• 17 Μαΐου 2024,

Ενδιαφερόμενοι επενδυτές(;) χθες στην Αλάνα

 Ενδιαφερόμενοι επενδυτές(;) χθες στην Αλάνα

Κάτοικοι της περιοχής είδαν χθες το μεσημέρι στην Αλάνα αυτοκίνητα (ορισμένα από τα οποία είχαν Βουλγάρικες πινακίδες) και γενικότερη κινητικότητα. Πλησιάζοντας πιο κοντά διαπίστωσαν ότι επρόκειτο για ομάδα ανδρών που διέθετε χάρτες κι εξέταζε τη περιοχή. Οι άνθρωποι αυτοί βγήκαν από τα αυτοκίνητα τους και περπάτησαν την Αλάνα χωρίς φυσικά να δώσουν εξηγήσεις για το τι σκοπό έχουν. Είναι γνωστό ότι όλη η έκταση της Αλάνας ανήκει στην αρμοδιότητα του ΤΑΙΠΕΔ. Η τελευταία ανακοίνωση του ΤΑΙΠΕΔ για την Αλάνα αφορούσε τη διαδικασία κατάθεσης ερωτημάτων, η προθεσμία της οποίας έληξε χωρίς οποιαδήποτε συνέχεια. Ειδικότερα το ΤΑΙΠΕΔ και για την Αλάνα ανακοίνωσε στις 13-3-2014 τα ακόλουθα:

Σύμφωνα με την παράγραφο 9.1 της Πρόσκλησης Υποβολής Προσφοράς της 20.11.2013, όπως τροποποιήθηκε με την από 30.01.2014 απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Ταμείου, σχετικά με την απόκτηση δικαιώματος πλήρους κυριότητας επί (α) ακινήτου στην περιοχή της Ασπροβάλτας, Δήμος Βόλβης, και / ή (β) επί ακινήτου στην περιοχή της Νέας Ηρακλείτσας, Δήμος Παγγαίου, το ΤΑΙΠΕΔ με την παρούσα ανακοινώνει ότι η καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή ερωτημάτων προς το Ταμείο σχετικά με την Διαγωνιστική Διαδικασία παρατείνεται μέχρι την 21η Μαρτίου 2014.

Στην ιστοσελίδα του ΤΑΙΠΕΔ η Αλάνα βρίσκεται στην κατηγορία των επικείμενων ιδιωτικοποιήσεων με τα ακόλουθα γενικότερα στοιχεία: Χαρακτηριστικά του Ακινήτου Το Ακίνητο βρίσκεται στην πιο προνομιακή παραθαλάσσια περιοχή της Νέας Ηρακλείτσας. Η έκταση του Ακινήτου είναι περίπου 150,000 τ.μ. με ακτογραμμή περίπου 600μ. Το Ακίνητο είναι εντός Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου. Αξιοποίηση του Ακινήτου.  Δεδομένης της τοποθεσίας του, το Ακίνητο προσφέρεται για την ανάπτυξη εξοχικών κατοικιών και εγκαταστάσεων φιλοξενίας/αναψυχής, οι οποίες θα υποστηρίζονται από εμπορικά καταστήματα.Σύμφωνα με τις τρέχουσες πολεοδομικές ρυθμίσεις (Π.Δ. 714Δ/97, Π.Δ. 527Δ/98 & Π.Δ. 43A/02), οι όροι δόμησης για το Ακίνητο είναι: Συντελεστής Δόμησης: 0,3 Δομούμενη επιφάνεια περίπου 45.000 τ.μ. Κάλυψη: 40%

Διαβάστε επίσης