• 18 Μαΐου 2024,

Εκβραχισμός ή κλειστό παρκινγκ;

 Εκβραχισμός ή κλειστό παρκινγκ;

Δύο σενάρια θα εξετάσει η τεχνική υπηρεσία της Εγνατίας Οδού Α.Ε. για να λυθεί το πρόβλημα παρκινγκ στο νέο Νοσοκομείο. Τον εκβραχισμό όμορης έκτασης -η οποία ανήκει στο Νοσοκομείο-  για τη δημιουργία «ανοιχτών» θέσεων στάθμευσης,. Την κατασκευή σε μέρος της ίδιας έκτασης ενός κλειστού παρκινγκ 100 θέσεων. Το κτίριο αυτό θα είναι ενός ή δύο ορόφων το πολύ. Σκοπός της μελέτης είναι να βρει και να προτείνει την οικονομικότερη λύση.

Η Εγνατία οδός θα βοηθήσει το Νοσοκομείο ν΄ αυξήσει τις θέσεις στάθμευσης

Ο διοικητής του νοσοκομείου Χρήστος Κοπατσάρης υποδέχτηκε χθες στο γραφείο του τον πρόεδρο και διευθύνων σύμβουλο της «Εγνατίας οδού» Γιώργο Σκόνδρα μαζί με το Μανόλη Κελαϊδάκη και την διευθύντρια της τεχνικής υπηρεσίας της ίδιας εταιρίας. Χθες οριστικοποιήθηκε και επισημοποιήθηκε η συνεργασία των δύο πλευρών προκειμένου να ωριμάσει η μελέτη του έργου του γενικού νομαρχιακού νοσοκομείου Καβάλας, που αφορά την επέκταση των θέσεων στάθμευσης, ουσιαστικά τη δημιουργία καινούριων χώρων πάρκιγκ στο λόφο που βρίσκεται πάνω από το υφιστάμενο πάρκιγκ πολύ κοντά στο νέο νοσοκομείο.

Ο κ. Σκόνδρας είναι ένας φίλος από τα παλιά. Καλωσόρισε τον πρόεδρο της Εγνατίας οδού ο κ. Κοπατσάρης. «Θα μας επικαιροποιήσουν τη μελέτη για την επέκταση του πάρκιγκ. Οι ίδιοι προσφέρθηκαν γι΄ αυτό». Εξήγησε δε ότι η χθεσινή συνάντηση ήταν η δεύτερη ανάμεσα στις δύο πλευρές. Περιέγραψε τη διαδικασία να είναι ακόμη στο ξεκίνημά της.

Θα επεξεργαστούν σενάρια, θα προτείνουν λύσεις, που αφορούν τη μείωση του κόστους του έργου, ώστε αυτό να μπορεί να χρηματοδοτηθεί, είπε ο κ. Κοπατσάρης, που ευχαρίστησε τους εκπροσώπους της «Εγνατίας οδού».

Ο κ. Σκόνδρας είπε: «Είμαστε εδώ για να παράσχουμε καλές υπηρεσίες στους πολίτες. Για μας «Εγνατία οδός» δεν είναι μόνο ο δρόμος. Ο δρόμος είναι η αφορμή. Είμαστε τεχνικοί σύμβουλοι σε επτά περιφέρειες της Βορείου Ελλάδος και σε έξι χώρες. Εκτελούμε με δική μας πρωτοβουλία διάφορα έργα».

Κατά τον κ. Σκόνδρα πρόβλημα έλλειψης θέσεων στάθμευσης επηρεάζει τη λειτουργία του γενικού νομαρχιακού νοσοκομείου Καβάλας. Υπάρχει μελέτη – είπε – και εξετάζεται προς την κατεύθυνση εναλλακτικών λύσεων. Θα επανέλθουμε με προτάσεις είπε ο κ. Σκόνδρας που δεν δεσμεύτηκε χρονικά, ακριβώς γιατί η συγκυρία δε μπορεί να τον διευκολύνει για μία τέτοιου είδους δέσμευση.

«Εμείς κάνουμε μελέτες ώστε αυτές να γίνουν έργα και τα έργα να υλοποιηθούν» είπε ο κ. Σκόνδρας, που έθεσε μία προϋπόθεση για το έργο, ότι πρέπει να αναφέρεται σε όμορο του νοσοκομείου χώρο.

 

Διαβάστε επίσης