• 16 Μαΐου 2024,

Εθνικός Γαζώρου- ΑΟΚ 0-1: Πρώτη νίκη με δίκαιο τρόπο

 Εθνικός Γαζώρου- ΑΟΚ 0-1: Πρώτη νίκη με δίκαιο τρόπο

Εθνικός Γαζώρου- ΑΟΚ 0-1: Πρώτη νίκη με δίκαιο τρόπο

Γράφει ο Τάσος Πατσίδης

Ο ΑΟΚ κέρδισε πιο εύκολα απ` ότι δείχνει το τελικό σκορ. Ηταν καλύτερος σε όλη τη διάρκεια του αγώνα και μέτρησε κατά πολύ η εμπειρία που έχουν οι περισσότεροι παίκτες του. Ο ΑΟΚ θα μπορούσε να είχε πετύχει τουλάχιστον ένα ακόμη γκολ. Προηγήθηκε γρήγορα, έφερε το παιχνίδι στα μέτρα του και με κοντρόλ παιχνίδι, είχε τον έλεγχο του αγώνα.

Ο Κώστας Βασιλακάκης επιφύλαξε έκπληξη στο αρχικό σχήμα με τη συμμετοχή του Μπρατσιάνι στη θέση του επιθετικού χαφ, πίσω από τον Χλωρό.

Ο Αποστολίδης στη θέση του τερματοφύλακα, δεξιά ο Παγώνης, αριστερά ο Γελαδάρης και στο κέντρο της άμυνας ο Τριποτσέρης με τον Μαραγκό.

Στη μεσαία γραμμή ο Ντιέ και ο Ενσαλίβα. Ο Μοκάκε και ο Ντος Σάντος στις πτέρυγες , ο Μπρατσιάνι μπροστά από τους δυο αμυντικούς μέσους και ο Χλωρός σέντερ φορ. Σε σχέση με την ενδεκάδα του αγώνα με τον Παναιτωλικό, έμεινε έξω ο Αναστασόπουλος και μπήκε ο Μπρατσιάνι. Στο β` μέρος ο Βασιλακάκης έφερε τον Μοκάκε στον κάθετο άξονα και αυτό μάλλον ήταν μια καλή κίνηση.

Στο πρώτο ημίχρονο ο ΑΟΚ προηγήθηκε γρήγορα στο σκορ και σε όλη τη διάρκεια είχε τον έλεγχο. Έκλεισε καλά τους χώρους και απειλήθηκε ελάχιστα. Ο Εθνικός αιφνιδιάστηκε από το αυτογκόλ και μέχρι το 30` ψαχνόταν. Στη συνέχεια ο Πάτρικ Αλεξάντροβιτς ήταν ο παίκτης που δημιούργησε ορισμένα προβλήματα στην άμυνα του ΑΟΚ. Γενικά όμως οι γηπεδούχοι δεν έχασαν τη μεγάλη ευκαιρία. Αν μάλιστα ο Χλωρός έκανε στο 12` το 0-2, τότε όλα θα τέλειωναν. Στην επανάληψη ο ΑΟΚ έχασε μια πολύ καλή ευκαιρία με τον Μπρατσιάνι για το 0-2 στο 54`. Ο Αναστασόπουλος ήταν η πρώτη αλλαγή στη θέση του Ενσαλίβα, χωρίς να αλλάξει τη τακτική. Το ίδιο και με την είσοδο του Ποσίνκοβιτς στη θέση του Μοκάκε. Ο Εθνικός Γαζώρου δεν ήταν απειλητικός με τις συνεχόμενες σέντρες που επιχειρούσε. Δεν είχε λύσεις απέναντι στην άμυνα του ΑΟΚ. Ο Αποστολίδης ανησύχησε ελάχιστες στιγμές. Στο τέλος ο Βασιλακάκης έβαλε ένα ακόμη αμυντικό, τον Παπαγερίδη, αυτό είχε να κάνει με την προώθηση του Κατσαβάκη στην επίθεση. Η άμυνα δεν έκανε λάθη, ο Ενσαλίβα είχε ένα καλό διάστημα στο β` μέρος όπως και ο Μοκάκε. Τους έβγαλε ο Βασιλακάκης για να τους δώσει ανάσες. Ο Μπρατσιάνι ήταν θετικός. Γενικά η εικόνα ήταν καλή.

