• 29 Απριλίου 2024,

Ζούμε σε ύφεση και περιμένουμε … την ανάπτυξη

 Ζούμε σε ύφεση και περιμένουμε … την ανάπτυξη

Μετά την ψήψιση των μέτρων και το μπαράζ επαφών στις Βρυξέλες του πρωθυπουργού με ανθρώπους που κρατάνε και το καρπούζι και το μαχαίρι είμαστε έτοιμοι για να μπούμε ώς χώρα σε τροχιά ανάπτυξης.

Αυτό σύμφωνα με τα λεγόμενα των πιο αισιόδοξων ανθρώπων δεν θα γίνει αύριο αλλα τους επόμενους μήνες και δεν ξέρω πραγματικά πως θα περάσουν αυτοί οι μήνες μέχρι να έρθει η πολυπόθητη ανάπτυξη.

Μακάρι να πατούσες ένα κουμπί και να ξεκινούσε η ανάπτυξη αλλα δεν είναι έτσι.

Δεν υπάρχουν ούτε κουμπιά ούτε μαγικά ραβδάκια.

Υπάρχει μόνο ύφεση που θα αγγίξει το -7% το τρίτο τρίμηνο του 2012.

Αυτό έχουμε σήμερα και βογγάμε και για το τι θα έρθει αύριο ή μετά απο αρκετούς μήνες κανείς δεν ξέρει.

Σίγουρα έχουμε διανύσει παραπάνω απο το μισό της άσχημης αυτής διαδρομής και είμαστε στο τελευταίο στάδιο της κρίσης αλλα δεν ξέρουμε ποια θα είναι η διάρκεια αυτού του τελευταίου ημιχρόνου.

Και το γράφω αυτό γιατί δεν είναι λίγοι αυτοί που πιστεύουν οτι το τελευταίο στάδιο της κρίσης το οποίο σύμφωνα με τις πιο αισιόδοξες προβλέψεις έχουμε ξεκινήσει να διανύουμε θα είναι μεγάλο.

Η Ελλάδα με τους ρυθμούς που θα της επιβάλουν θα πάρει τον δρόμο της ανάπτυξης αφου μετά απο όλα όσα ζήσαμε δεν έμεινε κάτι άλλο εκτός απο ανάπτυξη.

Σε αυτά τα χρόνια της κρίσης έχουμε δοκιμάσει τα πάντα και έχουμε περάσει απο όλα τα στάδια.

Δεν ήτανε φυσιολογικό κάποια στιγμή να έρθει και η σειρά της ανάπτυξης οσο και αν κάποιοι απο τους εταίρους και δανειστές μας την αποφεύγανε όπως ο διάολος το λιβάνι ;

Μας καθυστερήσανε αρκετά αλλά έφθασε η ώρα της αλήθειας και η ώρα της πραγματικής λύσης που είπε και η Λαγκάρντ γιατί όλες οι προηγούμενες λύσεις μόνο πραγματικές δεν ήτανε .

Ητανε λύσεις που απλά δίνανε παράταση στο παραμύθιασμα της Ελλάδα που θέλησε να βγεί απο την κρίση με την βοήθεια όλων αυτών που τα προηγούμενα χρόνια που δεν υπήρχε κρίση μας είχανε στο σημάδι και περιμένανε την ώρα για να μας βρούνε κάτω και να μας βαρέσουν.

Εμείς αναθέσαμε την σωτηρία της χώρας μας στους εχθρούς της.

Γίνονται αυτά ;

Και όμως εμείς το κάναμε και για αυτό ακόμα είμαστε με το κεφάλι μέσα στην άμμο.

Κάντε λέει υπομονή μέχρι την άνοιξη του 2013 που θα αρχίσουν να επηρεάζουν και την καθημερινότητα μας τα σημάδια της ανάκαμψης αλλα κανείς δεν μας λέει πως θα την βγάλουμε μέχρι να έρθει η άνοιξη του 2013.

Δεν είναι αύριο ή την επόμενη εβδομάδα αλλα σε έξι μήνες.

Σφίγγει ο καιρός ..

Κατα τα άλλα ο καιρός όσο περπατάμε τον Νοέμβρη σφίγγει και σφίγγει χειμωνιάτικα.

Νομίζω οτι μέχρι τα μέσα και της άλλης εβδομάδας θα μπορέσουμε να την βγάλουμε με το γιλέκο του Αστροπόγιαννου αλλά το τελευταίο δεκαήμερο θα βαρέσουν τα κανόνια της θέρμανσης.

Οτι έχετε για θέρμαμνση θα το βάλετε σε λειτουργία γιατί η θερμοκρασία θα πέσει αρκετά.

Δεν έχουμε κανένα παράπονο αφού πέρσι μέχρι τέτοια μέρα είχαμε κάψει ένα τόνο πετρέλαιο.

Ο καιρός φέτος ήτανε και είναι μαζί μας γιατί επιμένω οτι ο φετεινός χειμώνας θα είναι light.

Καμμία σχέση με αυτά που ζήσαμε last year.

Μπράβο σε όσους συμμαζέψανε τον Ερασιτέχνη

Μπράβο στους ανθρώπους του Ερασιτέχνη ΑΟΚ ,τους μέσα και τους έξω που βοηθάνε, γιατί απο την προχθεσινή γενική συνέλευση καταλάβαμε οτι το μαγαζί έχει συμμαζευτεί αρκετά και αυτοί που ασχολούνται με τον Ερασιτέχνη έχουν όρεξη για πολλά πράγματα.

Ο Ερασιτέχνης πήρε ζωή και μας υπόσχεται πολλά στο άμεσο μέλλον.

Και για τον ΑΟΚ να μην στεναχωριέστε αφού σύμφωνα με τα λεγόμενα του Τσοκτουρίδη θα εισρεύσουν χρήματα στο ταμείο της ομάδας.

Ο Τσοκτουρίδης βρέθηκε να σηκώσει όλην την ομάδα στις πλάτες του σε μια φάση που οι περισσότεροι για τους γνωστούς λόγους σφυρίζανε αδιάφορα και δεν ξέρω πραγματικά που θα ήτανε ο ΑΟΚ αν δεν υπήρχέ αυτός ο άνθρωπος για να βάλει τα ωραία του λεφτά και να σηκώσει μόνος το οικονομικό βάρος μιας ομάδας που αγωνίζεται στην Β’ Εθνική.

Λοιπόν λεβέντες αυτά και για σήμερα.

Να είστε καλά μέχρι αύριο που θα τα ξαναπούμε.

με το 1 με το 2 εμ το 3 :

ΑΛΟΡΑ !

 

 

 

Διαβάστε επίσης