια συμφωνία που αν θα έρθει θα είναι σίγουρα δύσκολη.

Το ενδεχόμενο ΟΧΙ που ίσως να βγήκε χθες το βράδυ να είναι το άλλοθι του Τσίπρα για οτι συμβεί απο εδώ και στο εξής.

Σε περίπτωση του ΝΑΙ θα ξεκινήσει ένας νέο κύκλος εσωτερικών και ραγδαίων εξελίξεων που αν γίνουν με κλειστές τράπεζες καταλαβαίνετε οτι οι επιπτώσεις για την κοινωνία θα είναι ακόμα πιο δύσκολες.

Η ουσία είναι οτι εδώ που φτάσαμε έχουμε μπλέξει πάρα πολύ άσχημα και στην ουσία το ΝΑΙ ή το ΟΧΙ θα προσδιορίσει τον χρόνο που θα λυθεί αυτός ο κόμπος και θα επιστρέψει η χώρα στην ομαλότητα χωρίς να βγάζουμε απο το μυαλό μας το χειρότερο σενάριο που είναι οι Ευρωπαίοι με ένα ΟΧΙ ξεκάθαρο να μας αφήσουν στην μοίρα που εμείς θα έχουμε επιλέξει και δεν θα είναι σε καμμία περίπτωση εύκολη.

Είναι ξεκάθαρο οτι αυτή η κοινωνία δεν σηκώνει άλλα μέτρα λιτότητας αλλα επίσης είναι ξεκάθαρο οτι η χώρα θα πρέπει να παραμείνει στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στην ζώνη του ευρώ όχι μόνο για λόγους οικονομικούς.

Η χώρα καλείται να ισσοροπήσει ανάμεσα στα δύο αυτά και να δώσει στον λαό την καλύτερη λύση.

Μπορεί να ξέρουμε περίπου τι έχει στο μυαλό του ο Τσίπρας αν το αποτέλεσμα το δημοψηφίσματος είναι ΟΧΙ ή ΝΑΙ αλλα δυστυχώς δεν ξέρουμε τι έχουν στο μυαλό τους οι Ευρωπαίοι -εταίροι και δανειστές μας που υποστηρίζουν οτι στο παιχνίδι αυτό μπλόφες δεν υπάρχουν.

Απο το βράδυ της Παρασκευής της 26ης του Ιούνη που ο πρωθυπουργός πήρε την απόφαση γιθα δημοψήφισμα η Ελλάδα ζεί έναν εφιάλτη και καταστάσεις πρωτόγνωρες για την χώρα.

Λέτε όταν πρίν απο μερικούς μήνες πολλοί που λέγανε οτι ακόμα τα χειρότερα δεν τα ζήσαμε να εννοούσαν αυτό που ζούμε εδώ και μια περίπου εβδομάδα ;

Το θέμα είναι απο σήμερα Δευτέρα ανεξαρτήτου αποτελέσματος να είμαστε όλοι μαζί και αν δούμε την επόμενη μέρα και τι θα κάνουμε.

Και αυτοί που ψηφίσανε ΝΑΙ και αυτοί που ψηφίσανε ΟΧΙ θέλουν πάνω απο όλα ΟΜΑΛΟΤΗΤΑ και ΑΝΟΙΧΤΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ αν και δεν είναι λίγοι αυτοί που υποστηρίζουν οτι η Ελλάδα δεν θα είναι , και στο καλύτερο σενάριο , ίδια με την Ελλάδα πρίν απο μια εβδομάδα και πρό εξαγγελίας του δημοψηφίσματος.

Ο δρόμος σε κάθε πρτίπτωση απο εδώ και στο εξής θα είναι ακόμα πιο δύσκολος και ο λαός θα είναι αυτός που θα κληθεί να πληρώσει τον βαρκάρη.

Πάντα έτσι δεν γίνεται ;

Αναρωτιέμαι πως θα πάει ο Τσίπρας , αν έχει υπερισχύσει το ΟΧΙ, θα κάτσει στο ίδιο τραπέζι με αυτούς με τους οποίους μια εβδομάδα τώρα έχει ανταλλάξει πολύ βαριές κουβέντες και κατηγορίες και δεν υπάρχει καμμία εμπιστοσύνη ;

Ολα αυτά είναι ερωτήματα που θα απαντηθούν μέσα σε αυτή την εβδομάδα που οι τράπεζες θα παραμείνουν κλειστές για πολλά ακόμα 24ωρα.

