Εμπορικός Σύλλογος: Ανοιχτά μια Κυριακή

 Εμπορικός Σύλλογος: Ανοιχτά μια Κυριακή

Περισσότεροι από 100 έμποροι καταστηματάρχες της αγοράς έλαβαν μέρος χθες το απόγευμα στην έκτακτη γενική συνέλευση του συλλόγου με βασικό θέμα την Κυριακάτικη αργία. Η προσέλευση θεωρείται ικανοποιητική αν και κάποιοι περίμεναν στην διαδικασία ακόμη πιο πολλά μέλη. Αρχικά η συνέλευση απέρριψε σχεδόν ομόφωνα το ενδεχόμενο η αγορά της Καβάλας να λειτουργεί περισσότερες από τις 7 Κυριακές που ορίζει ο σχετικός καινούργιος νόμος. Αμέσως μετά άρχισε ειδική συζήτηση επί των δύο διαφορετικών προτάσεων. Της διοίκησης του Εμπορικού Συλλόγου που πρότεινε 3 Κυριακές ανοιχτά και της Αγωνιστικής Συσπείρωσης με πρόταση μόνο 1 Κυριακή. Στο τέλος κι αφού ξεκαθάρισε με απόφαση της συνέλευσης το θέμα των Κυριακών έγινε συζήτηση για το θέμα των χρεών στον ΟΑΕΕ και των απειλών για κατασχέσεις από τον ασφαλιστικό φορέα.

Στην ψηφοφορία για τις Κυριακές ψήφισαν 107 μέλη του Εμπορικού Συλλόγου. Τα 30 ψήφισαν υπέρ της λειτουργίας της αγοράς 3 Κυριακές. Τα 73 υπέρ της μιας μόνο Κυριακής. Υπήρξαν 4 λευκά. Η πρόταση που επικράτησε θα υιοθετηθεί από τον Σύλλογο με στόχο να εφαρμοστεί μόλις μπει σε εφαρμογή ο νέος νόμος ενώ η ίδια απόφαση της συνέλευσης θα σταλθεί στον Αρχέλαο Γρανά.

*Στην αρχή της συνέλευσης η Αγωνιστική Συσπείρωση πρότεινε στη συνέλευση να υιοθετηθεί ψήφισμα κατά της Χρυσής Αυγής. Η πρόταση δεν έγινε δεκτή όχι για λόγους ουσίας αλλά για λόγους διαδικασίας. Παρόλα αυτά η Αγωνιστική Συσπείρωση δεν έκρυψε τη δυσφορία της για το «όχι» που εισέπραξε.

 

 

 

Διαβάστε επίσης