• 19 Μαΐου 2024,

Επιστροφή στα μπλόκα μέχρι νεωτέρας …

 Επιστροφή στα μπλόκα μέχρι νεωτέρας …

Φαίνεται οτι ο αγώνας των αγροτών προκειμένου να μην περάσει το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό έχει ακόμα δρόμο αφού οι αγρότες μετά το συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας που είχε ένταση και πολλά κλωτσομπούνια επιστρέφουν απτόητοι στα μπλόκα και είναι έτοιμοι για νέους αποκλεισμούς.

Ηδη απο πολλά μπλόκα έχει βγεί το πρόγραμμα των αποκλεισμών για να ξέρουν οι οδηγοί τι θα αντιμετωπίσουν τις επόμενες ημέρες και τα επόμενα 24άωρα.

Φαίνεται οτι μέχρι την ημέρα που θα φτάσει το νομοσχέδιο στην βουλή για ψήφιση οι αγρότες θα αναστενάζουν στα μπλόκα.

Τα πράγματα σε καμμία περίπτωση δεν είναι εύκολα για την κυβέρνηση του Τσίπρα που παρά την αποφασιστικότητα της να φτάσει μέχρι τέλος και να περάσει το συγκεκριμένο νομοσχέδιο θα πρέπει να αντιμετωπίσει και τους εκπρόσωπους των δανειστών , όχι όλων , που φωνάζουν για νέες μειώσεις στις συντάξεις προκειμένου να ξεπμλοκάρουν οι διαπραγματεύσεις και να κλείσει η συμφωνία που θα οδηγήσει στην αξιολόγηση και την ΄συζήτηση για την μείωση του χρέους.

Ένας απο αυτούς που ζητά εδώ και τώρα νέες οριζόντιες μειώσεις στις συντάξεις είναι και ο Πολ ΄Τόμσεν που έχει δείξει η πρόσφατη ιστορία οτι είναι απο τους πιο σκληρούς αντιπάλους των ελληνικών κυβερνήσεων όλα αυτά τα πέτρινα χρόνια της κρίσης αφού προτείνει και προωθεί τις χειρότες λύσεις για τους έλληνες φορολογούμενους πολίτες.

Ο Δραγασάκης σε μια συνέντευξη του σε Κυριακάτικη εφημερίδα επαναλαμβάνει οτι η κυβέρνηση δεν πρόκειται αν πάει σε νέες μειώσεις συντάξεων θεωρώντας τις απόψεις του Τόμσεν εκτός συμφωνίας.

Και αυτή η εβδομάδα που μόλις ξεκίνησε αλλα και οι επόμενες μέχρι τέλος του μήνα θα είναι ιδιαίτερα κρίσιμες και για την κυβέρνηση του Τσίπρα που θα πρέπει να ισορροπήσει μεταξύ αγροτών και δανειστών αλλα και για το πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής.

Αν δεν κλείσει γρήγορα η συμφωνία με τους δανειστές για να ξεκινήσει η διαδικασία αξιολόγησης θα έχουμε πρόβλημα αφού δεν υπάρχει και η πολυτέλεια του χρόνου.

Η αβεβαιότητα που έχει επιστρέψει σε συνδυασμό με την αστάθεια στην οικονομική ζωή του τόπου έχουν επηράσει την αγορά που έχει στην κυριολεξία “καθίσει” και περιμένει μια καλή είδηση για να πάρει τα πάνω της.

Διανύουμε μια περίοδο που ο κόσμος είναι “σφιγμένος” και προβληματισμένος για το τι θα γίνει απο εδώ και στο εξής.

Εντύπωση προκαλεί στο πανελλήνιο η είδηση για το τροχόσπιτο που βρέθηκε στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης και είχε μέσα πάνω απο 200 χιλιάδες σφαίες αλλα και όπλα διαφόρων τύπων και διαστάσεων.

