Εν αναμονή της ψηφοφορίας – Η άποψη και τα λεγόμενα του Βαγγέλη Παππά

 Εν αναμονή της ψηφοφορίας – Η άποψη και τα λεγόμενα του Βαγγέλη Παππά

Με τη θέση ότι η κύρωση της τροποποιητικής σύμβασης από τη Βουλή για την εκμετάλλευση των υδρογονανθράκων στον Πρίνο και τη Ν. Καβάλα «δεν συναρτάται, ούτε εξαρτάται από τις όποιες τυχόν όψιμες επιστολές και επιγενόμενες ενδοεταιρικές διενέξεις, οι οποίες, στον βαθμό που υφίστανται ή θα εκδηλωθούν, δεν αφορούν το ελληνικό κοινοβούλιο ούτε την εκτελεστική εξουσία, αλλά θα πρέπει να επιλυθούν με άλλα μέσα και σε άλλα ακροατήρια», η κυβέρνηση, δια του υπουργού Περιβάλλοντος Ευάγγελου Λιβιεράτου, επέμεινε την Πέμπτη στην ανάγκη ψήφισης της τροποποιητικής σύμβασης ανάμεσα στο ελληνικό δημόσιο, την KAVALA OIL και την ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΙΓΑΙΟΥ Α.Ε.

H ψηφοφορία του σχετικού νομοσχεδίου μετατέθηκε για την προσεχή Τρίτη, καθώς υποβλήθηκε αίτημα ονομαστικής ψηφοφορίας από τον ΣΥΡΙΖΑ και τους Ανεξάρτητους Έλληνες. Όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης δήλωσαν αντίθετα με το νομοσχέδιο, καλώντας μάλιστα την κυβέρνηση να το αποσύρει, ενόψει των νέων δεδομένων που δημιουργούνται από τη διένεξη που ξέσπασε ανάμεσα στην ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΙΓΑΙΟΥ και την KAVALA OIL, τους αντισυμβαλλόμενους δηλαδή, με το ελληνικό δημόσιο.

Ο πρόεδρος των εργαζομένων της KAVALA OIL Βαγγέλης Παππάς, χθες το πρωί από τη ραδιοφωνική συχνότητα της ΠΡΩΙΝΗΣ παρατήρησε ότι εκείνο που κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν οι τέσσερις καβαλιώτες βουλευτές είναι πως η σύμβαση είχε υπογραφεί από την KAVALA OIL και όχι από τους εργαζόμενους. Ο κ. Παππάς αναφερόμενος στα όσα εξελίχθηκαν την Πέμπτη στη Βουλή κατά τη συζήτηση του θέματος, σημείωσε: «Ήταν παράξενο το γεγονός ότι μας υπερασπίζονταν τα μικρά κόμματα, ενώ ο καβαλιώτης βουλευτής Γιώργος Καλαντζής εμφανίστηκε ως καθαρός εργολάβος της ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗΣ και περιφερόμενος με τον Μητσοτάκη, προσπαθούσαν να καταστείλουν κάθε αντίθετη φωνή, διότι επιδίωκαν να κλείσουν το θέμα σε δευτερόλεπτα.

Ο κ. Καλαντζής είχε δώσει ένα χαρτί στον κ. Μητσοτάκη, όπου έγραφε πόσα χρήματα παίρνουμε εμείς, όσα χαλκευμένα δηλαδή υποστηρίζει ο κ. Ρήγας. Εμείς απαντούμε ότι η ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ δεν θα πάρει πετρέλαιο από την Καβάλα. Τα χρήματα του πετρελαίου θα πάνε στην Καβάλα, είτε μέσω μισθών, είτε μέσω εξοφλήσεων των προμηθευτών μας. Όλα αυτά, τα λέω εδώ κι ένα μήνα στους τέσσερις βουλευτές αλλά μόνο ο Ντίνος Κλειτσιώτης τα κατανοεί. Απλά είναι ακόμη αδύναμος και δεν μπορεί να βοηθήσει. Ενώ όλοι οι άλλοι μας λένε ιστορίες».

