• 25 Απριλίου 2024,

Επαναλειτουργεί η ΕΡΑ Καβάλας

 Επαναλειτουργεί η ΕΡΑ Καβάλας

Τα ξημερώματα της Πέμπτης 11 Ιουνίου θα επαναλειτουργήσει και επίσημα η ΕΡΤ. Στις 6 το πρωί της Πέμπτης, θα προβληθεί βίντεο με την ανάκρουση του εθνικού ύμνου, ενώ θα ακολουθήσει η αλλαγή του λογοτύπου στο αριστερό πάνω μέρος της οθόνης, από το «Ν» της ΝΕΡΙΤ, σε ΕΡΤ. Για τη συγκεκριμένη ημέρα έχει προγραμματιστεί εκπομπή που θα διαρκέσει από τις 7:00 ως και την έναρξη του κεντρικού δελτίου στις 9:00 με τίτλο «η ΕΡΤ επιστρέφει» με καλεσμένους αλλά και ζωντανές συνδέσεις με τον προαύλιο χώρο του ραδιομεγάρου της Αγίας Παρασκευής, όπου την ίδια ώρα θα πραγματοποιείται συναυλία των Μουσικών Συνόλων της ΕΡΤ.

Στις 8:00 το πρωί της ίδιας ημέρας θα εκπέμψουν ταυτόχρονα όλα τα προγράμματα της ΕΡΑ: Το Πρώτο Πρόγραμμα, το Δεύτερο, το Τρίτο, η ΕΡΑ Σπορ, το EΡΑ Kosmos 93.6, η «Φωνή της Ελλάδος» και οι περιφερειακές ΕΡΑ, με κανονική ροή προγράμματος.

Η δημοσιογράφος της ΕΡΑ Καβάλας Ρένα Πανταζόγλου μας ενημέρωσε ότι όπως όλοι οι περιφερειακοί σταθμοί, έτσι και ο καβαλιώτικος βρίσκεται σε διαδικασία προετοιμασίας ενόψει της εκπομπής του προγράμματος που θα έχει πανηγυρικό τόνο. Ο πομπός της Καβάλας αντιμετώπιζε πρόβλημα εκπομπής σήματος ωστόσο οι τεχνικοί του δικτύου επενέβησαν και πλέον από το μεσημέρι της Δευτέρας αποκαταστάθηκε η λειτουργία του σταθμού, ο οποίος εκπέμπει στη συχνότητα των 106,7.

Το δημοσιογραφικό επιτελείο της ΕΡΑ Καβάλας θα αρχίσει την παραγωγή του προγράμματος σχεδόν από το μηδέν. Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε η Ρένα Πανταζόγλου: «Είναι εύκολο να κλείνεις και να γκρεμίζεις κάτι, αλλά είναι δύσκολη η διαδικασία δημιουργίας και σύνθεσης». Οι δημοσιογράφοι αναμένουν να διαπιστώσουν ποιοι από τους συναδέλφους τους θα επιστρέψουν στη δουλειά τους, αφού στο μεσοδιάστημα αρκετοί αναγκάστηκαν να αναζητήσουν αλλού εργασία. Θα γίνει επομένως εκτίμηση του ανθρώπινου δυναμικού το οποίο θα στελεχώσει τη λειτουργία της ΕΡΤ. Επί του παρόντος είναι δεδομένο ότι θα επαναλειτουργήσουν όλες οι δομές, αν και θα απαιτηθεί ο εκσυγχρονισμός και η στελέχωση.

Η Ρένα Πανταζόγλου εκτίμησε ότι θα ήταν άδικη η παύση λειτουργίας οποιουδήποτε σταθμού, ωστόσο θα πρέπει να δρομολογηθούν κινήσεις συνεργασίας μεταξύ των περιφερειακών σταθμών. Αναβάθμιση της λειτουργίας απαιτείται κι εκ μέρους των περιφερειακών σταθμών προκειμένου να στηρίξουν πιο ενεργά τα προγράμματα της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης.

Βάσει των υπαρχόντων στοιχείων και μέσω της αίτησης που είχαν καταθέσει την προηγούμενη εβδομάδα οι εργαζόμενοι της ΕΡΑ έχουν εξασφαλίσει την επαναφορά τους στην εργασία τους. Οι εργαζόμενοι του καβαλιώτικου σταθμού τις τελευταίες ημέρες βρίσκονται στις εγκαταστάσεις, καθαρίζοντας κι ευπρεπίζοντας το χώρο ακόμη και με προσωπικά τους έξοδα. Το διετές λουκέτο του σταθμού δυστυχώς επέφερε αρκετές απώλειες γι’ αυτό καταβάλλονται τεράστιες προσπάθειες προκειμένου να επαναλειτουργήσει το ανενεργό υλικό.

Εννέα άτομα αποτελούν αυτή τη στιγμή το προσωπικό της ΕΡΑ Καβάλας, ενώ δύο άτομα δε θα επιστρέψουν λόγω συνταξιοδότησής τους. Απομένει να διευκρινιστεί το θέμα του εικονολήπτη της  ΕΤ3 και του τεχνικού προσωπικού που θα υποστηρίξει το δίκτυο της τηλεόρασης και του ραδιοφώνου.

Διαβάστε επίσης