• 19 Μαΐου 2024,

Η γιορτή της Πολεμικής Αεροπορίας

 Η γιορτή της Πολεμικής Αεροπορίας

Άρχισαν χθες, συνεχίζονται όμως και τις επόμενες ημέρες οι καθιερωμένες εκδηλώσεις στο στρατιωτικό αεροδρόμιο της Χρυσούπολης στα πλαίσια της γιορτής της πολεμικής αεροπορίας και των προστατών της αρχαγγέλων Μιχαήλ και Γαβριήλ.

Ήδη το αεροπορικό απόσπασμα Χρυσούπολης καλεί τους μαθητές να το επισκεφθούν και να ξεναγηθούν στον εκθεσιακό χώρο που λειτουργεί αυτές τις ημέρες όπου θα μπορούν να δουν σύγχρονα μέσα κατάσβεσης, διάσωσης, αντιαεροπορικά όπλα αλλά και το σύγχρονο αντιαεροπορικό και αντιβαλλιστικό σύστημα πυραύλων PATRIOT.Στην ίδια έκθεση που πρώτη ημέρα λειτούργησε χθες, υπάρχει έκθεμα το αεροσκάφος F5.

Οι εκδηλώσεις άρχισαν χθες με πανηγυρική δοξολογία στον Ιερό Ναό εντός της μονάδας αρχαγγέλων Μιχαήλ και Γαβριήλ. Παρόντες ήταν οι αντιπεριφερειάρχες Αρχέλαος Γρανάς, Κώστας Παπακοσμάς, οι δήμαρχοι Κώστας Χατζηεμμανουήλ, Σάββας Μιχαηλίδης, η πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Καβάλας Άννα Σπανδώνη.

Στην ίδια εκδήλωση παραβρέθηκαν ο αστυνομικός διευθυντής Αβραάμ Κοστερίδης, ο διοικητής της περιφερειακής διοίκησης του Λιμενικού Σώματος κ.λ.π.

Μετά την πανηγυρική δοξολογία έγιναν ομιλίες που απέδειξαν ότι το αεροπορικό απόσπασμα Χρυσούπολης ήρθε πιο κοντά στην Καβάλα και την κοινωνία γενικότερα, με αφορμή το πρόσφατο αεροπορικό σόου.

«Αυτό το αεροπορικό σόου όλοι το ζηλεύουν και θέλουν να μας το πάρουν. Εμείς όμως λέμε ότι θα το διοργανώνει η Καβάλα» είπε στο σύντομο χαιρετισμό του ο αντιπεριφερειάρχης Αρχέλαος Γρανάς ενώ έδωσε δώρο στον διοικητή του αποσπάσματος σμήναρχο Γεώργιο Γερμιτζιώτη μια φωτογραφία από το περασμένο καλοκαίρι όταν μετακινήθηκε από την Χρυσούπολη στην παραλία της Καβάλας το μουσειακό έκθεμα αεροσκάφος F5.

Τιμή προς την πολιτική αεροπορία και το απόσπασμα της Χρυσούπολης απέδωσε και ο δήμαρχος Θάσου ο οποίος με την συνεργασία και των δύο φορέων, τόσο με τις εκδηλώσεις του καλοκαιριού για το αεροπορικό σόου όσο και στις πρόσφατες εκδηλώσεις για τα 100 χρόνια από την απελευθέρωση της Θάσου.

Ο διοικητής της αεροπορικής μονάδας Χρυσούπολης, φάνηκε ιδιαίτερα χαρούμενος που πλέον υπάρχει στενή συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση είτε με την Καβάλα είτε με την Θάσο.

Στη συνέχεια όλοι οι επίσημοι ξεναγήθηκαν στην έκθεση που είναι ανοιχτή για το κοινό και τους μαθητές μέχρι τις 11 Νοεμβρίου 9 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα ενώ παρατέθηκε στον ίδιο χώρο μικρή δεξίωση.

 

Διαβάστε επίσης