Σύμφωνα με την άποψη του Βαγγέλη Παππά, τη σχετική διάταξη για τον εκδοχέα την προωθούν οι κ.κ. Μανιάτης, Καλαντζής, Μητσοτάκης. Ερωτώμενος για τη στάση του υφυπουργού εργασίας Νίκου Παναγιωτόπουλου, ο πρόεδρος των εργαζομένων της KAVALA OIL μας είπε: «Του τα λέω και του τα ξαναλέω. Την Κυριακή τον συνάντησα στο δρόμο και τον προειδοποίησα ότι θα σκάσει το κανόνι κι ύστερα θα ακολουθήσει αλυσίδα, αφού θα καταστρέψουμε πολλούς ανθρώπους στην Καβάλα. Στα δικά μας πρόσωπα βασίστηκαν οι ντόπιοι προμηθευτές και μας έδωσαν πίστωση, δεν μπορούμε επομένως να τους βλέπουμε να καταστρέφονται».

Όταν η ελληνική βουλή έχει έστω και την πληροφορία ότι η εκδοχή έχει τελειώσει, είτε θα πρέπει να το αναβάλει, είτε θα πρέπει να αποκλείσει τον εκδοχέα. Άλλωστε, ο μοναδικός ανάδοχος είναι η KAVALA OIL, επανέλαβε ο κ. Παππάς. Ο οποίος δεν είναι διατεθειμένος να καταλογίσει κάποια ευθύνη στα καβαλιώτικα στελέχη άλλων κομμάτων όπως η ΔΗΜΑΡ και το ΠΑΣΟΚ, αφού όλες οι τελικές αποφάσεις λαμβάνονται στην Αθήνα. Εκεί όπου εξυφαίνεται το σχέδιο εκπαραθύρωσης των εργαζομένων της KAVALA OIL. Την Πέμπτη που ο κ. Παππάς βρέθηκε στη βουλή για την παρακολούθηση της συζητήσεως, του μεταφέρθηκαν από βουλευτές των αντιπολιτευτικών κομμάτων τα λεγόμενα του Γιώργου Καλαντζή κατά τα οποία: «Τέρμα οι τσαμπουκάδες». Όταν μάλιστα πριν από λίγο καιρό ο βουλευτής είχε αποστείλει στον πρόεδρο των εργαζομένων τηλεγράφημα, προκειμένου να τον ευχαριστήσει για την εκλογική στήριξη, υποστηρίζοντας ότι δεν θα εξασφάλιζε τη νέα εκλογή του άνευ της βοήθειας που έλαβε.

«Εδώ δηλαδή μιλάμε για αλητεία. Την Πέμπτη τριγύρναγε με τα χαρτιά στα χέρια εντός της βουλής και τα μοίραζε σε όποιον διαφωνούσε, προκειμένου να δουν πόσα χρήματα παίρνουν οι εργαζόμενοι. Εμείς όμως θα τους απαντήσουμε με τον τρόπο που τους αρμόζει. Κάποιοι πιστεύουν ότι εμείς εδώ παριστάνουμε τους νταβατζήδες, αλλά οι εργαζόμενοι θα τους απαντήσουν», επεσήμανε ο κ. Παππάς και συμπλήρωσε ότι το πετρέλαιο θα πουληθεί και τα χρήματα θα διοχετευθούν στους καβαλιώτες προμηθευτές. Για το καράβι που θα φορτωθεί με πετρέλαιο, τα τιμολόγια που θα κοπούν θα είναι της KAVALA OIL και το αντίτιμο προορίζεται για την τοπική αγορά.

Με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, ο πρόεδρος των εργαζομένων εκτιμά πως η τρικομματική κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να εγκρίνει το νομοσχέδιο. Οι εργαζόμενοι λοιπόν προειδοποιούν εγκαίρως, προκειμένου αργότερα να μην αναζητούν δικαιολογίες οι βουλευτές. Οι οποίοι αν και θα έπρεπε δεν ασχολούνται με το χρέος των 28 εκατομμυρίων της ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗΣ προς την KAVALA OIL.

 

 

Διαβάστε επίσης