• 19 Μαΐου 2024,

Επεισόδια xθες το απόγευμα για το ποδόσφαιρο και τις εκλογές στο ΤΕΙ

 Επεισόδια xθες το απόγευμα για το ποδόσφαιρο και τις εκλογές στο ΤΕΙ

Ξαφνικά επεισόδια χθες το απόγευμα. Αρχικά στα στενά πάνω από την οδό Ομονοίας, εκεί που βρίσκονται τα γραφεία των συνδέσμων ΠΑΟΚ και ΑΕΚ. Οι φίλοι των δύο ομάδων είναι γείτονες αλλά χθες οι σχέσεις τους διαταράχθηκαν για άγνωστο λόγο. Οπαδοί της ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ δημιούργησαν μικροεπεισόδιο με αποτέλεσμα οι γείτονες να ανησυχήσουν, κάλεσαν την αστυνομία. Το επεισόδιο έληξε πολύ γρήγορα αλλά οι αστυνομικοί έμειναν προληπτικά στην ίδια περιοχή για 30 περίπου λεπτά.

Πιο δύσκολη η κατάσταση στο ΤΕΙ, όπου χθες είχαμε εκλογές. Στη ΣΔΟ όλα έγιναν ομαλά. Η ψηφοφορία και η καταμέτρηση. Στη ΣΤΕΦ αντίθετα έγιναν επεισόδια. Ομάδα αντιεξουσιαστών φέρεται να επιχείρησε να διακόψει την ψηφοφορία στοχεύοντας στην κάλπη. Όταν οι σπουδαστές κατάφεραν να επαναφέρουν στην ομαλότητα τη διαδικασία, κάλεσαν στο τηλέφωνο τον πρόεδρο του ΤΕΙ κ. Μητρόπουλο. Αυτός ειδοποίησε την Αστυνομία. Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις βρέθηκαν αμέσως έξω από την κεντρική πύλη περιμένοντας οδηγίες.

Το πρόβλημα ήταν πως θα αποχωρίσουν οι εκπρόσωποι των σπουδαστικών παρατάξεων αφού όπως λέγονταν οι αντιεξουσιαστές τους περίμεναν στο παρκινγκ πάνω από το κτίριο της διοίκησης του ιδρύματος. Οι αντιεξουσιαστές ήταν μια ομάδα 20-30 ατόμων αλλά οι ευρισκόμενοι στις εκλογές της ΣΤΕΦ σπουδαστές φοβήθηκαν κι ήταν συνέχεια στο τηλέφωνο με τον πρόεδρο του ιδρύματος. «Ειδοποίησα την αστυνομία» μας είχε χθες το απόγευμα ο κ. Μητρόπουλος. Όσοι διαμένουν στην περιοχή απέναντι από την είσοδο του ΤΕΙ ανησύχησαν κι αυτοί. Βγήκαν από τα σπίτια τους προσπαθώντας να μάθουν τι συμβαίνει κι υπάρχει τόσο μεγάλη αστυνομική δύναμη στη γειτονιά τους. Τα επεισόδια στο ΤΕΙ έγιναν περίπου στις 7 χθες το απόγευμα.

Επεισόδια με δράση αντιεξουσιαστών έγιναν και σε άλλες πόλεις της χώρας χθες, σε Πανεπιστήμια και ΤΕΙ, με την ίδια αφορμή. Τις σπουδαστικές εκλογές. Στο ΤΕΙ Καβάλας ενώ η κινητοποίηση των παρατάξεων ήταν μεγάλη, η συμμετοχή των σπουδαστών στις εκλογές θεωρείται μικρή.

Διαβάστε επίσης