Ενστάσεις

 Ενστάσεις

Σίγουρα ο Ξουλόγης, μάλλον οι Αναστασιάδης- Φιλόσογλου καταθέτουν…

Ο δήμαρχος Παγγαίου Βασίλης Ξουλόγης ολοκλήρωσε χθες το απόγευμα τον αναλυτικό έλεγχο σε όλα τα ψηφοδέλτια των επαναληπτικών εκλογών στο Δήμο Παγγαίου κι αμέσως μετά ανακοίνωσε στους συνεργάτες και υποψηφίους του ότι προχωρά στην κατάθεση ένστασης στο αρμόδιο δικαστήριο, το Διοικητικό Πρωτοδικείο Καβάλας. Η ένσταση αυτή θα προκαλέσει ίδια αντίδραση από την πλευρά του Φίλιππα Αναστασιάδη. Δεν αποκλείεται έτσι ένσταση να καταθέσει και ο Γιάννης Φιλόσογλου. Αυτός για τα ψηφοδέλτια της πρώτης Κυριακής. Ο κ. Ξουλόγης ίσως καταθέσει δύο ενστάσεις, μία για κάθε εκλογική διαδικασία. Χθες άλλωστε έκανε έλεγχο και στα ψηφοδέλτια της πρώτης Κυριακής.
Οι ενστάσεις (όσες κι αν είναι) θα βάλουν τον Δήμο Παγγαίου σε δικαστικές περιπέτειες. Αναμένεται να συζητηθούν στα μέσα του Καλοκαιριού. Επί των πρώτων αποφάσεων θα υπάρξουν εφέσεις κτλ. «Θα φθάσουμε μέχρι τον Άρειο Πάγο» λένε συνεργάτες κι υποψήφιοι του κ. Ξουλόγη!
Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ ο Βασίλης Ξουλόγης βρήκε χθες: Άκυρα ψηφοδέλτια του συνδυασμού του που θεωρεί ότι έπρεπε να υπολογιστούν στα έγκυρα. Έγκυρα ψηφοδέλτια του συνδυασμού Αναστασιάδη που εκτιμά ότι έπρεπε να ακυρωθούν. Ψηφοδέλτια σε δύο εκλογικά τμήματα (ένα στη Νικήσιανη κι ένα στη Γεωργιανή) που δεν έχουν την απαραίτητη μονογραφή του δικαστικού αντιπροσώπου. Τέτοια ψηφοδέλτια βρήκε για την ψηφοφορία της πρώτης Κυριακής και ο Γιάννης Φιλόσογλου. Ήδη λέγεται από νομικούς κύκλους ότι για μη μονογραφημένα ψηφοδέλτια υπάρχει δεδικασμένο, αυτά θεωρούνται άκυρα. Η υπόθεση θυμίζει παρόμοια διαμάχη Στρατηλάτη- Τσίμα στις βουλευτικές εκλογές της προηγούμενης δεκαετίας!
Χθες ενώ έψαχναν ο Βασίλης Ξουλόγης με τους συνεργάτες του, έκαναν το ίδιο εκπρόσωποι του Φίλιππου Αναστασιάδη. Κι αυτοί λένε ότι βρήκαν ψηφοδέλτια για τα οποία σκοπεύουν να καταθέσουν ένσταση. Σε αυτές πάντως τις περιπτώσεις η μία ένσταση φέρνει την άλλη. Για αυτό και στο τέλος ο αριθμός των ενστάσεων μπορεί να είναι μεγαλύτερος απ’ ότι υπολογίζουμε!

Διαβάστε επίσης