Η γιορτή στο εκκλησάκι Κων/νου – Ελένης

 Η γιορτή στο εκκλησάκι Κων/νου – Ελένης

Δίπλα στο Πουλίδειο Γηροκομείο Καβάλας υπάρχει εδώ και πάρα πολλά χρόνια, ιερός ναός αφιερωμένος στους ισαποστόλους Κωνσταντίνο και Ελένη. Χθες και προχθές η Φιλόπτωχος Αδελφότης Κυριών Καβάλας επανέλαβε το καθιερωμένο πρόγραμμα εκδηλώσεων για τον εορτασμό των Αγίων αυτών.

Οι εκδηλώσεις κορυφώθηκαν το πρωί με θεία λειτουργία την οποία παρακολούθησαν ο βουλευτής Ντ. Κλειτσιώτης, η πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Άννα Σπανδώνη, ο πρώην δημοτικός σύμβουλος Σάββας Σαρικλόγλου. Αμέσως μετά προσφέρθηκε καφές όπου παρίστατο κι ο δήμαρχος Κωστής Σιμιτσής.

Τη θεία λειτουργία παρακολούθησαν πολλά μέλη της Φιλοπτώχου Αδελφότητας, μέλη του διοικητικού συμβουλίου, κάτοικοι της περιοχής Δεξαμενής.

Μιλώντας στην εφημερίδα μας, η γενική γραμματέας της Φιλοπτώχου Αδελφότητας Σμαρώ Νικολαΐδου δεν έκρυψε την αγωνία του συλλόγου για το μέλλον της μονάδας χρόνιων παθήσεων που λειτουργεί μαζί με το Πουλίδειο Γηροκομείο.

Υπάρχουν φήμες ότι η μονάδα θα πάψει να υποστηρίζεται από το κράτος στο τέλος Ιουνίου. Αν συμβεί κάτι τέτοιο θα είναι ιδιαίτερα δυσάρεστη εξέλιξη και για το Πουλίδειο Γηροκομείο και για τη Φιλόπτωχο Αδελφότητα.

Στο Πουλίδειο Γηροκομείο φιλοξενούνται σήμερα 100 ηλικιωμένοι εκ των οποίων οι 50 είναι κατάκοιτοι, φιλοξενούνται στη μονάδα χρόνιων παθήσεων.

Η κα Σμαρώ Νικολαϊδου είπε τα εξής:

 

«Όπως κάθε χρόνο και φέτος μας αξίωσε ο Θεός και γιορτάσαμε τη σημερινή μέρα. Οι αρχές ήρθανε, τις ευχαριστούμε που παρευρέθησαν. Κόσμος πάρα πολύς φέτος. Το ίδρυμα είναι ένα ίδρυμα που προσπαθούσε να το κρατήσουμε σε πολύ υψηλά επίπεδα. Οι καιροί που περνάμε είναι πολύ δύσκολη. Έχουμε πρόβλημα οικονομικό εξαιτίας των καθυστερήσεων… Προσπαθούμε όσο μπορούμε να κάνουμε το καλύτερο. Το χειρότερο θα είναι αν όπως ακούγεται, τέλος Ιουνίου σταματήσουν να χρηματοδοτούν τα ιδρύματα χρόνιων παθήσεων. Αυτό για μας θα είναι καταστροφή. Η πορεία του γηροκομείου θα διαφοροποιηθεί πάρα πολύ. Εύχομαι να μην γίνει κάτι τέτοιο, για να μπορέσουμε αυτόν τον κόσμο που έχουμε να τον κρατήσουμε γιατί δυστυχώς κανένα κρατικό ίδρυμα δεν υπάρχει τουλάχιστον στην πόλη μας, κάτι ανάλογο για το έργο που κάνουμε εμείς. Να σκεφτείτε ότι ακόμη κι από το νοσοκομείο μας φέρνουν πάσχοντες συνανθρώπους μας. Είναι μεγάλο το έργο που γίνεται, πραγματικά δύσκολο, αλλά και οι εργαζόμενοι δίνουν την ψυχή τους για να κρατηθεί το γηροκομείο στην πόλη μας».

ΕΡ: Ακούσαμε ότι ζητήσαμε βοήθεια από τον κ. Κλειτσιώτη. Έχετε βοήθεια από τους τοπικούς φορείς γενικά;

ΑΠ: «Έχουμε υποσχέσεις και ελπίζουμε στη βοήθειά τους… Έχουμε υποσχέσεις… Κι ο κ. Πασχαλίδης, ο κ. Καλαντζής, ο κ. Κλειτσιώτης προσπαθούνε… αλλά θα δούμε…»

 

 

Διαβάστε επίσης