Ετοιμάζει επιστολή το ΤΕΕ ΑΜ για τον ΤΑΡ

 Ετοιμάζει επιστολή το ΤΕΕ ΑΜ για τον ΤΑΡ

Το τμήμα Ανατολικής Μακεδονίας του Τεχνικού Επιμελητηρίου της Ελλάδος, ετοιμάζει μία νέα πρωτοβουλία για το θέμα του αγωγού ΤΑΡ, καθώς από το Μάρτιο του 2014 μέχρι και σήμερα δεν υπάρχουν νεότερα από τους κατασκευαστές του έργου, παρά τις αντίθετες υποσχέσεις που αυτοί κατ΄ επανάληψη έδωσαν.
Όπως είπε ο πρόεδρος του τμήματος Δημήτρης Κυριαζίδης, το τμήμα ΑΜ του ΤΕΕ θα στείλει επιστολή με σχετικό περιεχόμενο στους κατασκευαστές του αγωγού. Άλλοι εμπλεκόμενοι φορείς στο ίδιο θέμα, σημειώνουν ότι αυτή η επιστολή, έπρεπε να σταλθεί νωρίτερα.
Παρά το ότι είχαν ξεκάθαρο ότι οι κατασκευαστές του αγωγού κέρδιζαν χρόνο, επωφελούμενοι της προεκλογικής περιόδου.
Για τον αγωγό ΤΑΡ λέγεται γενικός κι αορίστως ότι τελικά θ΄ αλλάξει όδευση, χωρίς να γνωρίζουμε αν αυτή η αλλαγή αφορά και τα τενάγη των Φιλίππων.
Γράφεται επίσης σε εφημερίδες των Αθηνών, ότι το έργο θα ξεκινήσει από τον Έβρο – όχι στο τέλος του 2014, αλλά δύο χρόνια μετά, στο τέλος του 2016.
Ο σύλλογος αγροτών Νομού Καβάλας, που παρακολουθεί στενά το θέμα, είναι ενοχλημένος με τη γενικότερη καθυστέρηση, που υπάρχει. Κυρίως με ευθύνη των κατασκευαστών του αγωγού, είναι σε τηλεφωνικές συνεννοήσεις με την Έδεσσα, όπου κι εκεί υπάρχει ομάδα πολιτών που αντιτίθεται στην όδευση που προτείνεται για τη συγκεκριμένη περιοχή. Μάλιστα ο σύλλογος αγροτών της Καβάλας, καθοδηγεί τους πολίτες της Έδεσσας, που προετοιμάζουν συλλαλητήριο, ίδιο με αυτό που έγινε το Φεβρουάριο στην Καβάλα και πριν από λίγες εβδομάδες στην πόλη των Σερρών.
Το τμήμα ΑΜ του ΤΕΕ, θα επανέλθει δριμύτερο στο θέμα του αγωγού, αν κι αυτή την περίοδο ασχολείται και με τα θέματα του ασφαλιστικού ταμείου.
Την Πέμπτη 5 Ιουνίου στη Δράμα, συνεδριάζει σε πρώτη τακτική συνεδρίαση η αντιπροσωπεία του ίδιου τμήματος. Θέματα της ημερήσιας διάταξης:
-Ανακοινώσεις του προεδρείου της αντιπροσωπείας,
-Ενημέρωση από τον πρόεδρο της διοικούσας επιτροπής,
-Έγκριση ισολογισμού και απολογισμού προηγούμενου οικονομικού έτους,
-Προϋπολογισμός έτους 2014,
-Εκλογή νομαρχιακής επιτροπής Δράμας,
-Προγραμματισμός δράσης, για το 2014,
-Ανασυγκρότηση και ορισμός των μόνιμων επιτροπών,
-Διεκδικητικό πλαίσιο ασφαλιστικού,
-Βασικές αρχές πλαισίου, επαγγελματικών δικαιωμάτων.
Εάν δεν υπάρξει η προβλεπόμενη απαρτία, η συνεδρίαση θα επαναληφθεί στη Δράμα, την Τρίτη 10 Ιουνίου στις 6.00 το απόγευμα, με τα ίδια ακριβώς θέματα.

Διαβάστε επίσης