Οποιοδήποτε και να είναι το αποτέλεσμα οι τράπεζες δεν θα ανοίξουν εύκολα και οι ουρές μπορστά στα ΑΤΜ θα είναι μια εικόνα που θα μας συνοδεύσει για αρκετές ημέρες.

Λένε οτι στην καλύτερη περίπτωση οι τράπεζες να ανοίξουν προς το τέλος της εβδομάδας.

Χιλιάδες επιχειρήσεις ακροβατούν χωρίς δίχτυ προστασίας αφού έχουν αναστείλει τις δραστηριότητες τους χιλιάδες εργαζόμενοι έχουν βγεί σε άδεια άνευ αποδοχών και τουρισμός στην κυριολεξία κρέμεται απο μια κλωστή.

Υπάρχει πρόβλημα και μάλιστα πολύ σοβαρό.

Απο σήμερα Δευτέρα χρειάζονται άμεσοι για να ξεκολήσει η χώρα απο αυτή την κατάσταση που οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην διάλυηση της.

Θα πρέπει όλοι ενωμένοι να βοηθήσουν η χώρα να σταθεί και πάλι στα πόδια της και να προχωρήσει.

Σε μια ενδεχόμενη χρεοκοπία των ελληνικών τραπεζών που έτσι και αλλιώς ειναι χρεοκοπήμένες και η ΕΚΤ τις συντηρεί ώς μέσα διακίνησης χρημάτων καταλαβαίνετε οτι θα έρθουν πιο δύσκολες μέρες αφού η ΕΚΤ θα διαχειρίζεται τα δάνεια όλων των ελλήνων και θα απειλεί ανά πάσα στιγμή να πάρει τα σπίτια και τα μαγαζιά ανθρώπων που δεν θα μπορούν να τα εξυπηρετήσουν και θα τα έχουν βάλει ώς υποθήκη.

Αυτό είναι το χειρότερο σενάριο και μακάρι να μην το ζήσουμε αλλα προετοιμαζόμαστε πάντα για τα χειρότερα και ας έρθουν τα καλύτερα. Δεν είναι και λίγοι βέβαια αυτοί που υποστηρίζουν οτι οποιοδήποτε και να είναι το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος θα έχουμε συμφωνία μέσα στην εβδομάδα αφού οι εταίροι σε κάθε περίπτωση έχουν πάρει το μήνυμα.

Μακάρι να είναι έτσι.

Κατα τα άλλα αγαπητοί αναγνώστες το καλοκαίρι φαίνεται οτι ξεκίνησε αυτό το Σαβατοκύριακο που πέρασε , το Σαββατοκύριακο του δημοψηφίσματος αφού οι θερμοκρασίες για πρώτη φορά έχουν γίνει καλοκαιρινές.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ ο καιρός αυτή την δύσκολη εβδομάδα για την Ελλάδα θα είναι πάρα πολύ καλός με θερμοκρασίες που θα αγγίξουν ακόμα και τους 34 βαθμούς !

Το καλοκαίρι μπορεί να άργησε αλλα τελικά είναι εδώ και υποθέτουμε οτι ήρθε για να μείνει.

Λέτε σε κανα δεκαήμερο να έχουμε πάλι μπουρίνια και καταιγίδες ;

Οι τουρίστες που είναι στην χώρα μας και αυτοί που έχουν προγραμματίσει να έρθουν παρακολουθούνε τις εξελίξεις με τεράστιο ενδιαφέρον.

Μακάρι να πάνε όλα καλά και να μακάρι να απεγκλωβιστούμε οσο το δυνατόν γίνεται πιο γρήγορα απο την κατάσταση αυτή που η λέξη “τραγική” δεν φτάνει για να την περιγράψει.

Υπάρχει πρόβλημα και μάλιστα σοβαρό. Μακάρι οποιοδήποτε και αν είναι το αποτέλεσμα του χθεσινού δημοψηφίσματος να αποτελέσει την αρχή για ένα ΄καλύτερο ξεκίνημα.

ΑΛΟΡΑ !

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης