• 5 Μαΐου 2024,

Ενιαίο παραμένει το τοπικό μέτωπο κατά του ΤΑΡ διαπίστωσε ο Ηλίας Καλανταρίδης

 Ενιαίο παραμένει το τοπικό μέτωπο κατά του ΤΑΡ διαπίστωσε ο Ηλίας Καλανταρίδης

Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Κυριακής στο γυμνάσιο Κρηνίδων με θέμα την όδευση του αγωγού ΤΑΡ, όπου παραβρέθηκαν τα μέλη του συλλόγου αγροτών δήμου Καβάλας κι εκπρόσωποι τοπικών φορέων. Η προσέλευση αγροτών και κατοίκων της περιοχής ήταν αυξημένη, ενώ ο Θέμης Καλπακίδης πρότεινε κανένας αγρότης να μην υπογράψει τα προτεινόμενα για τη διέλευση του αγωγού από τα χωράφια του. Παρόντας στη μαραθώνια σύσκεψη ήταν ο αντιδήμαρχος πρωτογενούς τομέα κι υπεύθυνος για τη δημοτική ενότητα Φιλίππων Ηλίας Καλανταρίδης. Το πρωί της Δευτέρας, ο αντιδήμαρχος από τη ραδιοφωνική συχνότητα της ΠΡΩΙΝΗΣ μετέφερε τις εντυπώσεις του τονίζοντας:

ΕΡ: Ποιο συμπέρασμα διεξαγάγατε ύστερα από τη σύσκεψη της Κυριακής;
ΑΠ: Είναι γεγονός ότι οι αγρότες της περιοχής δεν επιθυμούν την προτεινόμενη από την κατασκευάστρια εταιρεία όδευση του αγωγού. Η άποψή τους δε θα μπορούσε να είναι διαφορετική, διότι θίγονται οι καλλιεργήσιμες εκτάσεις τους. Να σημειώσουμε ότι η μαζική και οργανωμένη αντίδραση επί της πρώτη προτεινόμενη οδεύσεως, απέδειξε ότι υπάρχει περιθώριο αλλαγής των δεδομένων. Η νέα βορειότερη όδευση που προτάθηκε σαφώς και ήταν διαφορετική από την αρχική. Πιστεύω επομένως ότι εάν οι συντονισμένες αντιδράσεις και οι στοχευμένες πιέσεις συνεχιστούν, τότε είναι εφικτό να εξασφαλισθεί κάτι ακόμη καλύτερο. Να εξασφαλισθεί δηλαδή μια ακόμη αλλαγή προς όφελος των αγροτών της περιοχής.

ΕΡ: Υπάρχει ενότητα και μαζικότητα στις αντιδράσεις;
ΑΠ: Θεωρώ ότι αυτό ακριβώς αποδείχθηκε από τη σύσκεψη της Κυριακής, ότι δηλαδή η ενότητα είναι εξασφαλισμένη. Τόσο οι ίδιοι οι αγρότες όσο και οι εκπρόσωποι των τοπικών φορέων εκδήλωσαν την πρόθεσή τους να συνεχίσουν από κοινού τον αγώνα τους. Κοντολογίς, την Κυριακή ανανεώθηκε η στήριξη όλων των φορέων επί της κοινής γραμμής η οποία θα ακολουθηθεί.

ΕΡ: Σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια της συσκέψεως υποστηρικτικές δηλώσεις υπέρ της βόρειας όδευσης;
ΑΠ: Πράγματι, η βόρεια όδευση υποστηρίχθηκε από αρκετούς. Αναφέροντας τη βόρεια όδευση, να διευκρινίσω ότι πρόκειται για την τοπική πρόταση που τοποθετεί τον αγωγό πάνω από τα χωριά και όχι για την βόρεια όδευση που πρότεινε η κατασκευάστρια εταιρεία. Βεβαίως, το καθήκον να προτείνει εναλλακτική όδευση ανήκει στην κοινοπραξία και όχι στην κοινωνία της Καβάλας. Φορείς και αγρότες θα πρέπει απλά να συνεχίσουν να εκδηλώνουν δυναμικά την αντίθεσή τους στην όδευση που θίγει τα αγροτικά συμφέροντα των καλλιεργητών της περιοχής μας.

Διαβάστε επίσης