Η αποθέωση του εθελοντισμού για τον εορτασμό της Κ. Δευτέρας στις Κρηνίδες

 Η αποθέωση του εθελοντισμού για τον εορτασμό της Κ. Δευτέρας στις Κρηνίδες

Τα κούλουμα θα γιορτάσει ο δήμος Καβάλας στον περιβάλλοντα χώρο του αρχαίου θεάτρου των Φιλίππων. Ο εορτασμός βασίζεται σε ευρύτατη συνεργασία των τοπικών συλλόγων της δημοτικής ενότητας Φιλίππων, τα μέλη των οποίων εθελοντικά θα στηρίξουν τη διοργάνωση. Οι πέντε – έξι τοπικοί σύλλογοι διαθέτουν δέκα άτομα έκαστος, προκειμένου να τακτοποιηθούν οι λεπτομέρειες και οργανωτικά και διεκπεραιωτικά.

Πρόκειται με λίγα λόγια για την αποθέωση του εθελοντισμού. Οι εθελοντές – διοργανωτές πέραν των παραδοσιακών νηστίσιμων εδεσμάτων που θα μοιραστούν, μερίμνησαν για τη μουσική κάλυψη από σχήμα αλλά και για την εμφάνιση χορευτικών τμημάτων. Οι πιτσιρικάδες θα μπορούν να μετέχουν σε παιχνίδια, ενώ θα υπάρχει και πάγκος για την κατασκευή παραδοσιακού χαρταετού. Μέχρι και περίπατος στην ακρόπολη των Φιλίππων έχει προγραμματισθεί. Το συνολικό πρόγραμμα που θα ανακοινωθεί θα περιέχει πληροφορίες για καθεμία από τις παράλληλες εκδηλώσεις.

Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να αφιχθούν στον περιβάλλοντα χώρο του αρχαίου θεάτρου στις 10:30 το πρωί και να παραμείνουν έως το απόγευμα της Καθαράς Δευτέρας. Οι διοργανωτές έχουν υπολογίσει τις ποσότητες εδεσμάτων που θα μοιραστούν στους συμμετέχοντες, προβλέποντας ότι θα διανεμηθούν περίπου 2.000 μερίδες, κυρίως για την παραδοσιακή φασολάδα. Οι μερίδες της φασολάδας θα διατίθενται δωρεάν, ενώ οι μερίδες με τους λοιπούς νηστίσιμους μεζέδες θα έχουν συμβολικό αντίτιμο για την ενίσχυση του ταμείου των τοπικών συλλόγων.

Διαβάστε επίσης