ΕΝΦΙΑ : Μπορεί να βγώ , μπορεί να μπώ …

 ΕΝΦΙΑ : Μπορεί να βγώ , μπορεί να μπώ …

Την παροιμία που λέει :

“ Όσο νυχτώνει η ….. μεγαλώνει” την έχετε ακουστά ;

Διότι τα πάρε δώσε της ελληνικής κυβέρνησης με τους δανειστές τα τελευταία 24άωρα αυτή την λαϊκή παροιμία μου θυμίζουν.

Η λίστα με τις μεταρρυθμίσεις είναι ήδη στα χέρια των πιστωτών που έχουν ξεκινήσει ήδη να αντικαθιστούν τα μέτρα που δεν πιστεύουν οτι θα ανταποκριθούν εισπρακτικά με άλλα πιο αποτελεσματικά.

Πως αλλιώς να εξηγήσεις την σκέψη της κυβέρνησης να διατηρήσει και για το 2015 τον ΕΝΦΙΑ , τον φόρο που αποτέλεσε την σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι για την συγκυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου και έτσι στις πρόσφατες εκλογές ήρθε πάνω στο άλογο ο Αλέξης Τσίπρας.

Καταλαβαίνετε οτι αν για παράδειγμα η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ διατηρήσει τον φόρο αυτό έστω και για ένα χρόνο ακόμα θα υπάρχει πρόβλημα με την αξιοπιστία της κυβέρνησης αφού ένα απο τα κεντρικά προεκλογικά συνθήματα του ΣΥΡΙΖΑ ήτανε και η κατάργηση του ΕΝΦΙΑ.

Οι πιέσεις απο την πλευρά των Ευρωπαίων είναι τόσο μεγάλη που αμφιβάλω αν θα μπορέσει ο ΄Τσίπρας να απο φύγει τον  ΕΝΦΙΑ.

Έχουμε χάσει πολύτιμο χρόνο και θα πρέπει όλα να γίνουν γρήγορα για να προλάβουμε και να αποφύγουμε ένα πιθανό ατύχημα που κανείς δεν θέλει να ζήσει.

Πάντως παρά την επιστροφή της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ στην πραγματικότητα ο κόσμος συνεχίζει να πιστεύει οτι αυτή η κυβέρνηση μπορεί να πάει καλύτερα όσο αφορα τις διεκδικήσεις απέναντι στους δανειστές απο ότι οι προηγούμενοι που ακολουθούσανε την πολιτική του yes sir !

Τέλος η έντονη κριτική τόσο του Σαμαρά όσο και του Βενιζέλου στις διαπραγματευτικές κινήσεις της κυβέρνησης και προσωπικά του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα είναι το λιγότερο υποκριτικές απο τους πρωτομάστορες των ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ με μάστερ και βραβεία !

Η ιστορία έχει γράψει οτι ο πρωτομάστορας της κρίσης είναι ο Γιώργος Παπανδρέου και οι πρωτομάστορες των ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ οι Σαμαράς και Βςνιζέλος.

Πάντως το φινάλε της συνεδρίασης και οι δύο είπανε οτι θα στηρίξουν την κυβέρνηση και θα ψηφίσουν τις μεταρρυθμίσεις.

Κατά τα άλλα πάμε καλά και ετοιμαζόμαστε για την μεγάλη εβδομάδα των παθών που θα οδηγήσει στην κορύφωση του θείου δράματος.

Ο καιρός που μας απασχολεί αρκετά τις τελευταίες ημέρες οι ειδικοί επιστήμονες λένε οτι δεν θα είναι καλός την Μεγάλη Εβδομάδα και το ΠΑΣΧΑ με τις χαμηλές θερμοκρασίες να αλλάζουν το σκηνικό και να οδηγούν τους περισσότερους έλληνες σε αλλαγή πλάνου.

Βλέπω την μέρα του ΠΑΣΧΑ οι φούρνοι να παίρνουν φωτιά στην κυριολεξία αφού και αυτοί οι λίγοι που προτιμούν την παραδοσιακή σούβλα να κάνουν πίσω λόγω καιρού και να αφήνουν τον φούρνο να κάνει την δουλειά του.

Πάντως για την πόλη της Καβάλας μέχρι και την ερχόμενη Κυριακή ο καιρός θα είναι καλός με ήλιο κυρίαρχο στον ουρανό της πόλης και πολύ καλές για την εποχή θερμοκρασίες.

Τα τελευταία στοιχεία που βλέπουν το φως της δημοσιότητας για την ζωή του συγκυβερνήτη που πρίν απο μερικές ημέρες έριξε το Air bus στις Γαλλικές Άλπεις κάνουν λόγο για μια σειρά απο συνεδρίες ψυχολογικής υποστήριξης προκειμένου ο άνθρωπος αυτός να ξεπεράσει τις αυτοκτονικές τάσεις -που είχε στο παρελθόν.

Μιλάμε δηλαδή οτι ο άνθρωπος είχε “σφυρίξει” για τα καλά και παρόλα αυτά συνέχιζε να πετάει.

Αν αυτό δεν είναι έγκλημα τότε ποιό είναι ;

Ο άνθρωπος βέβαια επαναλαμβάνω οτι εκτός απο κατάθλιψη έπασχε σίγουρα και απο σχιζοφρένεια αφού μόνο ένας σοβαρά αρπαγμένος άντρας θα μπορούσε να ρίξει ένα αεροπλάνο.

ΑΛΟΡΑ !

 

 

 

Διαβάστε επίσης