• 19 Μαΐου 2024,

Ενημέρωση για ενδοοικογενειακή κακοποίηση

 Ενημέρωση για ενδοοικογενειακή κακοποίηση

Xθες το πρωί στην πλατεία Καπνεργάτη πραγματοποιήθηκε κοινή πρωτοβουλία όλων όσων προσπαθούν να προστατέψουν την κοινωνία και ειδικότερα τις γυναίκες από περιστατικά ενδοικογενειακής βίας και κακοποίησης. Συνεργάστηκαν η ομάδα Βία Stop, o Σύλλογος ΠΝΟΗ, που είχανε τη συμπαράσταση από το ΚΕΘΕΑ Καβάλας.

Ήταν το πρώτο βήμα μίας εκστρατείας ενημέρωσης των συμπολιτών μας για την ενδοοικογενειακή κακοποίηση.

Όλοι οι προαναφερθέντες έμειναν στην πλατεία από τις 11.00 το πρωί μέχρι τις 1.00 το μεσημέρι μοιράζοντας σχετικό έντυπο ενημερωτικό υλικό.

Η Ελένη Φώτου δραστήρια εκπρόσωπος της ομάδας Bία Stop αναφέρθηκε ειδικότερα για το τι γίνεται στην Καβάλα, όπου τα κρούσματα είναι πολλά.

Η ΠΝΟΗ δια της κυρίας Νίκης Ανέστη παρακολουθεί το ίδιο πρόβλημα.

Η Ελένη Φώτου είπε στην εφημερίδα μας τα εξής:

 

«Σήμερα είναι 25 Νοεμβρίου, είναι η παγκόσμια ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών κι εμείς ως αστική μη κερδοσκοπική εταιρία, η Bία Stop μαζί με την ΠΝΟΗ και το ΚΕΘΕΑ της Καβάλας αποφασίσαμε να κάνουμε μία δράση ενημέρωσης εδώ στην πλατεία Καπνεργάτη, να ενημερώσουμε τον κόσμο, τι θα σημαίνει αυτή η μέρα και να σταματήσουμε αυτό το φαινόμενο της βίας κατά των γυναικών».

ΕΡ: Το οποίο είναι υπαρκτό πολλές φορές; Δεν ακούμε συγκεκριμένα περιστατικά, αλλά υπάρχουν;;;

ΑΠ: «Φέτος το Bία Stop αντιμετώπισε στο Νομό Καβάλας, 18 περιστατικά μέχρι στιγμής. Ήμαστε στη διαδικασία ν΄ αντιμετωπίσουμε κι άλλα, τα οποία είχαν να κάνουν όπως σεξουαλική κακοποίηση, μέχρι εκμετάλλευση… τα πάντα… Οπότε το πρόβλημα είναι υπαρκτό, ισχύει και θα θέλαμε και τη δική σας τη συμπαράσταση…»

 

Η Νίκη Ανέστη, είπε τα ακόλουθα: «Ο χειρισμός είναι πολύ δύσκολος. Είναι πολύ λεπτό το θέμα και η αντιμετώπισή του θέλει ιδιαίτερη προσοχή. Η ΠΝΟΗ φροντίζοντας το παιδί και την οικογένεια αντιμετωπίζει πάρα πολύ συχνά φαινόμενα βίας κατά των γυναικών, ιδιαίτερα των μητέρων. Έχουμε τους ανθρώπους, συνεργαζόμαστε με τη Bία Stop, την εταιρία αυτή και τ΄ αποτελέσματα πάντοτε είναι θετικά».

 

 

 

Διαβάστε επίσης