• 24 Απριλίου 2024,

Ενωση: Ακόμη δυο η τρείς μεταγραφές

 Ενωση: Ακόμη δυο η τρείς μεταγραφές

Η απόκτηση ενός Αμερικανού πλέι μέικερ, είναι άμεσος μεταγραφικός στόχος για την Ενωση. Οι μεταγραφές δε σταματάνε εδώ.

Η Ενωση θεωρείται βέβαιο ότι θα κάνει 2 η 3 μεταγραφές ακόμη. Εκτός από τον Αμερικανό πλέι μέικερ, στόχος είναι και ένα παίκτης που θα αγωνίζεται κοντά στο καλάθι. Μεγάλη βαρύτητα πάντως θα δοθεί στον άσο, όπου η Ενωση ψάχνει το νέο ηγέτη.

Το ρόστερ της Ενωσης θα συμπληρωθεί στις αρχές του Σεπτέμβρη.

Θα απαρτίζεται από 16 η 17 καλαθοσφαιριστές. Φυσικά πολλά θα εξαρτηθούν από το ύψος του μπάτζετ, όπου ειδικά φέτος η Ενωση δε θέλει να ξεφύγει σε καμία περίπτωση.

*Αρχές του Σεπτέμβρη Κόλεμαν και Νούναλι στην Καβάλα

Οι δυο νέοι ξένοι παίκτες της Ενωσης, ο Γουίλιαμ Κόλεμαν και ο Τζέιμς Νούναλι αναμένεται να έρθουν στην Καβάλα, τις πρώτες μέρες του Σεπτέμβρη. Ο Νούναλι για πρώτη φορά θα περάσει την απέναντι μεριά του Ατλαντικού και οι πληροφορίες μιλάνε για ένα πολύ μεγάλο ταλέντο, που θα κάνει σπουδαία καριέρα. Στο πανεπιστήμιο της Σάντα Μπάρμπαρα είχε 13, 7 πόντους στα 4 τελευταία χρόνια.

Από την άλλη ο Κόλεμαν έχει μια μικρή εμπειρία στο Γαλλικό πρωτάθλημα, όπου αγωνίστηκε για λίγο με τη φανέλα της Λε Μαν.

Επίσης θα απουσιάσει από ένα αρκετά μεγάλο μέρος της προετοιμασίας ο Νεμάνια Μίτροβιτς που αυτή την εποχή παίρνει μέρος στην προετοιμασίας της Εθνικής Βοσνίας. Ο Μίτροβιτς θα είναι στην Καβάλα στις 14 Σεπτεμβρίου.

Η παρουσίαση της νέας ομάδας, το πιθανότερο είναι να γίνει γύρω στις 20 Σεπτεμβρίου. Εκεί θα παρουσιαστεί και το νέο πλάνο ανάπτυξης που έχει η Ενωση για τα επόμενα χρόνια.

Επίσης η Ενωση εξακολουθεί να δίνει μεγάλο βάρος στα εισιτήρια διαρκείας. Όσο περνάνε οι μέρες η Καβαλιώτικη ΚΑΕ θα κάνει ακόμη μεγαλύτερες προσπάθειες προκειμένου να πείσει τους φιλάθλους της Καβάλας να αγοράσουν εισιτήρια που φέτος οι τιμές είναι κατά πολύ μειωμένες.

*Δοκιμάζονται Ιλιεφ και Κριστέφσκι

Οι προετοιμασία της Ενωσης ξεκίνησε χθες το απόγευμα με προπόνηση στο κλειστό «Αλεξάνδρα Δήμογλου». Ο Κρις Χουγκάζ όπως προαναφέραμε δε θα έχει στη διάθεση του προς το παρών, τους 3 ξένους: Νούναλι, Κόλεμαν και Μίτροβιτς.

Με την Ενωση συμμετέχουν στην προετοιμασία ο Βούλγαρος Ιλιεφ που αγωνιζόταν πέρυσι στη Τσέρνο Μόρε και ο Σκοπιανός Κριστέφσκι.

Ουσιαστικά οι δυο αυτοί παίκτες ανήκουν στην Ενωση, αλλά μόνο αν ικανοποιήσουν τον Κρις Χουγκάζ θα μείνουν στο ρόστερ για τη σεζόν 2012- 2013. Είναι παίκτες νεαροί σε ηλικία που θέλουν να κάνουν ένα βήμα παραπάνω, συμμετέχοντας στο Ελληνικό πρωτάθλημα.

Στο αρχικό στάδιο της προετοιμασίας λαμβάνουν μέρος οι εξής καλαθοσφαιριστές: Στεφανίδης, Καλαμπάκας, Καραθανάσης, Γεωργάκης, Παπαδάκης, Βελισσαρίου, Γκέλιος, Πιεβάλιτσα, Στυλιανού, Μανωλόπουλος, Αράπης, Μπαναβάκης, Ιλιεφ, Κριστέφσκι. Ο Μπαναβάκης είναι από την εφηβική ομάδα της Ενωσης. Φυσικά σε σχέση με πέρυσι, πολλά έχουν αλλάξει. Το ρόστερ θα έχει πάρα πολλές αλλαγές.

*Παραμένει το ενδιαφέρον για Ιωάννου

Η Ενωση εξακολουθεί να ενδιαφέρεται για την απόκτηση του Στέλιου Ιωάννου που έμεινε ελεύθερος από τον Πανιώνιο. Επίσης η Ενωση εξετάζει και κάποιες άλλες περιπτώσεις από τον Ελληνικό χώρο. Δεν αποκλείουμε άμεσα να ανακοινωθεί μια ακόμη μεταγραφή Έλληνα παίκτη.

Ο Δέδας είναι ακόμη στη λίστα ενώ ο Παραγυιός που ακούστηκε, ανήκει πλέον στον Ηλυσιακό. Επίσης η Ενωση είναι κοντά σε συμφωνία με τον Στιβ Πάνος, που πέρυσι αγωνίστηκε στην ομάδα του Κολοσσού Ρόδου.

Τ. Π

 

Διαβάστε επίσης