Εξετάζονται όλες οι λύσεις για τη μεταστέγαση των μαθητών του 21ου δημοτικού

 Εξετάζονται όλες οι λύσεις για τη μεταστέγαση των μαθητών του 21ου δημοτικού

Γονείς και κηδεμόνες των μαθητών του 21ου δημοτικού σχολείου της συνοικίας του Αγίου Λουκά συναντήθηκαν την Πέμπτη με τον Δήμαρχο Κωστή Σιμιτσή, ζητώντας με αφορμή την αλλαγή σχολικού κτηρίου να διατηρηθεί η συνοχή του σχολείου. Στις πιθανές λύσεις που εξετάζονται προστέθηκαν τα κτίρια του ΤΕΙ και της ΧΧ Μεραρχίας. Ο κ. Σιμιτσής έκρινε ως απολύτως λογικό και ορθό το αίτημα των γονέων, να μη διασπαστεί δηλαδή το μαθητικό δυναμικό του σχολείου, έτσι ώστε οι μαθητές να συνεχίσουν για την περίοδο ανακατασκευής του κτηρίου να νιώθουν κομμάτια του 21ου δημοτικού.
Ο προϊστάμενος της διεύθυνσης πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης που μελετά την κατανομή των μαθητών, έκρινε ότι βολικότερη λύση θα είναι η μετακίνηση επτά τάξεων στο σχολείο της περιοχής Φλορέξ και δύο τάξεων στο 19ο δημοτικό. Η διάσπαση όμως των μαθητών δεν είναι επιθυμητή γι’ αυτό κι αναζητείται κάποια εναλλακτική λύση που θα εξασφαλίσει τη συνολική μεταστέγαση του 21ου. Ιδέες υπάρχουν, που όμως θα απαιτήσουν τη συνεργασία πολλών φορέων για την υλοποίησή τους.
Ο δήμαρχος θα συναντηθεί τη Δευτέρα με τον καβαλιώτη Σάββα Μελισσόπουλο, Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, ώστε να εξετασθούν όλες οι πιθανές λύσεις μεταστέγασης. Ο Κωστής Σιμιτσής συνομίλησε και με τον πρόεδρο του ΤΕΙ Θανάση Μητρόπουλο, περιμένει δε την απάντησή του αν και θεωρεί ότι είναι αντιπαιδαγωγική η συστέγαση μαθητών – φοιτητών με τόσο μεγάλη ηλικιακή διαφορά. Η λύση αυτή θα απαιτήσει παρεμβάσεις σε επίπεδο περίφραξης ώστε ο χώρος των μικρών μαθητών να είναι απομονωμένος από το χώρο των σπουδαστών.
Καλό θα είναι η απόφαση να ληφθεί το δυνατόν συντομότερα ώστε να δρομολογηθούν εγκαίρως και οι απαραίτητες παρεμβάσεις. Ακόμη και στην περίπτωση διαχωρισμού των τάξεων και μεταφοράς των μαθητών σε γειτονικά δημοτικά σχολεία θα απαιτηθούν εργασίες προετοιμασίας προκειμένου να είναι έτοιμοι οι νέοι χώροι υποδοχής τον ερχόμενο Σεπτέμβρη. Ο δήμος συνεργάζεται και με την αντιπεριφέρεια αφού η επόμενη προκήρυξη για τις μαθητικές μεταφορές θα πρέπει οπωσδήποτε να περιλαμβάνει και τις διαδρομές για του μαθητές του 21ου δημοτικού.

Διαβάστε επίσης