• 19 Μαΐου 2024,

Ζήτησαν μείωση, πήραν αλλαγή ωρών

 Ζήτησαν μείωση, πήραν αλλαγή ωρών

Το Λιμεναρχείο Καβάλας, ανακοίνωσε τα δρομολόγια στην γραμμή του Πρίνου και στην γραμμή της Κεραμωτής για μία περίπου εβδομάδα από τις 11 μέχρι τις 17 Νοεμβρίου. Τα δρομολόγια στην γραμμή του Πρίνου είναι τρία (3) όλη την εβδομάδα θα εκτελεστούν δε, μέχρι και την ερχόμενη Δευτέρα από το ΘΑΣΟΣ 6.

Τα δρομολόγια στη γραμμή της Κεραμωτής είναι 14, δεν έχουν μειωθεί αν και κάτι τέτοιο ζητούν οι εταιρίες, όμως έχει αλλάξει η ώρα αναχώρησης και από την Κεραμωτή και από τον Λιμένα.

Σε γενικές γραμμές το νησί της Θάσου διακόπτει την επικοινωνία του με το χερσαίο τμήμα του  νομού πιο νωρίς σχεδόν απογευματινές ώρες.

Τα δρομολόγια του Λιμεναρχείου θα ανακοινωθούν εκ νέου από την Τρίτη 18 Νοεμβρίου, εκτός αν προλάβει το Λιμεναρχείο και ανακοινώσει νέα δρομολόγια το Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών.

Για να γίνει κάτι τέτοιο πρέπει την απόφαση του συμβουλίου να εγκρίνει και ο Υπουργός έγκριση που δεν φαίνεται ότι θα εξασφαλιστεί, ειδικά αν τα προτεινόμενα καινούργια δρομολόγια του Συμβουλίου είναι λιγότερα.

Έντονα φημολογείται ότι οι εκπρόσωποι των ναυτιλιακών εταιριών για να ξεπεράσουν αυτό το πρόβλημα, ταξίδεψαν την προηγούμενη εβδομάδα στην Αθήνα. Λέγεται ωστόσο ότι ο Υπουργός επιμένει να μην υπογράφει νέα μειωμένα χειμερινά δρομολόγια και στη γραμμή του Πρίνου και στη γραμμή της Κεραμωτής.

Με βάση το εβδομαδιαίο πρόγραμμα του Λιμεναρχείου Καβάλας, το τελευταίο δρομολόγιο από τα 14 κάθε μέρα από την Κεραμωτή αναχωρεί στις 19:15, ενώ το τελευταίο δρομολόγιο κάθε ημέρα από το Λιμένα αναχωρεί στις 18:00.

Στη γραμμή του Πρίνου πάλι το τελευταίο δρομολόγιο είναι απογευματινό. Από τον Πρίνο στις 16:30 από την Καβάλα στις 18:15.

Σημειώνουμε ότι με βάση την κατανομή των δρομολογίων την ερχόμενη Τρίτη 18 Νοεμβρίου έρχεται η σειρά να εκτελέσει δρομολόγια, όλη την ημέρα στη γραμμή του Πρίνου το φέρι μπόουτ «Φιλιάγκος» το οποίο μετά την ακινησία του επανήλθε από χθες στην γραμμή της Κεραμωτής όπου μέχρι και την Δευτέρα θα εκτελεί δρομολόγια.

 

Διαβάστε επίσης