• 19 Μαΐου 2024,

Η απόφαση πάρθηκε κεκλεισμένων των θυρών

 Η απόφαση πάρθηκε κεκλεισμένων των θυρών

Διαφορετική ήταν η χθεσινή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Καβάλας. Πέραν του ότι ήταν έκτακτη συνεδρίαση, η ίδια επιτροπή συνεδριάζει αύριο Πέμπτη, ένα μέρος της συνεδρίασης έγινε κεκλεισμένων των θυρών.

Αυτό προβλέπεται από τον κανονισμό της επιτροπής. Προηγήθηκε απόφαση των μελών, η συνεδρίαση να είναι κεκλεισμένων των θυρών για να συζητηθεί ένα συγκεκριμένο θέμα, όπως θα εξηγήσουμε αμέσως τώρα.

Πρώτα – πρώτα η χθεσινή συνεδρίαση ήταν η 6η συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής για το 2016. Το τακτικό θέμα ήταν αυτό που υποχρέωσε τα μέλη της να συνεδριάσουν κεκλεισμένων των θυρών.

Το μοναδικό έκτακτο αφορούσε πρόταση ανάληψης υποχρέωσης για να πληρωθεί ο προμηθευτής καυσίμων και λιπαντικών του Δήμου. Η προμήθεια ήταν αυξημένη τελευταία λόγω του κρύου κι έπρεπε να παρθεί η χθεσινή απόφαση για να πληρωθεί ο ιδιώτης που προμηθεύει καύσιμα και λιπαντικά το Δήμο Καβάλας.

Στη συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής εξασφαλίστηκε άνετα απαρτία. Δύο δημοτικοί σύμβουλοι εκπροσώπησαν παρατάξεις της αντιπολίτευσης. Ο Μανόλης Κελαϊδάκης και Χρήστος Ποτόλιας.

Μόλις συζητήθηκε και εγκρίθηκε ομόφωνα το θέμα της πληρωμής του προμηθευτή καυσίμων, τα μέλη της επιτροπής ομόφωνα αποφάσισαν η συνεδρίαση να συνεχισθεί κεκλεισμένων των θυρών.

Έπρεπε να πάρουν απόφαση για την πρόταση που θα καταθέσει ο Δήμος Καβάλας προς την εκκαθαρίστρια εταιρία ΑLPHA Αστικά Ακίνητα, για την αφορά του παλιού Ωδείου.

Οι δημοσιογράφοι αποχώρησαν από τη συνεδρίαση, αλλά πέντε λεπτά αργότερα αποχώρησε κι ο Χρήστος Ποτόλιας. «Διαφωνώ – είπε  στα υπόλοιπα μέλη της επιτροπής – με τον τρόπο απόκτησης του ακινήτου κι αποχωρώ». Η συνεδρίαση συνεχίστηκε κανονικά και τα μέλη της οικονομικής επιτροπής ομόφωνα συμφώνησαν στην πρόταση που θα κατατεθεί στην εκκαθαρίστρια εταιρία σχετικά με την έναρξη της διαπραγμάτευσης για την αγορά του παλιού ωδείου.

Η διαδικασία έχει ως εξής: Ο Δήμος Καβάλας δια της δημάρχου πρέπει να καταθέσει στην ΑLPHA ΑΣΤΙΚΑ ΑΚΙΝΗΤΑ την πρότασή του μέχρι το μεσημέρι της ερχόμενης Δευτέρας.

Στη συνέχεια η γραπτή πρόταση του Δήμου Καβάλας θ΄ αξιολογηθεί από την εταιρία και μέσω αλληλογραφίας θα συνεχισθεί η διαπραγμάτευση. Για λόγους που έχουν σχέση με τη διαπραγμάτευση ακολουθείται μυστικότητα και κανείς δε γνωρίζει ποια είναι η πρώτη πρόταση του Δήμου για την αγορά του παλιού ωδείου.

Δημοσιογραφικές πληροφορίες ωστόσο αναφέρουν ότι η απόφαση που πήρε ομόφωνα μετά την αποχώρηση του Χρ. Ποτόλια, η οικονομική επιτροπή είναι πολύ κοντά στην εκτίμηση του ακινήτου από ορκωτό εκτιμητή.

Διαβάστε επίσης