• 19 Μαΐου 2024,

Εκδηλώσεις με διπλό στόχο – Ενημέρωση και στήριξη στους έχοντες ανάγκη

 Εκδηλώσεις με διπλό στόχο –  Ενημέρωση και στήριξη στους έχοντες ανάγκη

Τώρα που κατακάθεται η «σκόνη» των εκλογικών αναμετρήσεων και η ζωή της Καβάλας επιστρέφει σε φυσιολογικούς ρυθμούς, ήρθε η ώρα να αναζωπυρωθούν και οι δράσεις των φορέων, οι οποίοι συνεργάζονται προκειμένου να απαλύνουν τις τεράστιες ανάγκες των ανθρώπων που αντιμετωπίζουν προβλήματα επιβίωσης. Έτσι το πρωί και το απόγευμα της Πέμπτης 5 Ιουνίου και στο πλαίσιο των δράσεων για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος θα πραγματοποιηθούν δύο εκδηλώσεις. Πρόκειται για μια πρωτοβουλία που συνδιοργανώνεται από το Οικολογικό Στέκι Καβάλες, την Οικολογία Αλληλεγγύη και το πρόγραμμα Κοινωνικές Δομές Άμεσης Αντιμετώπισης της Φτώχειας – ΣΤΗΡΙΖΩ του ΕΠ Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού. Το κάλεσμα των διοργανωτών είναι ανοιχτό και αφορά σε όλους.
Σχετική συνέντευξη τύπου παραχώρησαν χθες ο αντιπρόεδρος του Συλλόγου ΠΝΟΗ Τηλέμαχος Βελισσαρίδης και η πρόεδρος της Ένωσης Καταναλωτών Καβάλας Κατερίνα Γεροστεργίου. Όπως εξήγησαν, από τις 10:00 έως τις 12:00 το πρωί της Πέμπτης στην Πλατεία Καπνεργάτη Καβάλας θα πραγματοποιηθεί αλληλέγγυο παζάρι στη διάρκεια του οποίου θα ανταλλαγούν τα φυτά που καλλιέργησαν τα μέλη καθώς και σπόροι από την Τράπεζα Ντόπιων Σπόρων των μελών, με προϊόντα διατροφής (ρύζι-μακαρόνια-όσπρια κ.α.), τα οποία θα παραδοθούν στο Κοινωνικό Παντοπωλείο προς διανομή στους ωφελούμενους. Παράλληλα θα υπάρξει ενημέρωση για τους Γενετικά Τροποποιημένους Οργανισμούς και θα γίνει συλλογή υπογραφών διαμαρτυρίας
Στις 6:00 το απόγευμα της ίδιας ημέρας στην Κεντρική Πλατεία των Κρηνίδων θα πραγματοποιηθεί όμοια εκδήλωση που διοργανώνει η δομή του Δημοτικού Λαχανόκηπου του προγράμματος Κοινωνικές Δομές Άμεσης Αντιμετώπισης της Φτώχειας – ΣΤΗΡΙΖΩ, όπου επίσης θα ανταλλαγούν φυτά που καλλιέργησαν μέλη καθώς και σπόροι από την Τράπεζα Ντόπιων Σπόρων των μελών, με προϊόντα διατροφής (ρύζι-μακαρόνια-όσπρια κ.α.), τα οποία θα παραδοθούν στη Δομή Κοινωνικό Παντοπωλείο. Παράλληλα κι εκεί θα υπάρξει ενημέρωση για τους Γενετικά Τροποποιημένους Οργανισμούς και θα γίνει συλλογή υπογραφών διαμαρτυρίας.

 

Διαβάστε επίσης