Το φιλμ του αγώνα

3` Σέντρα Μπρατσιάνι, αυτογκόλ Μουσικάκη το 0-1.

12` Παράλληλη σέντρα του Ντος Σάντος, μόνος του ο Χλωρός πλασάρει άουτ.

13` Σουτ Γελαδάρη πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

30` Σέντρα Αλεξάντροβιτς, κεφαλιά Ζυγκερίδη άουτ.

36` Σέντρα Γεωργιάδη, ο Μαραγκός προλαβαίνει τον Κρυστάλλη.

45` + Σουτ Μπρατσιάνι, σε κόρνερ ο Αποστολίδης.

51 ` Σουτ Ενσαλίβα, μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια ο Αποστολίδης.

54` Εξαιρετική κάθετη πάσα του Μοκάκε, ο Μπρατσιάνι πλασάρει και σώζει ο Αποστολίδης.

63` Ο Ντος Σάντος απειλεί τον Αποστολίδη.

65` Σέντρα Κοσμίδη, κεφαλιά Γκόγκα λίγο άουτ.

Ο διαιτητής Καραλιόλιος από τα Γρεβενά έδειξε κίτρινες κάρτες στους: Μαραγκό, Κατσαβάκη, Γελαδάρη, Χλωρό, Παγώνη, Κρυστάλλη, Μάνο Αποστολίδη. Σε γενικές γραμμές ήταν καλός στο έργο του. Έλειψαν και οι δύσκολες φάσεις.

Οι συνθέσεις των δυο ομάδων.

Εθνικός Γαζώρου: 1 Αποστολίδης, 90 Κοσμίδης, 23 Γαλακτερός, 4 Κατσαβάκης, 15 Καπίας, 33 Μουσικάκης 26` Κρυστάλλης , 40 Ζυγκερίδης 46` Χαριτίδης , 14 Γεωργιάδης, 8 Μπεκιάρης, 11 Ναλμπάντης, 5 Αλεξάντροβιτς 61` Γκόγκας.

Πάγκος: 13 Βαλσαμάκης, 9 Γκόγκας, 7 Κρυστάλλης, 30 Χαριτίδης, 32 Καρυπίδης, 18 Κουκόλης, 17 Νύρλας, 37 Μερεσιώτης.

ΑΟΚ: 1 Αποστολίδης, 6 Γελαδάρης, 2 Τριποτσέρης, 16 Μαραγκός, 3 Παγώνης, 17 Ντος Σάντος, 10 Ενσαλίβα 67` Αναστασόπουλος, 77 Ντιέ, 8 Μοκάκε 75` Ποσίνκοβιτς, 7 Χλωρός 87` Παπαγερίδης, 92 Μπρατσιάνι.

Πάγκος: 30 Σουλογιάννης, 11 Πλιάγκας, 44 Παπαγερίδης, 33 Καλαγκάνης, 14 Αναστασόπουλος, 9 Ποσίνκοβιτς, 91 Κουμπρόγλου.

*200 Καβαλιώτες στις Σέρρες

Περίπου 200 Καβαλιώτες βρέθηκαν χθες το απόγευμα στο στάδιο των Σερρών. Οι οργανωμένοι τελικά κάθισαν στο πέταλο πίσω από τη μια εστία. Υπήρχαν και φίλαθλοι του ΑΟΚ στην κερκίδα των επισήμων αλλά και στην κερκίδα κάτω από τα δημοσιογραφικά.

*Εκτός αποστολής Πακάλτσης- Μιγιάτοβιτς

Ο Θοδωρής Πακάλτσης και ο Μάριο Μιγιάτοβιτς τελικά δεν ήταν στην 18αδα. Ο πρώτος δε μπόρεσε να ξεπεράσει τον τραυματισμό του ενώ ο δεύτερος δεν είχε δικαίωμα συμμετοχής, αφού δεν εκδόθηκε δελτίο. Το πρόβλημα έχει να κάνει με την ομοσπονδία της πατρίδας του.

*Για ένα ημίχρονο στο γήπεδο οι του Πανσερραϊκού

Οι παίκτες του Πανσερραϊκού με τον προπονητή τους Μιχάλη Γρηγορίου παρακολούθησαν 45` λεπτά της αναμέτρησης και αμέσως μετά αναχώρησαν για τη Δράμα, όπου σήμερα θα παίξουν στο γειτονικό Δράμας με τη Δράμα.

 

Διαβάστε επίσης