• 18 Μαΐου 2024,

Εκτός ημερήσιας διάταξης η διαγραφή Λυχούνα

 Εκτός  ημερήσιας διάταξης η διαγραφή Λυχούνα

Για 2η φορά μέσα στην ίδια εβδομάδα συνεδρίασε χθες το πρωί στο δημαρχείο η οικονομική επιτροπή του Δήμου Καβάλας. Αυτή τη φορά η απαρτία εξασφαλίστηκε γρήγορα, η συνεδρίαση ήταν ταχύτατη λόγω των λίγων κι απλών θεμάτων στην ημερήσια διάταξη.

Η αντιπολίτευση εκπροσωπήθηκε από το Χριστόδουλο Μιχαλάκη. Πριν από την έναρξη της συνεδρίασης συζητήθηκε αρκετά – κυρίως μεταξύ των δημοτικών συμβούλων της πλειοψηφίας – η εξέλιξη της προηγούμενης βραδιάς. Η διαγραφή του Μιχάλη Λυχούνα από την ομάδα της κας Δ. Τσανάκα.

«Πρόκειται για το χρονικό ενός προαναγγελθέντος διαζυγίου», είπε απαντώντας την εφημερίδα μας  ο Θόδωρος Τζατζάρης.

Ο Φίλιππας Τσανακτσής, δημοτικός σύμβουλος μέλος της οικονομικής επιτροπής σχολίασε: «Δε μπορούσε να γίνει διαφορετικά».

Ο Ανέστης Τσουρουκίδης δήλωσε: «Είμαι πολύ στεναχωρημένος από την εξέλιξη της διαγραφής του κ. Μιχ. Λυχούνα».

«Γεγονός προδιαγεγραμμένο» χαρακτήρισε τη διαγραφή Λυχούνα, ο Δημοσθένης Τουλκίδης, ενώ ο Ηλίας Καλανταρίδης είπε ότι «σαφώς και πρέπει να εκφράζουμε άποψη για πρόσωπα και πράγματα, με σεβασμό όμως – τόνισε – σε θεσμούς και πρόσωπα». «Άποψη και κριτική εντός των ορίων» συμπλήρωσε, λέγοντας ειδικότερα ότι «καμιά φορά κάποιος με τον τρόπο που ακολουθεί χάνει το δίκιο του».

«Είναι θέμα της διοίκησης» αρκέστηκε να πει ο Χριστόδουλος Μιχαλάκης. Δεν θέλησε να μπει στην ουσία του θέματος.

Από τις ίδιες συζητήσεις αλλά και συζητήσεις που έκαναν χθες κι άλλοι δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας προέκυψε ότι και ο Μιχ. Λυχούνας εδώ και καιρό είχε δηλώσει σε ιδιωτικές συναντήσεις και συζητήσεις μαζί τους, πρόθεση ν΄ ανεξαρτητοποιηθεί. Όταν συζητούσε με συναδέλφους του στο δημοτικό συμβούλιο το μέλλον του στην ομάδα της πλειοψηφίας, φαίνεται να εξεδήλωσε την πρόθεσή ανεξαρτητοποίησης, καθώς όπως έλεγε δεν υπήρχε ενδεχόμενο να συμφωνήσει με τη δήμαρχο.

Ενώ λοιπόν ήθελε από καιρό να είναι ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος, δεν προχώρησε σε αυτή την ανεξαρτητοποίηση έγκαιρα και με σωστό τρόπο, με αποτέλεσμα η δήμαρχος με τους δημοτικούς συμβούλους της ομάδας της, να προλάβει και να τον διαγράψει.

Εν τω μεταξύ στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου την Τετάρτη το απόγευμα ορίστηκε νέο μέλος της διοίκησης της Δημωφέλειας, ο Ηλίας Κιοσές, συνταξιούχος αστυνομικός, ο οποίος ήταν υποψήφιος με το ψηφοδέλτιο της κας Τσανάκα.

Πάρθηκε στην ίδια συνεδρίαση η πρώτη απόφαση κατά πλειοψηφία για την αγορά του Παλιού Ωδείου, αλλά όπως φαίνεται η διαδικασία είναι ακόμα μακρά, προβλέπει διαπραγμάτευση με τη διαχειρίστρια εταιρία κι όπως ζήτησαν αρκετοί δημοτικοί σύμβουλοι όσο το θέμα θα είναι ανοιχτό σε φάση διαπραγμάτευσης, το δημοτικό συμβούλιο θα ενημερώνεται.

Διαβάστε επίσης