• 18 Μαΐου 2024,

Επέστρεψε ο υπάλληλος στη Ν. Πέραμο – Υλοποιείται ο προγραμματισμός της ΔΕΥΑ Παγγαίου

 Επέστρεψε ο υπάλληλος στη Ν. Πέραμο – Υλοποιείται ο προγραμματισμός της ΔΕΥΑ Παγγαίου

Στο πρώην δημαρχείο της Νέας Περάμου επέστρεψε το ταμείο της ΔΕΥΑ Παγγαίου ώστε οι κάτοικοι του πρώην δήμου Ελευθερών να εξοφλούν τους λογαριασμούς στον υπάλληλο και να μην είναι υποχρεωμένοι να μετακινούνται μέχρι την Ελευθερούπολη. Στο ίδιο ταμείο θα εξοφλούνται και άλλοι λογαριασμοί του δήμου που αφορούν σε υπηρεσίες άρδευσης και σε χρήση βυτίων. Ο αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑ Χάρης Παπαδόπουλος μας εξήγησε ότι προσωρινά το ταμείο δε λειτουργούσε λόγω των πολλών μεταθέσεων που είχαν πραγματοποιηθεί στη διάρκεια του καλοκαιριού, με αποτέλεσμα ο δημοτικός υπάλληλος να βρίσκεται αναγκαστικά στο δημαρχείο Ελευθερουπόλεως.
Αρκετά ήταν τα παράπονα των δημοτών προς τους αιρετούς της δημοτικής ενότητας Ελευθερών, έτσι η δημοτική αρχή εξέτασε τις συνθήκες κι αποφάνθηκε ότι ο υπάλληλος θα μπορούσε να επιστρέψει στη Νέα Πέραμο για την εξυπηρέτηση του κόσμου. Η επιστροφή του υπαλλήλου είναι οριστική, σύμφωνα με τη διαβεβαίωση του κ. Παπαδόπουλου.
Εκτιμώμενης της εμπειρίας, έστω και ολιγόμηνης, που απέκτησε ο Χάρης Παπαδόπουλος ρωτήθηκε ποια ήταν η κατάσταση της ΔΕΥΑΠ και ποιος ο προγραμματισμός της δημοτικής επιχείρησης. Μας απάντησε ότι κατά την ανάληψη των καθηκόντων της διοικήσεως Αναστασιάδη, η ΔΕΥΑΠ βρισκόταν μεν σε καλή κατάσταση ωστόσο εχθρός του καλού είναι πάντα το καλύτερο. Αρκετά σημαντικά ζητήματα είχαν αντιμετωπισθεί σε μεγάλο βαθμό και από την προηγούμενη δημοτική αρχή, ενώ συνεχίζουν να αντιμετωπίζονται ικανοποιητικά και σήμερα. Πρόκειται για τα ζητήματα καθαρότητας του νερού από ενδείξεις αρσενικού.
Ο κ. Παπαδόπουλος επεσήμανε ότι σήμερα πλέον το νερό είναι καθαρό στην Ελευθερούπολη, στη Νέα Πέραμο και στη Νικήσιανη. Η καθαρότητα οφείλεται στη χρήση φίλτρων, κάτι όμως που είναι προσωρινό μέτρο. Η διοίκηση της ΔΕΥΑΠ προχωρά την εκπόνηση της μελέτης σε συνεργασία με την τεχνική υπηρεσία του δήμου για νέα γεώτρηση στην περιοχή Καρακάξα. Αυτή ήταν η γνωστή πρόταση που είχε καταθέσει ο πρώην δήμαρχος Παγγαίου Παράσχος Σιμούδης, που ελαφρώς τροποποιήθηκε. Επιπλέον, θα κατασκευαστεί νέο δίκτυο που θα μεταφέρει απευθείας το νερό στη δεξαμενή της Νικήσιανης κι άρα τα φίλτρα θα μείνουν ως εναλλακτική λύση.
Στη δημοτική ενότητα Ελευθερουπόλεως δεν υφίσταται πρόβλημα αφού υδροδοτείται από καινούργια γεώτρηση που πληροί όλες τις προδιαγραφές της διεύθυνσης υγείας. Η Νέα Πέραμος υδρεύεται πλέον από το Μαρμαρά, έργο που είχε εμπνευστεί η διοίκηση Καραμπερίδη και υλοποιείται ύστερα από πολλά χρόνια.
Σε εξέλιξη βρίσκεται ο βιολογικός σταθμός Ελευθερουπόλεως που έως τον ερχόμενο Ιούνιο θα τεθεί σε δοκιμαστική λειτουργία. Αναφορικά με το βιολογικό σταθμό Παγγαίου, το έργο δημοπρατήθηκε και επί του παρόντος βαθμολογούνται οι προσφορές. Ο προγραμματισμός της ΔΕΥΑ Παγγαίου προϋπήρχε και η παρούσα δημοτική αρχή τον συνεχίζει βελτιώνοντας περαιτέρω τα δεδομένα.
Η συναίνεση είναι θεμέλιος λίθος για την παραγωγή ουσιαστικού έργου εκ μέρους μιας δημοτικής αρχής. Ο κ. Παπαδόπουλος δεν μηδενίζει το έργο που έγινε στη ΔΕΥΑΠ, έστω κι αν η εικόνα του υπόλοιπου δήμου Παγγαίου είναι οικτρή.

Διαβάστε επίσης