Ο τελικός προορισμός του τροχόσπιτου που θύμιζε οπλοστάσιο του βρετανού πράκτορα Τζέημς Μπόντ ήταν η Κωνσταντινούπολη ενώ οι ιδιοκτήτες του , δύο βρετανοί υπήκοοι Ιρακινής καταγωγής δηλώσαν στις αστυνομικές αρχές οτι δεν ανήκουν στις τάξεις του Ισλαμικού κράτους αλλα αντίθετα μάχονται ενάντια στους τζιχαντιστές.

Μετά την χθεσινή ηλιοφάνεια που μας θύμισε στιγμές ανοιηιάτικες σύμφωνα με την ΕΜΥ σήμερα Δευτέρα και αύριο Τρίτη έρχονται βροχές αλλα και υψηλές θερμοκρασίες για την εποχή με το θερμόμετρο το μεσημέρι της Πέμπτης να σκαρφαλώνει στους 19 βαθμούς.

Φλεβάρης μήνας με 19 βαθμούς είναι μεγάλη αβάντα αφού ο Φλεβάρης να ξέρετε οτι είναι ο πιο δύσκολος μήνας του χειμώνα για την δική μας περιφέρεια.

Η παρομία για τον Φλεβάρη οτι αν Φλεβίσει καλοκαίρι θα μυρίσει αναφέρεται σε άλλες περιοχές της χώρας εδώ εδώ πάνω στην δική μας περιφέρεια ο Φλεβάρης δεν Φλεβίζει σχεδόν ποτέ.

Χωρίς τυμπανοκρουσίες και ιδιαίτερες εκδηλώσεις πέρασε και η χθεσινή Κυριακή που ήταν  του Αγίου Βαλεντίνου , ημέρα αφιερωμένη στους ερωτευμένους.

Λίγο η Κυριακή που είναι ημέρα προετοιμασίας κυρίως ψυχολογογικής για την έναρξη της νέας εβδομάδας και ο κόσμος μαζεύεται , λίγο η κακή ψυχολογία λόγω του ασφαλιστικού και η γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου θα έλεγα οτι πέρασε στο ντούκου.

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η κοπή της πίτας του πολιτιστικού συλλόγου του Παληού “Μέγας Αλέξανδρος”το βράδυ της Παρασκευής στην ταβέρνα “Το κουτούκι του Σαρρή” στο Εμπορικό Κέντρο με τους κατοίκους του Παληού να γεμίζουν ασφυκτικά την ταβέρνα εντός και εκτός.

Παρόντες ο αντιπεριφερειάρχης Θόδωρος Μαρκόπουλος η Δήμαρχος Αλέξανδρα Τσανάκα και αρκετοί δημοτικοί αλλα και περιφερειακοί σύμβουλοι.

Ο σύλλογος του Παληού παρέδωσε στον αντιπεριφερειάρχη μια επιστολή με την οποία ζητά την δημιουργία καταδυτικού πάρκου ενώ απο την Δήμαρχο Καβάλας ζήτησε να την σύνδεση του οικισμού με την Εγαντία Οδό , την αναβάθμιση του πάρκου “Κοράλι” αλλά και την καλύτερη αστυνόμευση του κεντρικού δρόμου που διασχύζει το Παληό αφού έχει παρατηρηθεί το γεγονός πολλοί ανεύθυνοι οδηγοί να αναπτύσουν μεγάλες ταχύτητες.

Αυτά και για σήμερα αγαπητοί αναγνώστες της στήλης.

΄Καλή σας ημέρα και καλή εβδομάδα με ούριο άνεμο και λίγες αναποδιές.

Μακάρι να πάνε όλα καλά και να μπορέσουμε να πάρουμε τις ανάσες που όλοι θέλουμε.

Σίγουρα τα πράγματα είναι δύσκολα αλλα δεν χάνουμε ούτε το κουράγιο μας ούτε τον αυθορμητισμό μας.

Παραμένουμε στην πρώτη γραμμή ΄έτοιμοι για περισσότερες μάχες.

με το 1 με το 2 με το 3 :

 

ΑΛΟΡΑ !

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης