• 13 Μαΐου 2024,

Ελπίδες ότι τα γήπεδα θα πάρουν άδεια

 Ελπίδες ότι τα γήπεδα θα πάρουν άδεια

Την Παρασκευή το πρωί η αρμόδια επιτροπή στην οποία συμμετέχουν πολλές υπηρεσίες κι εκπρόσωποι τοπικών φορέων, έκανε αυτοψία σε αρκετά γήπεδα, μέσα και έξω από την πόλη της Καβάλας. Από σήμερα η αυτοψία της επιτροπης που αδειοδοτεί τους αθλητικούς χώρους, στο νομό Καβάλας, συνεχίζεται με επισκέψεις σε γήπεδα του Δήμου Παγγαίου.
Για το Δήμο Καβάλας και σε σχέση με τα γήπεδα όπου έγινε έλεγχος, υπάρχει αισιοδοξία ότι εύκολα ή δύσκολα, αργά ή γρήγορα, τα γήπεδα θα πάρουν άδεια.
Στην επιτροπή μετέχει μηχανικός από την αποκεντρωμένη διοίκηση Μακεδονίας – Θράκης, αξιωματικός της ελληνικής αστυνομίας, αξιωματικός της πυροσβεστικής υπηρεσίας, γιατρός και εκπρόσωπος του Δήμου Καβάλας.
Η επιτροπή επισκέφθηκε το κλειστό γυμναστήριο «Αλ. Δήμογλου», όπου μετά τις συμπληρωματικές εργασίες είναι εύκολο σχετικά να δοθεί άδεια λειτουργίας του γηπέδου.
Ο έλεγχος είναι σε εκκρεμότητα για τα γήπεδα τένις που βρίσκονται έξω από το κλειστό γυμναστήριο, στον ίδιο χώρο. Η επιτροπή επισκέφθηκε το γήπεδο «Αν. Καραγιάννη». Είναι θετική να αδειοδοτήσει το χώρο, αφού λυθούν κάποια μικροπροβλήματα, που αφορούν την πυρασφάλεια, και τα κάγκελα εκεί που υπάρχουν κι εκεί που δεν υπάρχουν.
Στο Βερούλειο υπάρχει ζήτημα με τη διαχείριση των αποδυτηρίων, καθώς πρέπει να υπάρχει ελεύθερος χώρος, σε κάθε αθλητική συνάντηση, για τ΄ αποδυτήρια της φιλοξενούμενης ομάδας και των διαιτητών.
Στο γήπεδο Κωτσάλου χρειάζεται ιατρείο και καλύτερη διαρρύθμιση των αποδυτηρίων των διαιτητών.
Στα γήπεδα του Χαλκερού χρειάζεται μία τουαλέτα για άτομα με ειδικές ανάγκες.
Στο ποδοσφαιρικό γήπεδο της Νέας Καρβάλης εξετάζονται τα τοπογραφικά, εξετάζονται γενικότερα θέματα που έχουν σχέση με τις πολεοδομικές άδειες.
Σε όλα τα προαναφερθέντα γήπεδα τα οποία επισκέφθηκε την Παρασκευή επιτροπή, πρέπει να προστεθεί εξοπλισμός φαρμακείο και να λειτουργεί ιατρείο με τον απαραίτητο εξοπλισμό. Πρέπει δηλαδή ο Δήμος Καβάλας να βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη, για ν΄ αγοράσει όλον τον προβλεπόμενο εξοπλισμό.
Τα πράγματα σε γενικές γραμμές για τα γήπεδα που ήδη αναφέραμε, είναι πιο εύκολα απ΄ ότι θα περίμενε κανείς. Πρέπει να γίνει δουλειά μέχρι το τέλος του μήνα, προκειμένου τα γήπεδα αυτά ν΄ αδειοδοτηθούν.
Ο Δήμος Καβάλας που παρακολουθεί το θέμα είναι αισιόδοξος. Θυμίζουμε ότι το κλειστό κολυμβητήριο Καβάλας, που πάντως δε θα λειτουργεί τον Αύγουστο καθώς κλείνει λόγω συντήρησης, είναι ο μοναδικός χώρος στο δήμο Καβάλας, αθλητικών δραστηριοτήτων που διαθέτει άδεια λειτουργίας.

 

Διαβάστε επίσης