Εμπλοκή σε πρώτη φάση και υποταγή σε δεύτερη …

 Εμπλοκή σε πρώτη φάση και υποταγή σε δεύτερη …

Η εμπειρία έχει δείξει απο ανάλογες διαπραγματευτικές εμπλοκές με τους δανειστές στο παρελθόν  ότι όταν ακούμε για έντιμο συμβιβασμό πάμε για καραμπινάτη ήττα.

Απο το βράδυ της Παρασκευής η ελληνική πλευρά ψάχνει θα έλεγα εγώ οχι έναν έντονο  συμβιβασμό αλλά μια έντιμη ήττα στο θέμα των κόκκινων δανείων αλλα και του ΦΠΑ στην εκπαίδευση.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ για την εξεύρεση μιας έντιμης ήττας έχει επιστρατευτεί και ο ίδιος ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας που έχει χάσει κάθε διαπραγματευτική ικανότητα απέναντι στους δανειστές τον Ιούλιου του 2015 όταν η χώρα ήταν έτοιμη να κατεβάσει ρολά και να βγεί στο σφυρί και τυπικά γιατί ουσιαστικά αυτό έχει συμβεί τα προηγούμενα χρόνια.

Οταν ο Τσίπρας έλεγε ναι σε όλα προκειμένου η χώρα να μείνει στην ευρωζώνη στην ουσία ήξερε οτι αυτό το ναι θα τον ακολουθούσε σε όλη την ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ ΠΟΡΕΙΑ της κυβέρνησης του αλλα και της χώρας.

Δεν μπορεί να λες ναι σε όλα και μετά να αρχίσεις τα στροφιλίκια.

Αυτά έχουν ξεκαθαρίσει και τα έχουμε αφήσει ,θέλουμε να πιστεύουμε, πίσω μας.

Βέβαια απο την άλλη και οι δανειστές θα πρέπει να βάλουν λίγο νερό στο κρασί τους γιατί η άρση της προστασίας της πρώτης κατοικίας μπορεί να προκαλέσει στην χώρα κοινωνικές αναταραχές και νας μας βάλει σε νέες περιπέτειες.

Οι δανειστές όπως θα έχετε καταλάβει και εσείς θέλουν πλειστηριασμούς EXPRESS αφου πιστεύουν οτι οι περισσότεροι έλληνες έχουν λεφτά και απλά δεν πληρώνουν γιατί κρύβονται πίσω απο την νομοθεσία περί προστασίας της πρώτης κατοικίας.

Οι άνθρωποι έχουν λάθος αντίληψη και αν επιμείνουν θα το εξακριβώσουν με τον χειρότερο τρόπο που μπορεί να βοιυλιάξει ακόμα περισσότερο την χώρα.

Ετσι και αλλιώς οι τράπεζες δεν θέλουν σπίτια.

Τι να τα κάνουν τα σπίτια ;

Είναι σίγουρο οτι η εμπλοκή θα ξεπεραστεί έστω και λίγες ώρες πριν απο το σημερινό κρίσιμο Eurogroup αλλά το θέμα είναι τι θα αφήσει πίσω του αυτό το ξεκαθάρισμα.

Φοβάμαι οτι οι απώλειες για την ελληνική πλευρά και την ελληνική κοινωνία απο την απεμπλοκή αυτή της ιστορίας θα είναι πολύ σοβαρές.

Μέχρι βέβαια να συμφωνήσουμε σε όλα τα 2 δις που είναι και η επόμενη δόση είναι στον αέρα.

Εδώ είναι στον αέρα όλη η χώρα τα 2 δις θα μας χαλάσουν ;

Οσο αφορά την τραμπούκικη επίθεση σε βάρος του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Γιώργου Κουμουτσάκου πολλά ακούμε αλλα τίποτα επι της ουσίας δεν γίνεται.

Είναι κοντά και καλά στην σύλληψη των δραστών αλλα μέχρι και σήμερα που είναι Δευτέρα δεν έχει ανακοινωθεί καμμία σύλληψη.

Όλοι καταδικάζουν αλλα μέχρι εκεί.

Πολλά ερωτήματα προκύπτουν και για την χλιαρή αντίδραση των ΜΑΤ που δεν μπορέσανε να προστατεύσουν τον βουλευτή που έφαγε αρκετά μπουνίδια και μάλιστα  τα περισσότερα εξ επαφής.

Ακόμα και όταν τον τραβήξανε σε μια γωνία τα μπουνία συνεχίσανε να πέφτουν απλά ήταν μπουνίδια απο απόσταση.

Υπάρχουν βίντεο , υπάρχουν μαρτυρίες αλλα δεν υπάρχουν συλλήψεις.

Ακόμα και αυτόν τον ένα που πιάσανε το πρωί του Σαββάτου το απόγευμα της ίδιας μέρας τον αφήσανε ελεύθερο.

Παλιές γνωστές ελληνικές ιστορίες.

Κατά τα άλλα πάμε καλά και συνεχίζουμε το πρώτο 15θήμερο του Νοέμβρη με πολύ καλό καιρό για την εποχή με ηλιόλουστες μέρες αλλα και μία οχι και τόσο σοβαρή πτώση της θερμοκρασίας που όμως θα μας φέρει πιο κοντά στον φετεινό χειμώνα που είναι εδώ , να είστε σίγουροι, και έρχεται με φόρα.

Αυτές οι ηλιόλουστες ημέρες του Νοέμβρη μην σας παραμυθιάζουν.

Ο φετεινός χειμωνάς θα είναι βαρύς εκτός απο οικονομικά και καιρικά με αρκετό κρύο και χιόνια.

Πάρα πολλοί μετερεολώγοι προβλέπουν πολλά χιόνια για την Ελλάδα φέτος τον χειμώνα.

Οσο αφορά τις εκλογές στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας ο Μεϊμαράκης έχει σοβαρό προβάδισμα απέναντι στους υπόλοιπους τρείς που παλεύουν σε πρώτη φάση για την δεύτερη θέση αφού υπάρχει η εντύπωση οτι αυτό που θα περάσει με τον Μεϊμαράκη στον δεύτερο γύρο θα είναι και ο επόμενος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

Αυτό το πίστευα και εγώ μέχρι και πριν απο λίγες ημέρες αλλα εδώ και μερικά 24άωρα νομίζω οτι η εκλογή Μεϊμαράκη δεν μπορεί να απειληθεί απο κανέναν.

Ο Μεϊμαράκης θα κερδίσει και τον πρώτο και τον δεύτερο γύρο.

Ακόμα και ο Τζιτζικώστας που κατεβαίνει στην κούρσα με τίτλο του “νέου” δεν μπορεί να κερδίσει.

Αυτά και για σήμερα αγαπητοί αναγνώστες της στήλης.

Να είστε καλά και να έχουμε μια καλή εβδομάδα.

με το 1 με το 2 με το 3 :

ΑΛΟΡΑ !

 

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης