• 26 Απριλίου 2024,

Εμπορικός Σύλλογος: Τίποτα επιπλέον των 7 Κυριακών

 Εμπορικός Σύλλογος: Τίποτα επιπλέον των 7 Κυριακών

Ο Εμπορικός Σύλλογος Καβάλας είναι απολύτως έτοιμος να προσέλθει σε συνάντηση με τον αντιπεριφερειάρχη Αρχέλαο Γρανά, να συζητήσει μαζί του το τι θα γίνει με τις Κυριακές, σε σχέση με την καινούρια νομοθεσία σύμφωνα με την οποία επτά Κυριακές όλο το χρόνο, τα καταστήματα θα μπορούν να λειτουργούν. Η συζήτηση Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας με Αρχέλαο Γρανά θα αφορά τις υπόλοιπες 45 Κυριακές του έτους. Ο Εμπορικός Σύλλογος θα προτείνει στον κ. Γρανά, όπως όλα δείχνουν οι υπόλοιπες Κυριακές του έτους να είναι κατ΄ αρχήν Κυριακές με τα καταστήματα κλειστά, εκτός εάν υπάρχουν ειδικές περιπτώσεις και γίνει εξαίρεση.

Κατ΄ αρχήν πάντως ο Εμπορικός Σύλλογος θεωρεί ότι η απόφαση του αντιπεριφερειάρχη πρέπει να είναι τέτοια που οι 45 Κυριακές του έτους, δε θα δίνουν τη δυνατότητα σε μικρούς ή μεγάλους εμπόρους να ανοίξουν τα μαγαζιά τους. Η διαδικασία βέβαια που θ΄ ακολουθήσει ο Εμπορικός Σύλλογος είναι λίγο πολύ γνωστή. Την επαναλαμβάνει ο πρόεδρος του Βασίλης Λεμονίδης λέγοντας τα εξής:

 

«Εμείς ως Εμπορικός Σύλλογος κι από παλαιότερα είμαστε κάθετα αντίθετοι στο άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές. Από κει και μετά φτάσαμε σε ένα σημείο να ψηφιστούνε να λειτουργούν τα καταστήματα – συγκεκριμένα – επτά Κυριακές, στο ελληνικό κοινοβούλιο. Οπότε έχει γίνει νόμος του κράτους και περιμένουμε πλέον να δημοσιευτεί στο φύλλο της εφημερίδας της Κυβέρνησης. Από κει και μετά έχουμε εμείς σε προφορική συζήτηση που έγινε με τον κ. Γρανά, είπε ο αντιπεριφερειάρχης ότι θα ακούσει τους παραγωγικούς φορείς και τους ανθρώπους αγοράς. Εμείς αυτό που έχουμε να κάνουμε και σαν χρέος μας είναι να κάνουμε ένα διοικητικό συμβούλιο στο οποίο να παρθεί μία απόφαση, όσον αφορά το θέμα των Κυριακών. Από κει και μετά να κάνουμε μία έκτακτη γενική συνέλευση, με μοναδικό θέμα αυτό των Κυριακών και να παρθεί μία απόφαση στο σύνολο των μελών, γιατί νομίζω ότι τα μέλη μας είναι η δύναμή μας, είναι αυτοί που πρέπει ν΄ αποφασίζουν και σίγουρα αυτή τη στιγμή είναι το σημαντικό ζήτημα και πρέπει να γίνει γενική συνέλευση και βέβαια μέσα σ΄ αυτό το χρονικό διάστημα θα συναντήσουμε και τον αντιπεριφερειάρχη, ο οποίον πλέον δια νόμου είναι καθ΄ ύλην αρμόδιος για να αποφασίσει. Πάντα σε συνεργασία με τους φορείς της αγοράς, τον Εμπορικό Σύλλογο κυρίως».

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης