• 18 Μαΐου 2024,

ΕΠΙΤΙΜΟΣ ΔΗΜΟΤΗΣ ΘΑΣΟΥ Ο π. ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΚΑΒΑΛΙΩΤΗΣ

 ΕΠΙΤΙΜΟΣ ΔΗΜΟΤΗΣ ΘΑΣΟΥ Ο π. ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΚΑΒΑΛΙΩΤΗΣ

Χθες Παρασκευή πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Καλογερικού , στην Θάσο , η τελετή ανακήρυξης του Αρχιμανδρίτη Απόστολου Καβαλιώτη σε επίτιμο Δημότη του νησιού. Ο Δρ. Αρχιμ. Απόστολος Καβαλιωτης της Ιεράς Μητροπόλεως Αλεξανδρουπολεως είναι και Διδάσκων του Μεταπτυχιακού Προγραμματος του ΠΤΔΕ του ΕΚΠΑ

Το Δημοτικό συμβούλιο είχε αποφασίσει με την υπ. αριθ. 223/2015 απόφαση του, να απονέμει την τιμή αυτή στον ιερωμένο αλλά και εκπαιδευτικό π. Απόστολο Καβαλιώτη, για την πολύπλευρη ανθρωπιστική αλλά και συγγραφική του δράση. Για τον Απόστολο  Καβαλιώτη, που η καταγωγή του πατέρα του είναι από τις Μαριές, μίλησαν ο δάσκαλος Γιώργος Καβάζης, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Πιπίνης αλλά και ο Δήμαρχος του νησιού Κώστας Χατζηεμανουήλ .

Συγκινητική ήταν η ομιλία του π. Α. Καβαλιώτη , ο οποίος αναφέρθηκε στην προσωπική του διαδρομή, τονίζοντας με έμφαση την βοήθεια που είχε από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Φ.Ν.Θ. κ.κ. Προκόπιο αλλά και την οικογένεια του μεγάλου ευεργέτη Φρίξου Παπαχρηστίδη.

Ο Δήμαρχος Θάσου παρέδωσε με τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου περγαμηνή και αναμνηστική πλακέτα με την ανακήρυξη του Α. Καβαλιώτη σε επίτιμο Δημότη.

 

 

Διαβάστε επίσης