• 16 Ιουνίου 2024,
cialis Online φαρμακείο Farmakeio Trikala με τις καλύτερες τιμές στην Ελλάδα. keybank login

Εντός της ερχόμενης εβδομάδας – Η ΠΝΟΗ θα ολοκληρώσει τις προσλήψεις κοινωφελούς εργασίας

 Εντός της ερχόμενης εβδομάδας – Η ΠΝΟΗ θα ολοκληρώσει τις προσλήψεις κοινωφελούς εργασίας

Ανελλιπώς παρακολουθεί την εξέλιξη του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας Σύλλογος για το Παιδί και την Οικογένεια ΠΝΟΗ αφού ανήκε στις ΜΚΟ οι οποίες είχαν αναλάβει την υλοποίησή του ως ενδιάμεσοι φορείς. Όπως μας εξήγησε η πρόεδρος του Συλλόγου Ιωάννα Χατζηβαρύτη, η εξέλιξη του προγράμματος παρακολουθείται με ιδιαίτερο επαγγελματισμό αφού η επιτυχία της διεξαγωγής ήταν και παραμένει ένα στοίχημα για τα μέλη της ΠΝΟΗΣ.

Το τελευταίο διάστημα πριν από την ολοκλήρωση του προγράμματος διανύουμε και η πρόεδρος θύμισε πως έχει καλυφθεί ένα ποσοστό 85% των θέσεων απασχόλησης. Δηλαδή από το σύνολο των 550 θέσεων που είχαν αναγνωρισθεί για την ΠΝΟΗ μόνο οι 48 παρέμειναν αδιάθετες και χάθηκαν, διότι δε σημειώθηκε ανάλογο ενδιαφέρον από τους ωφελούμενους. Επί του παρόντος πραγματοποιούνται οι τελευταίες προσλήψεις από τους πίνακες των επιλαχόντων. Αν και υπολείπονται περίπου 58 ακόμη θέσεις προς κάλυψη, δυστυχώς δεν παρατηρείται μεγάλη προθυμία και με δυσκολία αποδέχονται οι πολίτες.

Προσπαθώντας να ερμηνεύσει την απροθυμία, η κ. Χατζηβαρύτη την απέδωσε στο γεγονός ότι οι θέσεις απασχόλησης που προκηρύχθηκαν από την ΠΝΟΗ αφορούν σε ειδικότητες σχετικές με την κοινωνική πρόνοια, όπως νηπιαγωγοί και βοηθοί βρεφονηπιοκόμων. Άρα ελάχιστες είναι οι θέσεις γενικών καθηκόντων αφού η πλειοψηφία των θέσεων σχετίζεται με εξειδικευμένο προσωπικό.

Επί του παρόντος εξελίσσονται και οι προσλήψεις 11μηνων στους παιδικούς σταθμούς αλλά και οι προσλήψεις 8μηνων. Κάποιοι επιλαχόντες της ΠΝΟΗΣ έχουν αποδεχθεί τις προσλήψεις τους μέσω των άλλων ενδιάμεσων φορέων κι έτσι ορισμένες θέσεις απομένουν κενές. Η κ. Χατζηβαρύτη εκτιμά ότι ίσως κι εντός της ερχόμενης εβδομάδας να ανακοινωθεί η ολοκλήρωση του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας ώστε εγκαίρως να ζητηθεί το υπόλοιπο 50% της χρηματοδοτήσεως του προϋπολογισμού, προκειμένου να αμειφθούν οι ωφελούμενοι που εργάζονται από τις αρχές του Ιούνη.

Η ύπαρξη προκηρύξεων για απασχόληση σε προγράμματα μεγαλύτερης χρονικής διάρκειας φαίνεται πως είναι η αιτία για την απροθυμία των ενδιαφερομένων να αποδεχθούν τις προσλήψεις τους μέσω της ΠΝΟΗΣ. Μεγάλα είναι τα λειτουργικά έξοδα που ανέκυψαν για τον Σύλλογο. Η αρχική δαπάνη του λειτουργικού κόστους αναλήφθηκε από την ΠΝΟΗ γιατί απλά ο Σύλλογος επιθυμούσε να είναι παρόντας στην εφαρμογή κοινωνικών προγραμμάτων. Εξάλλου, φαίνεται πως στο εξής η πραγματικότητα της αγοράς εργασίας θα περνά μόνο μέσα από την υλοποίηση προγραμμάτων. Η πρόεδρος εξέφρασε την ελπίδα της ότι εντός του Νοεμβρίου θα δοθεί η δυνατότητα εξοφλήσεως των αμοιβών για τους ωφελούμενους της κοινωνικής εργασίας που άρχισαν αργότερα την εργασία τους.

Πάντως ο Σύλλογος εντάχθηκε από κοινού με άλλους τοπικούς φορείς στην προσπάθεια υλοποιήσεως και άλλων προγραμμάτων όπως τα ΤΟΠΣΑ και τα ΤΟΠΕΚΟ. Προ δύο μόλις ημερών υπογράφηκε το καταστατικό σχήμα των συμμετεχόντων φορέων υλοποίησης, επομένως η κ. Χατζηβαρύτη ακόμη δεν έχει αποκτήσει σαφή εικόνα. Έκπληκτη έχει μείνει η πρόεδρος από την τεράστια γραφειοκρατία που επικρατεί για την υλοποίηση ανάλογων προγραμμάτων, αφού ατέρμονες συζητήσεις επιβάλλονται ακόμη και για τα απολύτως αυτονόητα.

 

 

Διαβάστε επίσης