Η ακινησία των πλοίων που βολεύει τις δύο εταιρίες

 Η ακινησία των πλοίων που βολεύει τις δύο εταιρίες

Κατά το τυπικό τα δρομολόγια στη γραμμή του Πρίνου είναι ίδια σε όλη τη διάρκεια του Χειμώνα αλλά και στον πρώτο μήνα της Άνοιξης. 4 από τη Καβάλα, 4 από τον Πρίνο. Εκτός φυσικά από τις Κυριακές που δεν υπάρχει κανένα δρομολόγιο. Κατά το ουσιαστικό τα δρομολόγια και φέτος (από Δεκέμβρη έως και Μάρτη) θα είναι μόνο δύο. Δύο από το Πρίνο, δύο από τη Καβάλα. Αυτό προκύπτει με τον γνωστό έμμεσο τρόπο της βολικής ακινησίας των φέρι μποτ. Οι εταιρίες έχουν αυτό το δικαίωμα. Το εξαντλούν κι έτσι στη γραμμή του Πρίνου για 4 συνεχόμενους μήνες υπάρχει ένα μόνο πλοίο αντί για δύο. Ήδη η εταιρία Μητσόπουλου ετοιμάζεται πρώτη. Από την 1η Δεκέμβρη ως το τέλος Γενάρη θα είναι σε ακινησία το φέρι μποτ «Παναγία Θάσου». Κι όταν το «Παναγία Θάσου» επανέλθει στα δρομολόγια την 1η Φλεβάρη τότε θα γίνει το ίδιο με το «Θάσος VI» της ΑΝΕΘ. Το οποίο θα είναι σε ακινησία λόγω ετήσιας επιθεώρησης από τη 1η Φλεβάρη μέχρι το τέλος Μάρτη. Έτσι συμβαίνει πάντα, έτσι θα γίνει και φέτος. Η ακινησία των πλοίων βολεύει τις δύο εταιρίες αφού πέραν της συντήρησης, μειώνουν τα δρομολόγια στη γραμμή του Πρίνου που όπως λένε η κίνηση επιβατών και αυτοκινήτων δεν είναι μεγάλη. Βάση νόμου η ετήσια επιθεώρηση μπορεί να κρατήσει μέχρι 60 μέρες. Το διάστημα αυτό τα πληρώματα των φέρι μποτ ουσιαστικά απολύονται. Ξαναπροσλαμβάνονται όταν το κάθε πλοίο επανέρχεται στα δρομολόγια.

Δυσκολευόμαστε να πιστέψουμε ότι ένα φερι μποτ όπως τα προαναφερθέντα χρειάζεται 60 ολόκληρες μέρες για την ετήσια επιθεώρηση. Επειδή όμως ο νόμος είναι συγκεκριμένος κάθε χρόνο η ακινησία λόγω επιθεώρησης κτλ διαρκεί 60 μέρες. Κάπως έτσι η ουσία «τρώει» τον τύπο. Στο πρόγραμμα τα δρομολόγια είναι 4, στη πράξη μόνο 2.

Στο μεταξύ πλησιάζει η Κυριακή 17 Νοέμβρη που στη γραμμή του Πρίνου πρέπει να εκτελέσει δρομολόγια το πλοίο «Παναγία Θάσου» της εταιρίας Μητσόπουλου. Όλοι περιμένουν να δουν την αντίδραση της εταιρίας που ως γνωστόν διαφωνεί με την τροποποίηση των δρομολογίων, την πρόσθεση Κυριακάτικων από το Λιμεναρχείο της Καβάλας. Θα πειθαρχήσει η εταιρία Μητσόπουλου και θα κάνει τα δρομολόγια την Κυριακή ή θα βρει τρόπο να τα αποφύγει; Με βάση την απόφαση του Λιμεναρχείου Καβάλας αν τα δρομολόγια δεν εκτελεστούν και η απόφαση δεν αλλάξει, τότε υπάρχουν πρόστιμα και κυρώσεις. Το Λιμεναρχείο Καβάλας θεωρεί τα θέμα λήξαν. Πρόσθεσε τα δρομολόγια της Κυριακής,περιμένει να γίνουν κανονικά και αυτή την Κυριακή και την επόμενη (24/11).

 

Διαβάστε επίσης