Επιτέλους υπάρχει συμφωνία !

 Επιτέλους υπάρχει συμφωνία !

Στο προσφυγικό υπάρχει συμφωνία και αυτό που μένει να δούμε τα επόμενα 24άωρα είναι αν αυτή η συμφωνία θα τηρηθεί αφού η επιτυχία της εφαρμογής της θα εξαρτηθεί σε πολύ μεγάλο βαθμό απο την διάθεση και τις προθέσεις των Τούρκων που πήρανε αυτά που ζητήσανε απο τους Ευρωπαίους και τώρα πρέπει και αυτοί με την σειρά τους να εφαρμόσουν αυτά που υπογράψανε.

Η συγκεκριμένη βέβαια εποχή για την Τουρκία είναι μια δύσκολη εποχή αφού έχει να αντιμετωπίσει ένα ντεμαράζ τρομοκρατικών επιθέσεων στο εσωτερικό της χώρας με τους καμικάζι – Τζιχαντιστές να κάνουν στην κυριολεξία πάρτι.

Καταλαβαίνετε οτι ένα τρομοκρατικό χτύπημα με καμικάζι θολωμένο και αποφασισμένο είναι το πιο δύσκολο στην αντιμετώπιση του αφού στην τελευταία πράξη του έργου ο πρωταγωνιστής του χτυπήματος δρα μόνος χωρίς να δίνει στόχο και είναι απρόβλεπτος.

Η Τουρκία έχει μπροστά της να αντιμετωπίσει έναν πραγματικό εφιάλτη αφού σύμφωνα με τις μυστικές υπηρεσίες άλλων χωρών στην χώρα έχουν παρυσφίσει ένα σωρό αποφασισμένοι τζιχαντιστές – τρομοκράτες εκπαιδευμένοι καμικάζι έτοιμοι για όλα.

Ο Νταβούτογλου μετά απο κάθε τρομοκρατικό χτύπημα κάνει συσκέψεις επί συσκέψεων με κορυφαίους συνεργάτες του αλλά μέχρι σήμερα δεν έχει βρεί τρόπο να αντιμετωπίσει αυτά τα τρομοκρατικά χτυπήματα που απειλούν την τουριστική κίνηση της χώρας αφού μετά και το πρόσφατο χτύπημα σε μια απο τις πιο τουριστικές περιοχές της Κωνσταντινούπολης οι ματαιώσεις κρατήσεων διαδέχονται η μια την άλλη αφού υπάρχει η εντύπωση οτι στόχος των καμικάζι είναι τα γκρούπ τα τουριστών.

Τώρα όσο αφορά την συμφωνία στο προσφυγικό απο χθες Κυριακή και  αν τηρηθούν αυτά που συμφωνήθηκαν στις Βρυξέλες οι πρόσφυγες που θα έρχονται στην Ελλάδα θα επιστρέφουν με συνοπτικές διαδικασίες στην Τουρκία που θα πάρει αρκετό χρήμα για να φτιάξει κέντρα φιλοξενίας ενώ σε κέντρα φιλοξενίας κυρίως στην Βόρειο Ελλάδα θα μετακινηθούν και οι πρόσφυγες που βρίσκονται συα ελληνικά νησιά.

Αυτό που δεν γνωρίζουμε ακόμα είναι τι θα γίνει με τους πρόσφυγες στην Ειδομένη που είναι απογοητευμένοι αλλα αποφασισμένοι οι περισσότεροι να μείνουν στην Ειδομένη και να περιμένουν καρτερικά να ανοιξουν τα σύνορα.

Έχει σημασία αυτή η τήρηση της συμφωνίας σε βάθος χρόνουαφού το προσφυγικό είναι ένα πρόβλημα που θα απασχολήσει για αρκετά χρόνια ακόμα και δεν είναι υπόθεση δύο – τριών μηνών.

 

Και αν στο πρσφυγικό φαίνεται οτι έχουμε μια συμφωνία που μας ευνοεί στο ασφαλιστικό έχουμε διαφωνίες που αναγκάζουν τους εκπροσώπους των δανειστών να φεύγουν μια ώρα νωρίτερα για το ΠΑΣΧΑ των Καθολικών και να επιστρέφουν αρχές του Απρίλη του ψεύτη.

Η κυβέρνηση λέει οτι η συμφωνία θα γίνει σε δύο φάσεις και φαίνεται να είναι πιο ασιόδοξη για την πορεία των διαπραγματεύσεων πιστεύοντας οτι μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του επόμενου μήνα θα έχουμε τελειώσει.

 

Η τελευταία δημοσκόπηση που έγινε για λογαριασμό της εφημερίδας ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ δείχνει οτι η διαφορά των 3,5 μονάδων της πρώτης Νέας Δημοκρατίας απο τον δεύτερο ΣΥΡΙΖΑ παγιώνεται και ο Κυργιάκος φαίνεται να έρχεται με φόρα.

Ο Αλέξης έχει μπροστά του έναν πραγματικό Γολγοθά αφού για να φτάσει στην θετική αξιολόγηση και στην μείωση του χρέους θα πρέπει να αντιμετωπίσει και να αντέξει και το φορολογικό που έρχεται απο πίσω.

Καλή σας ημέρα και καλή εβδομάδα με πολύ καλό καιρό και θερμοκρασίες.

με το 1 με το 2 με το 3 :

ΑΛΟΡΑ !

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης